DECLARACIÓ de 500×20 sobre el reallotjament de famílies a l’edifici 15-O

DECLARACIÓ sobre el reallotjament de famílies a l’edifici 15-O

La nostra Associació, creada al 2006, creu necessari donar una resposta immediata als milers de desnonaments de famílies a tot el país. És per això que hem estat a la pça Catalunya el 15-M en primera línia, juntament amb els moviments socials, veïnals i les PAH en la defensa de les famílies a peu de carrer.

L’opinió pública nacional i internacional dóna un suport unànime per defensar el dret a l’habitatge al nostre Estat. És inversemblant la absoluta passivitat de totes les administracions davant les més de 50.000 famílies que han perdut la llar per causes econòmiques externes a la seva voluntat a Catalunya en els darrers anys. Les tímides mesures preses, com posar 3000 pisos buits propietat del INCASOL, arriben tard i són totalment insuficients davant de l’allau de necessitats. Moltes altres mesures del Govern de Mas, com la congelació de l’IBI als pisos buits, es contradiuen amb les seves declaracions pomposes.

A casa nostra l’allau de desnonaments s’ha convertit en una de les principals lluites pels drets socials contra la dictadura de les finances. La manifestació del 15-O va permetre que la columna #verdhHabitatge ocupés l’edifici del carrer Almagro buit des de feia 5 anys degut a la fallida financera de la constructora. A Barcelona milers de persones van passar de la indignació a l’acció permeten que l’edifici 15-O allotges famílies que majoritàriament han perdut l’habitatge per desnonament de lloguer. La vinguda de 10 famílies de diferents barris de Barcelona va donar el contingut de denúncia social. Premsa, televisió i ràdio locals i internacionals s’han fet ressò permeten convertir l’edifici 15-O en un símbol.

Però l’edifici del 15-O propietat de CajaMAR, executora de la hipoteca contra la constructora de l’edifici pràcticament acabat, tenia un fantasma dins. Els antics propietaris del sòl, una família del barri de Verdum molt estimada per la seva activitat social, van ser estafats en la permuta per dos dels pisos. Nosaltres com moltes altres organitzacions socials, veïnals i sindicals que han donat suport a l’acció del 15-O declarem a l’opinió pública:

  • No creiem que aquest reallotjament hagi de ser considerat una ocupació ideològica sinó una resposta a les necessitats vitals de les famílies i la prioritat és donar sortida al greu problema d’habitatge que pateix el país i és un toc d’atenció a les administracions que han de vetllar per garantir un dret constitucional, i sobretot denunciar l’actuació de les entitats immobiliàries i financeres veritables responsables de la situació.
  • Defensem la conversió d’Almagro 2-4 en un edifici de lloguer públic gestionat pel PMHB, Patronat Municipal de l”Habitatge de Barcelona. Així garantim el dret a l’habitatge de les famílies reallotjades a l’edifici 15O com habitatges públics de lloguer social realment assequible per al seu nivell d’ingressos. Reconeixent de la permuta que la família de Verdum va perdre amb la bombolla immobiliària.
  • Crear una taula al Districte de Nou Barris amb les famílies, entitats socials i veïnals, etc i d’altra banda l’Administració local per resoldre les necessitats d’habitatge, escolarització i renda bàsica de les famílies.
  • Després de declarar a Barcelona com a ciutat activa contra els desnonaments el passat dia 28 octubre al Ple de l’Ajuntament creiem necessari la consolidació a la ciutat i al nostre Districte (un dels més castigats) de totes les mesures necessàries per dur a terme el que s’ha aprobat. Volem que Barcelona sigui una ciutat lliure de desnonaments per motius econòmics i sabem que hi ha recursos i habitatges suficients perquè així sigui. Només cal voluntat política.

edificio ocupat pel 15-O

Aquesta web s’ha fet ressò de la declaració…

http://www.eldebat.cat

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies