12 furgones i 100 policies prenen a l’asalt el pis del Clot desallotjant una familia amb un menor.

versión en CASTELLANO

 

versió 3

Fins a 300 persones han escridassat i format un cordó per defensar el pis del Clot.

Es veia venir des de feia dies (veure entrada al blog prouespeculacio.org) quan prop de 100 policies han desallotjat a la força, amb tots els mitjans repressius disponibles als indignats i solidaris.
Ha estat un veritable assalt al Castell amb policies pujant per escales al balco de la família de l’Eliseo i la Verònica i el fill menor que ho ha vist tot. Prop les 19h acabava tot quan un camió de mudances s’ha dut totes les pertinences de la família a un diposit municipal. Ni els Serveis Socials ni l’Ajuntament han fet acte de presència per ajudar la familia.
Un veritable cas de mobbing, usant la tristement famosa LAU del ministre Boyer a una familia al corrent de pagament que vivia al barri des de feia 26 anys. El propietari, ex-director de TBO, havia estat condecorat per Fabra IRIBARNE, al 1967 amb la Orden al Merito Civil del Ministerio de Información i Turismo.
Les 300 persones  congregades ho han estat per la crida de la Xarxa de suport mutu del Clot que ha estat recolzada pel veïnat indignat i l’ajuda d’altres entitats com 500×20 i assemblees d’altres barris.
Els comentaris de la gent en els mitjans digitals eren generalitzats contra l’actuació policial desproporcionada pitjor que en cassos de grans delinqüents. Tothom demanava pel Millet.
Van ser retingudes i identificades més de 30 persones per no voler deslligar-se del braç de la cadena front el portal. La gent, més de 30, que estava a l’escala i dins el pis desnonat van sortir prop de les 15h amb càrrecs judicials per resistència a l’autoritat i desobediència civil. Un jove, Xavi, va ser detingut i portat a comissaria.

La FAVB prepara una declaració sobre aquest greus fets.
Posats en contacte amb membres de la Junta de la FAVB han quedat consternats per la duresa de la intervenció i han fet una declaració pública al web de la FAVB demanant la dimissió de Felip PUIG com a responsable últim.
500×20 creu que al desnonament del Clot s’han traspassats línies vermelles per part del Jutjat i Mossos d’esquadra.
El desnonament obre una escalada violenta contra el dret a l’habitatge però també en l’ús de la policia per defensar el dret a la propietat privada per sobre del dret a l’habitatge, recollit per una constitució monàrquica que fa aigües per tot arreu.
De fet, dos dels nostres socis van ser retinguts defensant la porta i dins el pis i tot sembla que la policia vol denunciar resistència a l’autoritat i desordres als més de 40 identificats.
Ara és segur que s’ha entrat en una nova etapa i els moviments socials i polítics que defensen el dret a l’habitatge hauran de generar noves formes d’ajuda a les famílies desnonades que podrien seguir el raonament de la Síndica de Greuges de Barcelona dut fins al final:
A cada desnonament nova ocupació!!
l’Associació 500×20 hem perdut la pancarta:
+PISOS SOCIALS i – desnonaments judicials
en aquesta resistència al Clot com ja ens va passar amb la mateixa pancarta al desallotjament de plaça Catalunya. Està clar que encara no hem guanyat aquesta reivindicació.

Print Friendly, PDF & Email

4 comentaris a “12 furgones i 100 policies prenen a l’asalt el pis del Clot desallotjant una familia amb un menor.”

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies