PLANTEM CARA!! CAP FAMILIA SENSE SOSTRE

Manifest davant les Eleccions Municipals
què diran els programes dels partits
per aturar desnonaments a BCN?

PLANTEM CARA
CAP FAMILIA SENSE SOSTRE
Des de l’esclat de la crisi no hi ha dia que no es produeixi un desnonament a la nostra ciutat o al barri. Més de 50.000 famílies han estat desnonades a Catalunya en els darrers tres anys colpejades per l’atur, per les retallades i el col·lapse dels serveis socials.
Per altres milers de famílies el pagament de l’habitatge se n’emporta la totalitat de la renda de que disposen. Això ha provocat una crescuda espectacular als barris més populars de la ciutat del nombre de rellogats que malviuen en habitacions o en habitatges sobreocupats. És un fet intolerable si tenim en compte que el nostre és un dels països amb més habitatges buits del món.
Els nostres governants que estan salvant amb milers de milions als banquers són corresponsables d’aquella bombolla immobiliària que ha destapat una corrupció generalitzada. Per contra no estan fent res per garantir l’habitatge de tota la gent que després d’anys de crisi ha esgotat les miserables ajudes públiques. És un sistema injust que crea una espiral de famílies sense pis, més pisos buits i uns jutjats col·lapsats producte d’haver deixat durant dècades l’habitatge a les mans de les lleis salvatges del mercat. És un procés de destrucció social que de vegades acaba amb la unitat familiar, provoca la pèrdua de la custòdia dels fills i que alimenta les tendències econòmiques recessives, redueix el valor immobiliari dels que encara conserven l’habitatge i dispara encara més l’endeutament i el poder de les finances sobre el conjunt de la societat.
Dins el mateix sac, banquers, rendistes, constructors, Administracions i polítics han estat mentint durant anys per provocar el sobreendeutament i ara clamen per conservar els seus privilegis contra la població. Plantem cara en aquesta dictadura beneficiada per les seves lleis injustes i que en nom dels seus negocis aniquila el dret a un habitatge i una vida digna.
Les organitzacions signants d’aquest manifest exigim a les forces polítiques que defineixin en els seus programes electorals de quina manera posaran fre en aquesta situació. Hi ha un ampli consens social en que cal aturar els desnonaments provocats per de la crisi, protocols garantistes de l’habitatge en els Serveis Socials, regular la dació en pagament, convertir els milers de pisos buits i hipotecats de les entitats financeres en un parc públic de lloguer realment assequible i incrementar espectacularment el nombre d’habitatges d’emergència. Les Sindicatures de Greuges de Barcelona i Catalunya han reclamat aquestes solucions reiteradament.
Per una Barcelona lliure de desnonaments fem una crida a la mobilització ciutadana als barris al costat de les entitats socials i veïnals que lluitem per aturar-los.
+ PISOS SOCIALS
– DESNONAMENTS JUDICIALS

Baixat el document
Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies