Los promotores de vivienda de Barcelona ignoran el impuesto a los pisos vacios del Parlament

Piden seguridad jurídica (frente a derecho a la vivienda) y fomento de la actividad empresarial (nueva construcción)

lluis_marsa_apce

Hay prórroga de licencias de obra hasta el 2017

La Vanguardia regala cada mes una revista de la Asociación de Promotores y Constructores de Edificios de Barcelona (APCE). Es una revista de propaganda de este lobby del ladrillo incluida en este rotativo, que nunca ha sido muy proclive a visiones amplias del derecho a la vivienda.

El último número, del 21 de julio del 2015, a página completa ofrece un resumen de la reciente Ley aprobada por el Parlament de Catalunya sobre medidas extraordinarias y urgentes para la movilización de las viviendas provenientes de procesos de ejecución hipotecaria. El artículo habla, sobre todo, de las causas justificadas de desocupación de una vivienda y las que quedan exentas del impuesto. Curiosamente Banca, Sareb y inmobiliarias ni tan sólo son citadas cuando es en ellas donde se centra el foco.

La revista se congratula que el citado decreto del Departament de Territori i Sostenibilitat haya dado una nueva prórroga de licencias porque evita que los muchos edificios sin acabar no tendrán que adaptarse al nuevo código de edificación. Esto hará que todavía se acaben construyendo varios miles de viviendas que no seguirán las recomendaciones europeas de eficiencia energética. El protocolo de Kioto queda aparcado una vez más.

Monográfico La Vanguardia sobre vivienda. prórroga de licencias de obra nueva.

… “Las construcciones paralizadas por la crisis no tendrán que cumplir los requisitos de eficiencia energética, olé – ni nuevo código eficiencia energética ni kioto -!!!

Ya nos gustaría poder vender todos los pisos

En la página 11 de esa revista hay también un largo artículo de Lluís Marsà, presidente de la nombrada asociación APCE, sobre el impuesto a los pisos vacíos. En un tono correcto explica el porqué la situación de crisis ha dificultado el acceso a la vivienda y eso ha contribuido a las medidas de la Generalitat. Después pide un debate profundo de la iniciativa de gravar las viviendas vacías reiterando que no es voluntad de sus asociados el tener viviendas vacías. Ya les gustaría a los promotores vender todos los pisos… je , je ,je !! No es por su voluntad, sino porque no se pueden colocar en el mercado (salarios de misería) y hay dificultad de financiación (los bancos se pasaron 3 pueblos).

También sugiere que los promotores no pueden pasar vivienda de compra a alquiler porque hay problemas con el IVA, porque hay una hipoteca de promotor que pagar y porque, en fin, los pisitos tienen unas calidades que no se corresponden a viviendas de alquiler… je, je! “para pobres inquilinos” (añadido autor).

Son de interés también tres puntualizaciones que hace el sr. Marsá:

  • La primera es que se congratula de la prórroga de licencias de obra hasta el 2017 concedido por el Conseller Santi Vila.
  • La otra es que difícilmente encontraremos vivienda vacía en zonas de demanda acreditada, como son las grandes ciudades.
  • por último, que los poderes públicos deben fomentar su actividad empresarial porque, por suerte, son generadores de riqueza y empleo. ANDA YA la frasecita después dela burbuja española!!

Podemos concluir que a tenor de lo analizado la Asociación de Promotores y Constructores de Edificios de Barcelona no tiene mucho miedo a ese Decreto del conseller Santi Vila sobre el impuesto a los pisos vacíos.
ALUMINOSI: el Turó recorda 20 anys després aquell fatídic 11 novembre 1990

El veïnat prefereix oblidar i passar pàgina.

Aquell dia va caure el sostre d’un àtic sobre la dona que hi vivia. Va morir. La indignació i la mobilització veïnal va obligar a l’Ajuntament de Barcelona a rehabilitar íntegrament aquell barri popular amb els fons públics.

El culpable, el constructor Ramón Sanahuja, mimat per les autoritats franquistes i per la banca, va lliurar-se de les culpes, la rehabilitació i la presó. La seva família va enriquir-se fins a construir la major immobiliària del país que el passat mes de juny va presentar suspensió de pagaments, SACRESA, per 1800 milions d’euros.
Tot un exemple del que ha estat l’enriquiment ràpid a compte de les famílies treballadores i xuclant dels diners públics. Un paradigma de la bombolla immobiliària del país.

Per sort, des de llavors no ha hagut esfondrament, però l’habitatge públic gaudeix de molts defectes constructius com demostra les diferents denúncies que ha fet 500×20 en aquest bloc, com les recents de Trinitat Nova. Les deficiències als edificis 10HJ de joves han estat generalitzades i ens fan preguntar si aquestes són fruït de:

  • un pressupost avar amb la cosa pública
  • un enreqquiment fraudolent de l’empresa constructora
  • una manca de inspecció municipal
  • o totes a la vegada

EL BARRI DEL TURÓ ES MOBILITZA PER L’ANIVERSARI

La Associació de Veïns i veïnes i Entitats del barri organitzaran els propers dies actes per recordar les lluites d’aquells anys amb actes i una exposició fotogràfica als llocs on varen succeir els esdeveniments
Els nous pisos protegits ja tenen deficiències a Trinitat Nova

ELS EDIFICIS PRESENTEN INUNDACIONS I GOTERES.
LA PROMOCIÓ QUE ES VA INAGURAR AL 2006
TÉ MOLTES ALTRES DEFICIÈNCIES.

 No es el primer cop que els edificis de construcció pública presenten deficiències que solen ser computables a la baixa qualitat dels materials o les instal·lacions. S’ha convertit en una norma.
Les empreses constructores subcontractades fan l’agost i els veïns paguen els plats trencats. Deficiències en els desagües, les plaques solars, els armaris de cuina, els balcons, les goteres, les rajoles, un calvari que dura quasi 5 anys explicat pels veïnat
Frases:

Adigsa ladrón!
Las placas no funcionan
-IBI +soluciones
Pisos ecológicos dónde?
Ajuntament nos atracó

Finalment els arreglos mai els paga l’empresa constreuctora sempre van a carrec dels impostos de tots els barcelonins ja que l’Administració local sempre se’n fa càrrec.
També en el seu moment varem denunciar a 500×20 les greus deficiències dels edificis 10HJ del barri de Porta al carrer La Selva i a Rio de Janeiro.

tota la noticia a elperiodico.com>>>
…..
POT EL VENT FER CAURE UNES PLAQUES TÈRMIQUES NOVES??

Cauen les plaques tèrmiques però no les fotovoltaiques a l’edifici 10HJ del c/La Selva 63
Aquest estiu 2008 van ser instal·lades amb una diferencia de setmanes. Segons la normativa tècnica cal que resisteixin els vents forts del 24 de gener. Com explicar que una cau i l’altra no?
Els edificis 10HJ, per joves, acumulen moltes irregularitats, principalment, instal·lacions molt deficients i de qualitats ínfimes com hem denunciat en aquest blog.
L’Ajuntament va fer l’edifici amb bones qualitats i pressupost i l’empresa constructora, en la cadena de subcontractacions ha anat guanyant més diners dels que toca? O…
L’Ajuntament ha fet l’edifici amb un pressupost infim per cobrir demandes electorals?

En qualsevol cas aquest incident demostra que es malbaraten els diners publics per falta de supervisió, de control, de subcontractacions irregulars, per electoralisme, etc…

>>>veure més fotos de l’esdeveniment al nostre Picassa>>>