No augments abussius del transport públic – Concentrac​ió 30/12..19h

image_pdfimage_print

Convocada una mobilització per la congelació del preu del transport públic.

Aquesta protesta, que tindrà lloc dilluns 30 de desembre, a les 19h al metro Llucmajor, al districte de Nou Barris, respon a l’anunci de l’Autoritat del Transport Metropolità, d’incrementar, entre un 3 i un 8%, les tarifes de 2014.

jo no pago metro

Un desafiament als barris més castigats per la crisi, l’atur i les retallades.

Nou Barris lidera les xifres d’atur a Barcelona, amb un 19,4% i és el districte amb la renta mitja familiar més baixa. Aquesta pujada del preu del transport representa un nou desafiament cap als veïns i usuaris que observen que mentre l’administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga els qui aposten pel transport públic: per a molts, l’únic transport per anar a treballar o per la recerca de feina.

Consolidació d’uns criteris empresarials del servei públic

El bitllet més venut, la T-10, tindrà un cost de 10,30€. Això significa un 5,10% més que l’any anterior i un 68% més que fa deu anys. Aquest augment exponencial de les tarifes, converteix el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe pels usuaris i en un autèntic transvassament de fons públics cap a les empreses que el gestionen.

Tot això passa mentre s’eliminen línies d’autobús, s’elimina el bus de barri els diumenges i festius i, des de l’any 2007, s’ha anat reduïnt un 10% el servei d’autobús entre setmana i un 25% els caps de setmana.

Direcció de TMB o la màxima expressió d’opacitat i d’espoli dels recursos públics

Mentre els barcelonins paguen el transport públic, l’empresa TMB que gestiona l’autobús i el metro de la ciutat, segons han denunciat reiteradament els seus treballadors/es, té una opacitat absoluta al voltant dels 603 membres de l’equip directiu, el seu salari fora de conveni i totalment desconegut, els cotxes oficials de que gaudeixen i el motiu pel qual càrrecs de PSC i CIU acaben ocupant llocs dins d’aquesta direcció.

Per aquestes raons,

  • fa una crida al veïnat de Nou Barris a mobilitzar-se el proper dilluns dia 30 de desembre a les 19h al Metro Llucmajor, amb un objectiu:
  • Exigir la congelació del preu del transport públic pel 2014.

Manifest Trobada Alternativa

1 comentario en “No augments abussius del transport públic – Concentrac​ió 30/12..19h

Deja un comentario