Ribó, el "Síndic defensor del poble", defensarà als propietaris dels pisos buits?

image_pdfimage_print
Article d’Ada Colau
Rafael Ribó
El passat 17 d’agost de 2010 el Síndic de Greuges de Catalunya sorprenia a la ciutadania amb una nota de premsa en la que sol·licitiva als partits polítics catalans que, malgrat no ser competència catalana, unissin els seus esforços per tirar endavant a Madrid una “proposta d’un canvi legislatiu per tramitar com a ràpids els casos d’ocupació il·legal d’habitatges”.
La nota del Síndic sorprén, en primer lloc, perquè no va acompanyada de cap justificació: per què aquesta preocupació del Síndic? Per què ara, en plena crisi? De quines ocupacions i de quins habitatges parla? Habitatges que són residència principal, i per tant, si són ocupats, suposen una greu violació del domicili? O més aviat segones o terceres residències? Potser habitatges que estan buits per motius especulatius? O habitatges buits fruit de les execucions hipotecàries que estan deixant milers de families al carrer, i milers de pisos buits en mans de bancs i caixes?
>>> continua llegint l’article a ENFOCANT.net>>>

Deja un comentario