Valoració: paralitzats tots els desnonaments de març a 9barris

image_pdfimage_print
  • Tots els desnonaments coneguts per les organitzacions i entitats socials del Districte han estat aturats al llarg del mes de març.
  • Una valoració positiva amb aspectes també negatius.

[flagallery gid=13 name=”Gallery”]

Hem vist en general una disminució de gent esporàdica en els desnonaments que ajudava a tenir comitès de recepció molt grans com es va veure a l’inici del moviment 15-M

L’Ajuntament de Districte té una implicació no activa però assisteix a molts d’ells. Si que hi ha una major coordinació amb els Serveis Socials, que fins ara havien estat al marge, i això ha implicat la seva presència i més activitat prèvia per aturar processos. Tot i així, els Serveis Socials no tenen quasi pisos de emergència i diners per ajudar les families.

Les ajudes al lloguer o a pagar la hipoteca han estat retallades i arriben a un nombre molt menor de llars.

[flagallery gid=8 name=”Gallery”]

Igualment hem de dir que finalment el moviment veïnal comença a donar mostres de major implicació. Tot el moviment veïnal de 9Barris i la FAV de BCN ha donat suport al Manifest que la darrera assemblea de Ciutat Meridiana va aprobar per presentar a l’Ajuntament juntament amb la PAH.

La implicació de l’Avv de Zona Nord – Ciutat Meridiana ha estat cabdal, juntament amb la nostra Associació i també molts cops la PAH de Barcelona, per aturar tots els desnonaments. La solidaritat i la suma esforços continua essent la millor eina per lluitar pel dret a l’habitatge. Es per això que recolzem com una eina eficaç les assemblees contra els desnonaments a Ciutat Meridiana- Zona Nord.

També la PAH-bcn realitza alguna concentració davant entitats financeres culpables del sobreendeutament dels ciutadans amb menys recursos, la qual cosa, és una eina poderosa de denúncia contra la Banca.

Deja un comentario