03/10/16 Día Mundial del Hábitat – La vivienda lo primero

image_pdfimage_print

L’Associació 500×20 se suma al Dia Mundial de l’Habitat de l’ONU – 2016, que es celebra el primer dilluns del mes d’octubre de cada any, amb aquesta declaració, reproduïm la declaració de l’ONU, fem una paradeta al districte de Nou Barris i dos debats: un amb la gent jove del Districte y un altre amb els moviments socials i amb la Casa Gran sobre la bombolla del lloguer a la nostra ciutat.

dia-mundial-habitat3 d’octubre de 2016

dia mundial de l’habitat.

l’habitatge el primer de tot

 

Declaració:

Avui es celebra a tot el món el dia mundial de l’habitat. Un dia per reflexionar sobre el dret que tenim totes les persones a gaudir d’un habitatge digne, en un entorn segur i sostenible.
Avui ens recordem dels milions de persones desplaçades dels territoris on vivien. Desplaçats a causa de les guerres, del imperialisme econòmic i dels interessos geoestratègics dels governs.
També ens recordem dels milions de persones que viuen en condicions infrahumanes, sense accés a l’aigua i als serveis mínims per poder desenvolupar una vida digna.
També avui us volem recordar que el dret a l’habitatge en els països desenvolupats està segrestat pels interessos rendistes.
En les grans ciutats europees assistim a una gentrificació dels barris que foragita a les classes populars cap al extraradi degut a unes polítiques neoliberals que prenen les nostres ciutats com una mercaderia.
Es per això que avui fem una crida a les institucions per que implementin les polítiques necessàries per fer front als poders econòmics que especulen amb el dret a l’habitatge
També fem una crida a les forces socials per que s’organitzi per fer front als nous virus especulatius que ens assoleixen: la bombolla del lloguer i l’assetjament turístic.

¡¡¡ EL DRET A L’HABITATGE FORA DEL MERCAT¡¡¡
ASSOCIACIÓ 500X20.

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

DEBATS:

Deja un comentario