ALUMINOSI: el Turó recorda 20 anys després aquell fatídic 11 novembre 1990

El veïnat prefereix oblidar i passar pàgina.

Aquell dia va caure el sostre d’un àtic sobre la dona que hi vivia. Va morir. La indignació i la mobilització veïnal va obligar a l’Ajuntament de Barcelona a rehabilitar íntegrament aquell barri popular amb els fons públics.

El culpable, el constructor Ramón Sanahuja, mimat per les autoritats franquistes i per la banca, va lliurar-se de les culpes, la rehabilitació i la presó. La seva família va enriquir-se fins a construir la major immobiliària del país que el passat mes de juny va presentar suspensió de pagaments, SACRESA, per 1800 milions d’euros.
Tot un exemple del que ha estat l’enriquiment ràpid a compte de les famílies treballadores i xuclant dels diners públics. Un paradigma de la bombolla immobiliària del país.

Per sort, des de llavors no ha hagut esfondrament, però l’habitatge públic gaudeix de molts defectes constructius com demostra les diferents denúncies que ha fet 500×20 en aquest bloc, com les recents de Trinitat Nova. Les deficiències als edificis 10HJ de joves han estat generalitzades i ens fan preguntar si aquestes són fruït de:

  • un pressupost avar amb la cosa pública
  • un enreqquiment fraudolent de l’empresa constructora
  • una manca de inspecció municipal
  • o totes a la vegada

EL BARRI DEL TURÓ ES MOBILITZA PER L’ANIVERSARI

La Associació de Veïns i veïnes i Entitats del barri organitzaran els propers dies actes per recordar les lluites d’aquells anys amb actes i una exposició fotogràfica als llocs on varen succeir els esdeveniments

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies