6è aniversari de la condemna més gran a l’estat per mobbing immobiliari: 3 anys de presó i una multa de 18.000 €

concentració de suport a Rosa Talón el 21 abril 2009 delante de su tiendaÉs la condemna més gran en la història de l’Estat espanyol per un cas d’assetjament d’aquest tipus.

La víctima era Rosa Talón, que ha viscut a la finca tota la vida, i havia denunciat ja el 1999 el propietari pel manteniment de la finca.

L’advocada Laia Serra va indicar que el propietari va pertorbar conscientment la vida de la llogatera, Rosa, mantenint la finca en una situació lamentable durant décades. La llogatera havia denunciat des del 1999 al propietari i l’Ajuntament de Barcelona havia imposat multes i l’exigència de reformes que mai va complir. La història es remunta al 1985 quan es va iniciar el llarg conflicte per demandes d’obres de la llogatera sobre el seu habitatge-local de negocis al carrer Rogent 81 de Barcelona. Llavors el propietari va iniciar una demanda per nul·litat del contracte dient que les despeses d’arranjament de la finca superaven el 50% del seu valor.

El dia 21 d’abril del 2009 s’havia convocat una concentració de suport a rosa Talón per una sèrie de col·lectius entre els quals estava la Xarxa de Suport Mutu del Clot, 5oox20 i altres que van origen a la creació posterior del Eix anti-mobbing de Barcelona i de la web que explicava la lluita de la llogatera rosapimienta.org. El desnonament instat per la propietat en altre Jutjat va ser aturat en veure que hi havia una causa prejudicial penal contra el propietari. Aquest va recórrer la primera sentència fins que l’Audiència Provincial va certificar 3 anys de presó i la multa que finalment van quedar amb dos anys i va evitar l’entrada a presó del condemnat.

El Jutjat Civil de Primera Instància número 42 de Barcelona finalment va condemnar al propietari el 5 de juliol del 2009 després d’una batalla de més de 20 anys. Així doncs aquesta setmana en fa el sisè aniversari…

Us presentem el còmic que es va fer per l’ocasió des de la xarxa de suport a Rosa Talón:


I el que seria la font d’inspiració del logo del moviment: un escarbat. En els ambients dels API i la propietat d’edificis amb solera, als llogaters de renda antiga se’ls sol anomenar els escarbats….. cadascú té la seva moral! També es va fer un tríptic informatiu.
clot: 2 anys després aquell desnonament que va marcar un abans i un després

El 25 de juliol es va produir un fet que va marcar un abans i un després en la lluita pel dret a l’habitatge dels llogaters.
La família de Eliseo y Verònica residia a un pis del carrer Andrade del Clot des de fa 26 anys gràcies amb un contracte de lloguer i estaven al corrent del pagament de les mensualitats.

El propietari de la finca y del pis, Alberto Viñas Tous va voler encarir de forma significativa el preu del lloguer. La seva intenció era situar-lo al voltant dels 800 euros, en considerar que el contracte no era indefinit. Fins ara aquesta família humil pagava sobre 300.
Aquest propietari és un ex-franquista que viu a un àtic del c/Aribau 176, segons els blogs de denúncia, havia estat al Ministerio de Información amb Fabra Iribarne i director de la revista TBO. Havia rebut diverses medalles al merit civil.
És propietari de diverses finques.

 
3 anys de pressó: Sentencia històrica contra el mobbing immobiliari a BCN

concentració de suport a Rosa Talón el 21 abril 2009 delante de su tienda

Tres anys de presó pel propietari que ha assetjat durant 16 anys la veïna del Clot Rosa Talón

La fermesa de Rosa Talón i Laia Serra, advocada, permeten un  triomf

500×20 va participar i difondre aquesta lluita en el seu moment
Rosa Talón va permetre la creació de la Xarxa contra el Mobbing Immobiliari on varem participar.
Felicitem a la Xarxa de Suport Mutu del CLot per la seva tasca de llarg recorregut que va ser realment difícil.

link a la noticia a LaDirecta

la entrada del nostre web en aquells moments difícils del mes d’abril del 2009