29N – Marxes per la Dignitat – lectura del Manifest de 500×20 i del de la PAH

La companya Elena de la nostra Asc. 500×20 va llegir un petit escrit i després la Begoña de la PAh va afegir el seu sumant tots pel dret a l’habitatge.

2014-11-29- marxes dignitat_lectura manifest

MANIFEST PEL DRET A L’HABITATGE

– comunicat de Asc. 500×20 –

 Hola companys Des de l’Associació 500×20 pel Lloguer públic i assequible, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i tots els col·lectius que lluiten pel dret a l’habitatge  també diem prou a que ens robin els nostres drets.
·       No  acceptem drets de saldo retallats.
Habitatge; educació;  sanitat; treball; pa, són drets i els exigim com a tals! ; no acceptem que ens retallin la nostra dignitat i especulin amb ella. L’habitatge  a més del sostre, és un element fonamental per la salut i  per la inclusió social de tots els ciutadans. I el defensem sota la pluja si cal!!!
·       Existeixen milions d’habitatges buits en tot l’estat, en mans d’entitats bancàries o en mans de  la Sareb, mentre estem presenciant en les nostres ciutats diàriament  desnonaments salvatges sense donar alternatives habitacionals. Diem Prou.
·       Milers  de  llars a Barcelona necessiten un contracte estable de lloguer que no superi els 100 euros de renda mensual, és a dir milers de  persones a Barcelona esperen una solució malvivint, mentre hi  ha milers de pisos buits. Ni gent sense casa ni cases sense gent!!!
·       Els requisits per accedir a un habitatge d’emergència van augmentant cada vegada més convertint l’accés a l’habitatge digne en una carrera d’obstacles. No acceptem limitacions per poder accedir als drets bàsics. No donen solucions i criminalitzen les famílies que okupen per poder sobreviure.
·       Gran part de la població amb necessitat d’habitatge no pot accedir als pisos de protecció oficial per manca d’ingressos i a la vegada  l’administració privatitza  progressivament el parc  públic d’habitatge.
·       En 2013 El Consorci del Barcelonès va cedir a mans del conegut fons voltor Goldman Sachs 298 habitatges de Lloguer social a la ciutat de Barcelona. Una vegada més traient profit del que és públic pagat amb diners de tots, una vegada més especulant amb els nostres drets. Repetim L’habitatge és un dret i com a tal  hauria d’estar fora del mercat.
·       Prou  criminalitzar les famílies que no poden pagar el lloguer, la  hipoteca i els subministres aigua i llum.  El 21,9 % de les llars  catalanes es sustenta pels ingressos d’un pensionista; el 20% de les famílies catalanes viuen en risc de pobresa i la  majoria de la població ja no recorda que és cobrar  1000 euros. Estan desnonant als nostres veïns; als nostres  pares i als nostres avis i diem que ja n’hi ha prou.
·       Prou  repressió també als activistes I ciutadans que fa  temps que no accepten i denuncien els drets de saldo que ens volen  imposar. Protestar i reaccionar contra polítiques criminals també és un dret! La desobediència és un dret.
·        Mai més dilluns  negres com el de Nou Barris amb 16 desnonaments. No acceptem que els nostres veïns hagin d’improvisar barraques per sobreviure-hi com a Montcada, sense aigua ni subministraments. No acceptem que l’administració amenaci amb separar a les famílies  amb menors que no poden pagar un habitatge.
·       No  acceptem més retallades ni en habitatge, ni a cap dret!!! No admetem rebaixes!!! No negociem els nostres drets, els exigim.  Endavant i Sí se puede!
image_pdfobtenga un pdf del documentoimage_printimprima solo el documento

Deja un comentario