Ha sido una semana negra y trágica para el derecho a la vivienda: muchos desahucios con fecha y en abierto y un suicido.

El mes de noviembre, desde hace una década, es un mes muy duro para las familias precarias en el trabajo y en la vivienda. No sólo empieza el frío sino también una actividad frenética de los juzgados, actuando en nombre de los propietarios, para echar a la gente de sus casas antes de Navidad. Cada día de noviembre se perpetra una injusticia en nombre del derecho a la propiedad. Jueces, secretarios, policía y propietarios son un ejército sin alma que ciegamente actúan vulnerando los derechos humanos que el estado español ha ido firmando en los tratados internacionales y que supuestamente están reflejados en la Constitución del régimen del 78. En los desahucios no hay miramientos. Da igual que hayan menores, ancianos, madres solteras, o hombres sin empleo.

Esta semana ha sido aciaga en la zona norte de Barcelona. Las comisiones judiciales han campado a sus anchas por todos los barrios intentando echar de sus casas en un total de 10 desahucios conocidos y los desconocidos que suelen llegar hasta 20 o 30 a la semana. La solidaridad con las familias, que la reclamaban de sus convecinos, no se ha hecho esperar.

Todos los desahucios se pudieron aplazar. Es un respiro que muchas familias esperan para recibir un piso de emergencia que nunca llega pues la lista es para más allá de un año. La desesperación se apodera de muchas mujeres, madres y solas, que saben que en un momento u otro llegará el fatídico “desahucio abierto” sin fecha para que jueces, secretarios, comisiones judiciales, policía se ponen de acuerdo para aparecer en cualquier momento del día o la noche para dejar a una madre y sus hijos en la calle.

10 años de crisis llevamos parando desahucios y la clase política, la banca y la propiedad miran al otro lado mientras la sociedad se desangra.

El mes de noviembre nos trae el recuerdo de los suicidios del vecino M.P de L’Hospitalet el día 11 del 2010 que se colgó de un árbol delante de su casa. Pero también de Amaia Egaña que se tiró por la ventana el dia 9 del 2012. La crisis económica y el fracaso de una vida ha provocado una larga lista de suicidios en España que es silenciada en los medios de comunicación. En 13.300 suicidios, entre el 2008-2015, se calcula el daño del terrorismo de este sistema injusto con los pobres. Esta lista muestra una pequeña cantidad recogida por el 15-M>>>

Este lunes 26 de noviembre mientras se paraban 3 desahucios en nuestros barrios, en Madrid, Alicia, una mujer de 65 años se tiraba por la ventana cuando iba a ser desahuciada y la comisión judicial subía por la escalera a echarla. ¿Dónde esta la humanidad de esta gente que después de esto continúan su trabajo como si no hubiera pasado nada?

¿Hasta cuando vamos a callar? ¿cuando nuestra gente piensa alzar la voz y salir a la calle para acabar con tanto sufrimiento?


Pero la vida continua. Y este sábado nuestros activistas estaban en la plaza Sóller y en la fiesta del barrio de Sant Andreu-Nord, repartiendo la declaración contra los desahucios abiertos, vendiendo nuestra nueva camiseta con “stop desahucios” y invitando a la gente a sumarse a la protesta.
Catalunya Bank cobra 3 cops una hipoteca titulitzada, revenen el pis a un fons turístic rus que vol desnonar una familia.

#elsGARCÍAesquedenacasa

Stop desnonaments il·legals!

Catalunya Banc no pot cobrar-se 3 cops una hipoteca.
Ni revendre-la a un fons turístic.
La titulització hipotecària és una estafa
Transparència amb les hipoteques revenudes a fons voltors!
Els jutges no poden rentar-se les mans

No podem permetre que fotin fora al veïnat per reconvertir la seva llar en un pis turístic en la connivència de Catalunya Banc i el fons immobiliari.

La nostra Associació 500×20 vol donar veu a la família dels García doncs el seu cas és paradigmàtic del que ha passat amb milers d’execucions hipotecàries que estan succeint i han succeït al nostre país. És l’estafa i l’enriquiment fraudulent d’uns pocs a costa de les famílies i el deute públic. És una màfia financera organitzada, en termes policials: banda criminal, pilotant des de CX el saqueig de famílies i de l’Estat.

PER QUÈ DIEM QUE UNA HIPOTECA S’HA COBRAT 3 COPS?

Doncs perquè la família dels Yubero-García va estar pagant religiosament la seva hipoteca durant 21 anys. Catalunya Bank ja havia fet caixa 1 cop cobrant amb escreix el preu de l’habitatge amb l’amortització i els interessos.

Tot i així, al 2008 Catalunya Caixa va vendre el principal del crèdit al fons de titulització hipotecària MBSCAT1 constituït per la Gestora “Gestión de Activos Titulizados- GAT.sgft” a data 2008-11-26. Segons el Banc d’Espanya quan una hipoteca és venuda-cedida a un fons el Banc es converteix només en custodi dels cobraments, DEIXA DE SER CREDITOR. Catalunya Bank ja havia fet caixa 2 cops – havia cobrat la totalitat del préstec del fons MBSCAT1. En aquests anys l’habitatge, com ha passat a molts emprenedors, va servir d’aval a un negoci familiar.

fondo-titulizacion-mbscat1-de-catalunya-caixa-con-hipoteca-familia-yubero_page270
página amb la titulització de la hipoteca

Però va arribar la crisi i al 2012 la família no podien pagar els poc més de 24.000 euros que quedaven de principal x amortitzar. Llavors Catalunya Banc va iniciar l’execució hipotecària, presentant-se al jutjat de Primera Instància 55 de Barcelona, sense ser el legítim creditor del deute que reclamava perquè l’havia venut. Nosaltres entenem que és UNA ESTAFA PROCESSAL perquè no tenia legitimitat per reclamar el deute hipotecari. Aquell any Catalunya Caixa va ser rescatada amb més de 14.500 milions d’euros.

Al 2015 Catalunya Banc-CX- a la subhasta de l’habitatge situat al barri de la Sagrera, ven al remat el pis de la família Yubero a un fons immobiliari turístic rus – Kontur Grup Company 3000 S.L. CX torna a fer caixa 3 cops. Quan al 2012 es va deixar de pagar la hipoteca va remetre CX l’impagat al fons MBSCAT1? Va anotar com pèrdues aquesta hipoteca la gestora del fons (GAT.sgft)  als comptes del fons MBSCAT1? Si les pèrdues se les va endossar CX al fons MBSCAT1 per què no és el fons qui reclama el resultat de la subhasta per a ell? On són tants diners? Si CX actuava cobrant sense ser la legítima creditora on han anat a parar tants diners si ha estat rescatada amb diners públics?? quin responsable del Banc d’Espanya ha passat comptes de tants despropòsits?

Aquesta és la història d’una família però hi ha milers de famílies, avalistes i familiars avaladors estafats. Però també està estafat l’Estat que fa front a les pèrdues del banc que reclamen els creditors internacionals alemanys, francesos, etc que volen cobrar sense atendre a pèrdues. Volen negoci segur: guanys per a ells i socialització de pèrdues! Aquesta reclamació forma part de la reforma de l’article 135 de la Constitució signada al 2011 per Zapatero i que Espanya va refrenar al rescat a la banca davant la Troika comunitària per Rajoy.

Una altra pregunta que ens fem és la raó per la qual la hipoteca de la família no va ser venuda al fons voltor Blackstone- Anticipa al 2015 conjuntament amb milers d’hipoteques problemàtiques que van ser reempaquetades al fons de titulització FTA 2015. La raó es clara: quedava una petita quantitat per cobrar de la hipoteca dels Yubero-García i el pis és un caramel pels fons d’inversió turístics a Barcelona- un negoci!

La família demana solidaritat per ella i per tota la gent de Catalunya Banc i Anticipa que està en la mateixa situació.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

DIMARTS 13 desembre 19,30h

Xerrada: la titulització hipotecària i la bombolla immobiliària a la nostra ciutat. Com ens afecta?

local – Avv Sant Andreu de Palomar

c/ Carrer del Dr. Balari i Jovany, 26 – costat Pça orfila

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

DIVENDRES 16 desembre des de 9hores

DESNONAMENT – LLANÇAMENT AL CARRER DE LA FAMÍLIA

la família demana la solidaritat del veïnat en un moment tant difícil

carrer de la Sagrera 159 – sota el Parc de la Pegaso

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

DECLARACIÓ DE LA FAMÍLIA per donar-li suport escrit

Stop desnonaments il·legals!

Transparència amb les hipoteques revenudes a fons voltors!
Ni Catalunya Banc és propietària de l’habitatge
Ni el pot revendre a un fons turístic rus.

Tot comença amb la constitució d’una hipoteca al any 1991. Des de llavors Catalunya Caixa-CX- va fer caixa doncs hem pagat, entre interessos i amortització, més del valor del nostre pis. Al 2008 es van vendre la nostra hipoteca al fons de titulització MBSCAT1. CX va tornar a fer caixa però també al vendre la hipoteca va deixar de ser el nostre creditor. Quan per la crisi no vam poder fer front als pagaments CX va iniciar l’execució hipotecària al 2014 reclamant el nostre pis però enganyant al jutjat doncs ja no era propietària de la hipoteca. A la subhasta va vendre el pis a un fons immobiliari turístic rus. Per tercer cop va tornar a fer caixa !

Ara la nostra família es troba assajada pel deute que reclama el banc del que no n’és propietari i pel fons turístic rus que ens vol desnonar. El jutjat continua donant la raó a CX a pesar que estem davant una estafa processal per la qual cosa estem a l’espera d’una sentència de l’Audiència de Barcelona

Qui s’ha quedat amb tants diners pagats si hem hagut de rescatar Catalunya Bank amb més de 14.500 milions d’euros públics i l’han revenut per quatre rals? Si el nostre pis acaba en mans del fons especulatiu rus la família haurà de ser allotjada com a emergència social per l’Ajuntament de Barcelona. Això és el que està passant amb milers de famílies que amb la crisi van deixar de pagar la quota hipotecària.

El passat 28 d’octubre el Ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar un proposició exigint a l’Estat espanyol i a la CNMV transparència en la revenda de les hipoteques a fons voltors de tot el món que busquen rendibilitats i beneficis que són l’altra cara del patiment de moltes famílies. L’Ajuntament ha de fer front després al desnonament per evitar que visquem sota un pont.

Tot comença amb la constitució d’una hipoteca al any 1991. Des de llavors Catalunya Caixa-CX- va fer caixa doncs hem pagat, entre interessos i amortització, més del valor del nostre pis. Al 2008 es van vendre la nostra hipoteca al fons de titulització MBSCAT1. CX va tornar a fer caixa però també al vendre la hipoteca va deixar de ser el nostre creditor. Quan per la crisi no vam poder fer front als pagaments CX va iniciar l’execució hipotecària al 2014 reclamant el nostre pis però enganyant al jutjat doncs ja no era propietària de la hipoteca. A la subhasta va vendre el pis a un fons immobiliari turístic rus. Per tercer cop va tornar a fer caixa !

Ara la nostra família es troba assajada pel deute que reclama el banc del que no n’és propietari i pel fons turístic rus que ens vol desnonar. El jutjat continua donant la raó a CX a pesar que estem davant una estafa processal per la qual cosa estem a l’espera d’una sentència de l’Audiència de Barcelona

Qui s’ha quedat amb tants diners pagats si hem hagut de rescatar Catalunya Bank amb més de 14.500 milions d’euros públics i l’han revenut per quatre rals? Si el nostre pis acaba en mans del fons especulatiu rus la família haurà de ser allotjada com a emergència social per l’Ajuntament de Barcelona. Això és el que està passant amb milers de famílies que amb la crisi van deixar de pagar la quota hipotecària.

El passat 28 d’octubre el Ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar un proposició exigint a l’Estat espanyol i a la CNMV transparència en la revenda de les hipoteques a fons voltors de tot el món que busquen rendibilitats i beneficis que són l’altra cara del patiment de moltes famílies. L’Ajuntament ha de fer front després al desnonament per evitar que visquem sota un pont.

Exigim aturar tanta injustícia! Ho demanem per nosaltres i per tota la gent que està en la mateixa situació! Els hem de donar un escarment! Cal aturar la bombolla immobiliària denunciada a Barcelona experts, associacions i partits polítics!

 

Aquest divendres 16 de desembre volen desnonar a l’Antonio, la Lourdes i els nens!

Us demanem solidaritat: volem viure a casa nostra!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

amb el suport d’entitats del barri : asc.500×20 SantAndreu, PAHC Sant Adria, ERC, Sant Andreu en Comú (BEC), PSC-SantAndreu, CUP, Activistes afectades Bàrbara del Vallès, Avv Sant Andreu del Palomar, Avv Porta-NouBarris…
Aturats tots!! viernes 23 enero, 9h, 3 desahucios en Nou Barris y Sagrera

ATENCIÓN FAMILIA, OTRO VIERNES NEGRO DE DESAHUCIOS EN NUESTROS BARRIOS¡¡¡

Este viernes 23 de enero tenemos previstos 3 desahucios conocidos:

 

  • Turó de la Peira (Travau,13), patrocinado por la Sareb, de nuestra activista Montse, de las más antiguas compañeras de nuestra Asc. 500×20.
  • Prosperitat (Formentera,36), pendientes de un piso de emergencia que no llega.
  • La Sagrera (Garcilaso, 23) familia con 9 miembros.

Había 2 más en Ciutat Meridiana pero se han podido aplazar.

Vamos a esperar a mañana al mediodía por si se ha podido paralizar alguno más a ultima hora.

Sobre las 17 h.de mañana jueves publicaremos los que queden pendientes y forma en que podemos repartirnos para llegar a todos.

Vamos a necesitar toda la gente posible !!

Estar atentos!!

¡¡¡CONTRA LOS DESAHUCIOS DEL CAPITAL, PODER POPULAR¡¡¡
———–PIENSA EN COMPARTIR—–HACER EXTENSIÓN———
Presentada Taula Habitatge i Emergència Social de Sant Andreu

Aquest dissabte 22, amb la presentació a la plaça Orfila, comença aquest punt de suport al dret a l’habitatge al Districte de Sant Andreu.

2104-11-22 presentacio taula habitatge sant andreu_web1

La Taula té el suport de diverses entitats del barri: les Associacions de Veïnes i Veïns de de Sant Andreu Nord i la del Palomar, de la nostra Asc. 500×20, de Asc. veïnat de Titanic, de Ptac i els partits ICv, EUiA, ERC, PSC.

Associada a la Taula es crea un punt de suport a les famílies amb problemes d’habitatge i emergència habitacional a un local cedit per Avv S.Andreu Tramuntana al pg. Torres i Bages 103 que obrira els dimecres a les 19h.

A l’acte van intervenir Carles i Joaquim presentant l’acte, Sílvia (activista de 500×20 i de l’Asc. Veïnat del Titanic) i Salva que va fer una radiografia de la situació de l’habitatge a la ciutat i les possibles alternatives a l’emergència habitacional.

Lloc d’acollida i assemblea de famílies: Dirigirse a Taula de l’Habitatge i l’Emergència Habitacional a Avv Sant Andreu -Tramuntana Lloc: Passeig Torras i Bages, 103 · tel 932 740 334 tots els dimecres a 19 hores. Metro: Línia 1, vermella (Torres i Bages).
dissabte 26-12h- Concentració recolzament familia amenaçada desnonament x Ajuntament BCN

El pare ha mort aquest dijous a l’Hospital de la Vall d’Hebron

Més que mai exigim el dret a l’habitatge de la mare i el fill menor.

El Patronat (PMHB) ha exigit a la família que abandoni el pis ocupat

Mayte Fandos, tinent alcalde de BCN, s’ha compromès a buscar una solució en una reunió amb la nostra Asc. 500×20.

edificis del titanic

CONCENTRACIÓ SUPORT A LA FAMILIA

DISSABTE 26 JULIOL 12h

psg. Santa Coloma 55 edifici H

Convoca: la familia, As. veïnat del Titanic, Avv’s Sant Andreu, Asc. 500×20 i els partits de l’oposició (Icv-EUiA, ERC, PSC, CUP)

…. amb el suport de la FAVB

cita prèvia: 11’30 hores metro Torres i Bages

…..

Aquest mati davant Antoni Sorolla, delegat Habitage BCN i Angel Miret, Gerent de l’àrea de Qualitat de vida, Igualtat i Esports, la tinent d’alcalde Maite FANDOS ha assegurat al membres de la nostra Associació que no hauria desnonament de la família, donada la seva precària situació. A la tarda mentre celebràvem l’assemblea de famílies de 500×20 hem sabut la mort de Jordi, el pare, després que un càncer terminal ha acabat en la seva vida.

La família, en atur feia temps, mai va rebre cap ajut dels Serveis Socials ni tant sols punts per poder anar al Banc d’Aliments. En la seva precària situació i després d’un desnonament per manca impagament del lloguer, van decidir ocupar un pis al Titanic (268 habitatges propietat del PMHB). En aquells moments hi havia més de 40 habitatges buits.

Amb el pare malalt terminal, sense ajuts ni cures pal · liatives per suportar el dolor intens, la família va decidir ocupar un pis. Un cas més dels milers d’injustícies que viu aquest país que nega el dret a l’habitatge i retalla en sanitat i qualitat de vida pels seus ciutadans. A la primera assemblea de 500×20 que van venir van rebre el suport i la solidaritat de tothom fins avui lluitant pels seus drets. Eli, la mare, ens ha ajudat a aturar desenes de desnonaments.

Especialment l’Associació del Veïnat del Titanic (Vores del Cinturó) ha estat en primera línia de foc per ajudar la família. Per contra la Regidoria de Sant Andreu mai ha donat una sola paraula de suport per una família treballadora que estava patint un dels pitjors tràngols. Raimond BLASI, Alcalde de Districte, ha estat insensible i ha negat cap ajuda a una família que ocupa pisos de propietat municipal.

EN RECORD DEL JORDI

PERQUÈ MAI MÉS HI HAGI TANTA INJUSTÍCIA

PROU DE DESNONAMENTS

T’ESPEREM !!!

 

 
Culmina una setmana d’accions veïnals pels Drets Socials a Nou Barris

Formen una gran cadena amb lemes pels drets socials.

foto-muntatge cadena pels drets socials a la porta de l'ajuntament
foto-muntatge cadena pels drets socials a la porta de l’Ajuntament

 Decenes de persones participen formant 3 lemes en filera el dilluns 14:

NO SOMOS PARADOS, NOS MOVEMOS

POR EL DERECHO AL TRABAJO, A LA VIVIENDA Y A LA ALIMENTACIÓN

PEL DRET AL TREBALL, HABITATGE I ALIMENTACIÓ

Amb aquest ordre i a les portes de l’Ajuntament del Districte, més de 100 persones convocades per una crida de diverses entitats socials com Associació 500×20, 15-M i les agrupades a Nou Barris Cabrejada van formar la cadena una hora abans de l’Audiència Pública del Districte.

L’objectiu de la mobilització era fer palesa l’enorme pobresa que pateix el Districte i les necessitats bàsiques de les persones: TREBALL – HABITATGE – ALIMENTACIÓ que avui no estan assegurades per 3 de cada cinc persones d’un dels Districtes més populars de Barcelona.

La mateixa setmana la Síndica de Greuges de Barcelona donava una estirada d’orelles a l’Ajuntament del sr.Trias doncs les reclamacions contra l’Ajuntament s’havien quintuplicat en un semestre i el 80% provenien de Nou Barris especialment en el tema de l’habitatge.

dia 14 i 15:

A UNA MOGUDA AUDIÈNCIA i PLENARI ES PRESENTEN UNA NOVA ASSEMBLEA D’ATURATS/ES de NOU BARRIS.

Una assemblea d’aturats/es que s’ha format al barri es va presentar amb un manifest per organitzar a la gent sense feina per exigir treball públic als responsables del Districte. La propera assemblea la tenen el proper dimarts 22 d’octubre a les 17h al Centre Cívic Can Verdaguer.

La Audiència i el Plenari van transcorre amb la sala plena, però amb aforament reduït a “99 escollits”. Aquest va ser el lema escollit pel 15-M  per protestar contra la retallada al dret a expressar-se a la seu de l’Ajuntament, entregant sobres contra la corrupció i presentant alternatives populars a la paràlisi política de l’Equip de Govern. Tot el veönat que va poder entrar portava un paper amb un codi de barres indicant que es trobava entre els “99 escollits ” per escoltar als polítics amagats en una seu “feudal” totalment protegida d’antiavalots i de la Guàrdia Urbana.

Va haver un crit unànime contra l’Ordre del dia del Plenari que estava totalment allunyat de la realitat del barri. A la Regidora Irma Rognoni se li ha acudit presentar un pla de promoció turística: “Nou Barris porta d’entrada a Barcelona” que va causar la indignació però també la mofa de tothom.

El dijous 17 s’aturen 3 desnonaments: 2 hipotecaris i un altra d’una ocupa

Més de 100 persones convocades per l’Associació de veïns/es de Ciutat meridiana i altres entitats com 500×20, 15-M i Nou Barris Cabrejada van aturar 3 desnonaments que es pretenien fer en distints carrers de la Zona Nord del districte.

3 famílies al menys continuaran dormint a casa seva a pesar de que un fons de risc-voltor, un banc i una immobiliària encara no puguin fer més negoci amb la vida de les persones.

El barri de Ciutat Meridiana rep al gerent de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona i a la Regidora amb retrets

La tarde del dijous més de 100 persones van participar al Consell de Barri per discutir el punt de la situació dels Serveis Socials de la Zona Nord i la manca de recursos. Persones de tots els colors i procedències van exigir un tracte humà per part dels Serveis Socials exigint respostes concretes a les necessitats de tothom. Intervencions d’altres persones de fora de Ciutat meridiana van fer palesa que aquesta problemàtica s’estén a tot el Districte.

Estaven presents la Directora General de Serveis Socials de Barcelona i el sr. Angel Miret de Qualitat de vida de la ciutat. Van respondre a l’allau de exigències amb una resposta personalitzada del tipus: “doni’m el seu nom i dades que ho arreglarem”.

També van aparèixer problemàtiques diverses amb els habitatges del patronat Municipal de l’Habitatge des de Torre Baró al barri de Sant Andreu.

Al final un grup de veïns “més acomodats” van expressar molestos que després de quasi dues hores i que els que només “demanaven” s’havien anat (i els representants de l’Ajuntament també) es podia parlar dels problemes reals del barri: la brutícia, el xivarri, etc… Des de l’Avv se’ls va donar la raó, trencant una estratègia reaccionària, i es va exigir solucions a la brutícia que provoca més mosques i rates, etc…..
L’ajuntament vol eliminar l’habitatge de lloguer protegit de les Casernes de Sant Andreu

NI A NOU BARRIS NI A SANT ANDREU
Res de lloguer protegit. Sempre vendre.
L’Ajuntament es converteix en una agència immobiliària i bancaria per col·locar pisos.

L’ajuntament vol eliminar l’habitatge de lloguer de les Casernes de Sant Andreu

L’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar volem denunciar la intenció de l’Ajuntament d’eliminar l’habitatge protegit de lloguer en aquest planejament, aprofitant la incorporació de la figura de règim de “dret de superfície”. Les AAVV havíem pres l’acord de destinar el 29 % del sostre residencial a lloguer TIPUS B (19.044m2) el 7 de maig de 2007, després d’hores de debat i reunions, i ara volen decidir unilateralment substituir-lo per dret a superfície (només mantenen l’habitatge de lloguer per joves i gent gran, que és, urbanísticament, un equipament).

No estem en contra d’aquesta nova tipologia d’habitatge en dret de superfície, dret d’ús per 75 anys, com en les places de pàrquing, sempre i quan el preu mensual acabi sortint igual o més barat que un lloguer protegit. Tot i això ens preocupa que tot plegat depengui de la concessió d’una hipoteca per part d’una entitat financera.

Ara bé, en la situació actual de l’habitatge, creiem que aquesta nova tipologia s’hauria de fer enlloc de l’habitatge protegit de compra concertat ( que arriba als 3.000 euros el m2), no del de lloguer.

Per això, el passat 8 de juny vam fer arribar al Consorci d’Habitatge la següent proposta:
– Mantenir l’acord del 29 % de lloguer TIPUS B (19.044 m2 sostre)
– Incorporar el dret de superfície (21.000 m2 sostre)
– I la resta, de propietat en règim general (25.308 m2 sostre)

El Consorci ens ha respost amb una negativa, tot i que, curiosament, en el seu informe digui que el dret de superfície “va dirigit a prioritzar el dret d’allotjament (dret d’ús) per sobre de la inversió (dret de propietat)”. Per tant, només ens queda denunciar públicament que un acord pres en la Comissió de Seguiment de Casernes es pugui convertir en paper mullat amb tanta facilitat i exigir al Consorci que reconsideri la nostra proposta.

LINK a la seva declaració.

AVV Sant Andreu de Palomar
3 d’agost de 2009