Hem treballat amb el veïnat de Vallbona els problemes de l’habitatge i del risc d’exclusió

El passat dia 12 de juliol varem fer una petita assemblea per compartir amb l’Associació de Veïns i veïnes de Vallbona i gent del barri les diferents problemàtiques de l’habitatge que els afecten i que les podem resumir en:

  • gent jove i parelles que viuen amb els seus pares per impossibilitat d’accedir a un habitatge
  • gent amb greus dificultats per pagar o que deu quotes del lloguer de l’habitatge del Patronat (PMHB).
  • famílies amb fills que han esgotat totes les ajudes públiques i es troben en risc d’exclusió.
  • Famílies que es troben en risc d’execució hipotecària per accedir a un pis que el Patronat (PMHB) els va vendre fa uns anys, seguint els postulats de desfer-se’n del patrimoni públic.

500×20 (Associació pel Lloguer Públic assequible) juntament amb Oficina de Drets Socials de Nou Barris i ADICAE (Associació d’Usuaris de Banca…) vàrem explicar les possibilitats d’organitzar al veïnat per defensar-se millor individual com col·lectivament. També vàrem acordar que és necessària una millor coordinació del moviment veïnal del Districte de cara a una major pressió sobre les institucions per aconseguir un veritable parc públic de lloguer assequible.
Vàrem constatar la necessitat de transparència del Patronat a l’hora de conèixer la situació dels seus habitatges al barri. Avui la seva política és l’opacitat davant de les greus problemàtiques familiars que la crisis fa resurgir al barri.

EL BARRI DE VALLBONA AVUI

EL BARRI de Vallbona es troba en la cruïlla de les autopistes de la sortida nord de Barcelona. La crisis ha colpejat a la seva gent essent l’atur, superior al 50%, el principal problema. L’Associació de Veïns i veïnes és conscient d’aquesta realitat com de la necessitat que l’ecobarri projectat al seu territori sigui un avanç en drets socials de la seva gent i no un negoci d’uns pocs.

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies