Tots els partits del Districte estan d’acord en que s’ha de "vendre i no llogar" els 15 pisos del c/Deià 31 del barri de Porta.

image_pdfimage_print
El PLE de Districte de desembre 2009 es plega als interessos de l’Ajuntament i la Fundació FIBS participada pels mateixos partits.
Després d’un any de reivindicació de lloguer protegit pel moviment veïnal…
Després de que 300 veïns i veïnes de 9Barris demanessin lloguer protegit al Patronat d’Habitatge i al Districte…
Després de 15 mesos de tenir l’edifici abandonat per la Fundació FIBS i l’Ajuntament …
Després que la Fundació FIBS no ha respós a cap invitació de l’Avv de Porta per fer una reunió…

Ara tots els partits: PP+CiU+PSC+ERC+ICv-EUiA voten les bases per vendre els 15 pisos en contra les demandes del moviment veïnal:

  • Cap partit del Districte vol lloguer protegit. Tots volen vendre pisos.
  • Nou Barris i especialment Porta ha estat el barri de la ciutat que ha destinat més sòl públic a la venda de pisos protegits però, tot i així, l’habitatge era i és tant car com sempre per a la majoria. La política d’habitatge de la Regidoria de Nou Barris, comandada pel PSC i amb els suport de la resta dels partits en aquest afer, ha estat un fracàs!
  • La Regidora del Districte, sra Carmen Andrés, va assegurar que s’havia fet el possible. Però ningú sap per quina raó no es pot canviar un conveni de venda a un de lloguer entre dues entitats que estan fartes de col·laborar: Ajuntament i Fundació FIBS.
  • L’Oficina d’Habitatge del barri ha rebut un 70% de demandes de lloguer protegit però aquest lloguer ni existeix ni es construeix.
  • La Fundació FIBS afirma en el seu web que vol llogar però no només no lloga sinó que continua venen.
  • Les bases d’adjudicació dels pisos de Deià demanen uns requisits que la majoria de rendes familiars al no superar els 2.000 euros nets no reuneixen. Però a més es demanen estalvis com a mínim de 25000 euros més. Aquestes exigències solament serveixen per assegurar famílies solvents als bancs que van a hipotecar amb la FIBS.
PERÒ NO TOT ESTÀ PERDUT encara…
  1. Continuarem lluitant per un Parc Públic de Lloguer adreçat a tota la població
  2. El circuit de crèdit està coagulat. L’Ajuntament ni la FIBS no els serà fàcil trobar les famílies per comprar Deià 31.
  3. Passarà el temps i l’edifici com altres públics continuarà buit i amb més raó exigirem el lloguer protegit pel veïnat.
  4. Reivindiquem el lloguer protegit a Deià 31 perquè és molt més barat per a la gent(300-400 euros), perquè no necessites entrada (25000 euros) i perquè la quota hipotecària (inicialment 700 euros) en fa esclau dels bancs i d’un EURIBOR totalment variable en més de 30 anys.

Deja un comentario