L’Ajuntament de Barcelona vol desnonar el Banc Solidari d’Aliments de Ciutat Meridiana

image_pdfimage_print
Ciutat Meridiana -1_1
foto: Guillaume Darribau

L’Ajuntament de Barcelona vol desnonar el Banc Solidari d’Aliments de Ciutat Meridiana

El consistori no dóna cap alternativa i el veïnat convoca una concentració de suport el dilluns 23 de desembre a les 9h.30 per aturar-ho. El veïnat diu que esta disposat a resistir encara “que enviïn els antiavalots o l’exèrcit”

El Banc d’Aliments està situat on l’ajuntament vol instal·lar un Fab-Lab -Centre Cultural d’Última generació amb fotocòpies làser en 3D-. Davant de la situació que estan patint el barri l’Associació de Veïnes conjuntament amb l’Assemblea 15-M de Nou Barris l’havia ocupat durant el mes d’agost passat i havien arribat a un acord per la gestió i el trasllat amb l’Ajuntament. Ara s’ha d’instal·lar la maquinària i el govern municipal vol treure el Banc d’Aliments sens cap alternativa.

L’Associació de Veïnes ha fet una crida a les xarxes socials on explica la seva situació. L’Ajuntament s’havia compromès a facilitar un local en la Plaça Roja del mateix barri per a que es pugues traslladar el Banc d’Aliments. En aquest acord es comprometíem a abandonar dit local el 21 de desembre i continuar autogestionant el banc d’aliments fins que s’obrís el local definitiu del banc d’aliments tan necessari per a la Zona Nord i ja passes a ser gestionat per l’ajuntament o altra entitat.

El veïnat resistirà encara que els “enviïn els antiavalots o l’exèrcit”

Hi ha dos entitats que opten a fer-se càrrec del banc d’aliments , que són DISA i Creu Roja. Encara estan pendents de reunions i per tant el procés pot durar coma mínim de dos a tres mesos. Per tant la gestió de l’AVV seria limitada i de transició, mentre es dugués a terme el traspàs, i perquè en cap moment els veïns es quedessin desemparats .

La resposta de l’ajuntament és que no estan disposats a cedir dit local a l’AVV , i que el que proposen és que treguin tots els aliments i deixem el local lliure per a aquest dilluns 23 de desembre.

La resposta del veïnat és que “ ens hauran de treure a la força tot i que ens manin els antiavalots o l’exèrcit”. “És un crim que tal com està la zona , amb la precarietat i la falta de recursos alimentaris abandonem als veïns”.

Deja un comentario