L’ajuntament vol eliminar l’habitatge de lloguer protegit de les Casernes de Sant Andreu

NI A NOU BARRIS NI A SANT ANDREU
Res de lloguer protegit. Sempre vendre.
L’Ajuntament es converteix en una agència immobiliària i bancaria per col·locar pisos.

L’ajuntament vol eliminar l’habitatge de lloguer de les Casernes de Sant Andreu

L’Associació de Veïns de Sant Andreu de Palomar volem denunciar la intenció de l’Ajuntament d’eliminar l’habitatge protegit de lloguer en aquest planejament, aprofitant la incorporació de la figura de règim de “dret de superfície”. Les AAVV havíem pres l’acord de destinar el 29 % del sostre residencial a lloguer TIPUS B (19.044m2) el 7 de maig de 2007, després d’hores de debat i reunions, i ara volen decidir unilateralment substituir-lo per dret a superfície (només mantenen l’habitatge de lloguer per joves i gent gran, que és, urbanísticament, un equipament).

No estem en contra d’aquesta nova tipologia d’habitatge en dret de superfície, dret d’ús per 75 anys, com en les places de pàrquing, sempre i quan el preu mensual acabi sortint igual o més barat que un lloguer protegit. Tot i això ens preocupa que tot plegat depengui de la concessió d’una hipoteca per part d’una entitat financera.

Ara bé, en la situació actual de l’habitatge, creiem que aquesta nova tipologia s’hauria de fer enlloc de l’habitatge protegit de compra concertat ( que arriba als 3.000 euros el m2), no del de lloguer.

Per això, el passat 8 de juny vam fer arribar al Consorci d’Habitatge la següent proposta:
– Mantenir l’acord del 29 % de lloguer TIPUS B (19.044 m2 sostre)
– Incorporar el dret de superfície (21.000 m2 sostre)
– I la resta, de propietat en règim general (25.308 m2 sostre)

El Consorci ens ha respost amb una negativa, tot i que, curiosament, en el seu informe digui que el dret de superfície “va dirigit a prioritzar el dret d’allotjament (dret d’ús) per sobre de la inversió (dret de propietat)”. Per tant, només ens queda denunciar públicament que un acord pres en la Comissió de Seguiment de Casernes es pugui convertir en paper mullat amb tanta facilitat i exigir al Consorci que reconsideri la nostra proposta.

LINK a la seva declaració.

AVV Sant Andreu de Palomar
3 d’agost de 2009

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies