manifest: Barcelona no està en venda

La nostra associació 500×20 s’ha adherit al manifest promogut per la Federació Associacions de Veïns i  Veïnes de Barcelona, juntament amb altres entitats de la ciutat.

ocupemrambles28gener

Barcelona no està en venda

Durant els últims 40 anys Barcelona s’ha anat construint amb errors i encerts presidits per dos factors fonamentals: d’una banda l’especulació immobiliària i, de l’altra,  la lluita dels barris per una ciutat digna i cosmopolita, que atresora una llarga història per a la supervivència de la ciutat i la seva gent.
Barcelona està en venda. En l’última dècada, el fenomen especulatiu ha adquirit una dimensió global, impulsat pel capital financer i la complicitat de les elits polítiques de Madrid i Catalunya, que volen transformar la ciutat en un gran negoci.
Aquesta cobdícia no té fre i assistim a un agreujament progressiu de la situació. El model de gentrificació de la ciutat expulsa al veïnat dels barris, fomentant la sobre-explotació turística de Barcelona com succeeix a altres ciutats. Conseqüències d’aquestes polítiques que trobem en aspectes fonamentals de la vida quotidiana de la ciutat.
Per aquests motius, denunciem i reclamem:

  • En lloc d’un volum de turisme acceptable i respectuós amb la convivència veïnal, tenim un model de turisme massificat promogut pels grans operadors turístics.
  • Tenim uns llocs de treball precaris, mal remunerats, sense drets laborals i amb retallades dels drets socials que fan imperiosa la derogació de les reformes laborals i de jubilació, així com la implementació de mesures de suport a la lluita contra l’atur.
  • L’accés a l’habitatge digne i assequible per a tothom és inexistent a la ciutat. El veïnat és expulsat per la pujada de preus del lloguer. Cal aturar els desnonaments i els desallotjaments d’espais socials per la força.
  • Volem l’espai públic per gaudir de la ciutat i conviure, no per fer negoci.
  • Cal aturar la destrucció del comerç de proximitat, que es substituït per botigues de records i per grans cadenes de moda i d’alimentació.
  • Cal aturar la destrucció del medi ambient per la contaminació que generen els vehicles privats i els creuers del port i promoure el transport públic eficient i no contaminant, i els mitjans alternatius com la bicicleta.
  • Solidaritat amb el barris mes empobrits per tal de reduir dràsticament les desigualtats socials.
  • Polítiques actives i decidides d’igualtat de gènere.

En un context de retallades en la sanitat, l’educació i l’assistència social, de saqueig a la guardiola de les pensions i d’increments abusius en les taxes universitàries, la cultura, la investigació i el jovent queden arraconats per una manca preocupant de visió de futur.
Davant d’aquesta situació, que porta al col·lapse de la ciutat, cal que les veïnes i veïns aixequem la nostra veu i ens organitzem, unint les nostres forces per barrar el pas als “enemics de la ciutat”.
Pel dret a viure a la ciutat, cridem a tothom a ocupar La Rambla.

El dia 28 de gener de 2017 a les 11h tothom a la Rambla de Canaletes.


Entitats convocants:

FAVB, Taula Veïnal d’Urbanisme de Barcelona, Observatori DESC , OACU, Desllogats, Assemblea 15M Sants-Les Corts, CGT Barcelona, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), Som Paral·lel, Arquitectes Sense Fronteres, Territoris Oblidats, Plataforma d’Afectats per l’Hipoteca, CONFAVC, Associació 500×20 pel Lloguer Públic i Assequible, Crida Constituent, Centre Social de Sants, Associació Apropa’t, Col·lectiu d’Arquitectes Volta, Assemblea de Barris per un Turisme Sostenible (ABTS), Cortsenques Dissidents de Les Corts, Ateneu Popular de Les Corts, Arran Les Corts, Assemblea 15M Sarrià-St. Gervasi, Col·lectiu Veïnal Germanetes Illa Verda, Grup Promotor del Sindicat de Llogateres i Llogaters, CASC (Coordinadora d’Acció Social Cortsenca), Assemblea Barri Esquerra de l’Eixample, Ecologistes en Acció de Barcelona, Resistència Clínic, AVV Poblenou, AVV Defensa de la Barcelona Vella, AVV la Sagrera, AVV la Satalia, AVV Joan Maragall del Guinardó, AVV Provençals de la Verneda, AVV Clot-Camp de l’Arpa, AVV Sagrada Família, AVV el Carmel, AVV Casc Antic, AVV Can Peguera, AVV Sant Andreu de Palomar, AVV Barceloneta, AVV Zona Universitària

INFO RELACIONADA>>>

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies