Próxima reunión: viernes 19 septiembre, 20 00 h., C.C. Porta-Sóller

Como anuncia la entrada del blog, el próximo 19 de septiembre a las 20 00 h., nos volveremos a reunir en el Centro Cívico Porta-Sóller para seguir adelante con la inscripción. En esta reunión valoraremos:

1) Si hay respuesta por parte del Distrito, la valoraremos. Abajo está la carta enviada el pasado 4 de julio, que también podéis obtener mediante este enlace.

2) Si no hay respuesta por parte de la Regidoría, tendremos que valorar qué podemos hacer para que nos den la información solicitada y para que se nos den explicaciones sobre las iniciativas en materia de vivienda en el barrio.

Aquí os dejamos la carta enviada (en català):

Barcelona, a 4 de juliol de 2008

A l’atenció de

la Regidoria del Districte de 9Barris

La Gerència del Districte

El passat 5 de maig, l’Associació de Veins i Veines del barri de Porta-Sóller els va adreçar una carta per tal de saber l’estat del barri en matèria d’habitatge. Sabem per l’AVV que no s’ha rebut resposta al respecte, per això, un grup de veïns i veïnes considerem necessari tornar a comunicar-los la necessitat d’informació, iniciatives concretes i ràpides, per garantir l’accés a un habitatge públic per part del veïnat de Porta i més enllà de tot el Districte.

Sabem que al PERI de PORTA el 25% dels aproximadament 800 habitatges que es construiran dins del pla tenen caràcter de protecció oficial. D’aquests un 25% són pel veïns del barri, una 1/16 part, aproximadament. Recordem que en els acords els reallotjaments van a compte de la HPO de Barcelona-ciutat. Fins ara s’han repartit alguns en els anteriors sortejos. D’acord amb aquestes previsions, els veins del barri de porta volem conéixer la situació de les iniciatives d’habitatge que s’estan duent a terme al districte. En concret, els demanem informació sobre els següents aspectes:

Promocions d’Habitatges de Protecció Oficial existents, és a dir, construits i qualificats, al barri de Porta Sóller. Voldríem saber si tots estan degudament habitats i si en queden de deshabitats, així com saber si se’n fa un seguiment des del Districte i saber on podem obtenir aquesta informació amb dades exactes i fiables.

Promocions d’Habitatges de Protecció Oficial en procés. Els veïns del barri voldríem obtenir informació sobre les iniciatives d’habitatge que actualment s’estant duent a terme al barri porta-Sóller, donada la creixent necessitat d’habitatges assequibles en aquest barri. Tanmateix volem conéixer l’estat del llistat de sol·licitants d’habitatge del districte i posem en el seu coneixement que des del barri de Porta estem confeccionant llistats independents de sol·licitants que ens permetran obtenir i difondre la informació relativa a les iniciatives d’habitatge del barri.

Llei d’Habitatge de Catalunya. També creiem molt important l’entrada en funcionament de la Llei d’Habitatge de Catalunya. Volem saber si aquesta llei pots afectar positivament el PERI de Porta. Positivament significa incrementar i abaratir els habitatges disponibles per Porta i Nou Barris, i prioritàriament, en un règim diferent al de compra, tal i com estableix l’article 80.6 de la llei. Això significa que la qualificació d’un règim de compra, ja sigui en règim general, especial o a preu concertat, o a preu concertat de Catalunya, haurà d’estar motivat per raons objectives com, per exemple, que el règim de compra fos minoritari. En el cas de Nou Barris, creiem que la majoria dels habitants viuen en règim de propietat, de tal manera que per aconseguir la deguda neutralitat econòmica, l’oferta d’habitatges de protecció haurà de ser, tret d’excepcions puntuals i justificades per motius objectius, en un règim diferent a la propietat privada, com ara les concessions, l’usdefruit, el lloguer estable o les cessions d’ús, tal i com assenyala el citat article

Així doncs, i d’acord amb aquestes valoracions, nosaltres veïns/es del barri de Porta-Sóller volem saber quin serà el desenvolupament de la llei d’Habitatge al barri de Porta:

1) Respecte de les promocions públiques, volem saber:

Quin serà el règim d’accés als habitatges, tenint en compte l’article 80.6 de la llei

Quins seran els preus d’aquests habitatges en els règims diferents a la compra, doncs segons la guia d’habitatge estableix lloguers d’entre 4 i 8 €/m2 i els documents internacionals estableixen un màxim del 25% de la renda com a criteri per entendre que l’accés a l’habitatge és digne.

Com es garantirà que es compleix el percentatge acordat d’habitatges amb destí per als veïns del barri.

2) Respecte de les promocions privades, quina quantitat de promocions existeixen al barri subjectes a les disposicions de la llei i, en concret:

Quantes promocions d’habitatge privat estan en procés de construcció i en quina fase

Quants habitatges de cada promoció s’han de reservar a HPO i quin règim d’accés s’establirà (el règim de compra ha de motivarse amb fets objectius, així com la seva qualificació respecte del règim escollit).

Quin és el procés de selecció dels sol·licitants i si existirà alguna modalitat d’intervenció administrativa o de control ciutadà

Donades les especials dificultats de l’accés a l’habitatge especialment financeres i sobre tot les necessitats de lloguer assequible existents al barri, volem fer dos propostes de caràcter immediat per considerar justes i ajustades a la normativa i documentació pública les iniciatives d’habitatge:

passar HPO de compra a lloguer social, lligat a la renda neta familiar (no al mercat) d’una bona part de les HPO previstes en el PERI de Porta.

En concret qualificar ja per 9 Barris i especialment per Porta l’edifici de HPO de Escultor Ordoñez/Maladeta totalment de lloguer social, com a primer pas per a l’establiment de mesures destinades a donar compliment a les necessitats d’habitatge al barri.

Estem en contacte amb la AVV de Porta i esperem que el més aviat possible ens comuniqueu una reunió conjunta o a través de la AVV.

Atentament

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies