Culmina una setmana d’accions veïnals pels Drets Socials a Nou Barris

Formen una gran cadena amb lemes pels drets socials.

foto-muntatge cadena pels drets socials a la porta de l'ajuntament
foto-muntatge cadena pels drets socials a la porta de l’Ajuntament

 Decenes de persones participen formant 3 lemes en filera el dilluns 14:

NO SOMOS PARADOS, NOS MOVEMOS

POR EL DERECHO AL TRABAJO, A LA VIVIENDA Y A LA ALIMENTACIÓN

PEL DRET AL TREBALL, HABITATGE I ALIMENTACIÓ

Amb aquest ordre i a les portes de l’Ajuntament del Districte, més de 100 persones convocades per una crida de diverses entitats socials com Associació 500×20, 15-M i les agrupades a Nou Barris Cabrejada van formar la cadena una hora abans de l’Audiència Pública del Districte.

L’objectiu de la mobilització era fer palesa l’enorme pobresa que pateix el Districte i les necessitats bàsiques de les persones: TREBALL – HABITATGE – ALIMENTACIÓ que avui no estan assegurades per 3 de cada cinc persones d’un dels Districtes més populars de Barcelona.

La mateixa setmana la Síndica de Greuges de Barcelona donava una estirada d’orelles a l’Ajuntament del sr.Trias doncs les reclamacions contra l’Ajuntament s’havien quintuplicat en un semestre i el 80% provenien de Nou Barris especialment en el tema de l’habitatge.

dia 14 i 15:

A UNA MOGUDA AUDIÈNCIA i PLENARI ES PRESENTEN UNA NOVA ASSEMBLEA D’ATURATS/ES de NOU BARRIS.

Una assemblea d’aturats/es que s’ha format al barri es va presentar amb un manifest per organitzar a la gent sense feina per exigir treball públic als responsables del Districte. La propera assemblea la tenen el proper dimarts 22 d’octubre a les 17h al Centre Cívic Can Verdaguer.

La Audiència i el Plenari van transcorre amb la sala plena, però amb aforament reduït a “99 escollits”. Aquest va ser el lema escollit pel 15-M  per protestar contra la retallada al dret a expressar-se a la seu de l’Ajuntament, entregant sobres contra la corrupció i presentant alternatives populars a la paràlisi política de l’Equip de Govern. Tot el veönat que va poder entrar portava un paper amb un codi de barres indicant que es trobava entre els “99 escollits ” per escoltar als polítics amagats en una seu “feudal” totalment protegida d’antiavalots i de la Guàrdia Urbana.

Va haver un crit unànime contra l’Ordre del dia del Plenari que estava totalment allunyat de la realitat del barri. A la Regidora Irma Rognoni se li ha acudit presentar un pla de promoció turística: “Nou Barris porta d’entrada a Barcelona” que va causar la indignació però també la mofa de tothom.

El dijous 17 s’aturen 3 desnonaments: 2 hipotecaris i un altra d’una ocupa

Més de 100 persones convocades per l’Associació de veïns/es de Ciutat meridiana i altres entitats com 500×20, 15-M i Nou Barris Cabrejada van aturar 3 desnonaments que es pretenien fer en distints carrers de la Zona Nord del districte.

3 famílies al menys continuaran dormint a casa seva a pesar de que un fons de risc-voltor, un banc i una immobiliària encara no puguin fer més negoci amb la vida de les persones.

El barri de Ciutat Meridiana rep al gerent de Qualitat de Vida de l’Ajuntament de Barcelona i a la Regidora amb retrets

La tarde del dijous més de 100 persones van participar al Consell de Barri per discutir el punt de la situació dels Serveis Socials de la Zona Nord i la manca de recursos. Persones de tots els colors i procedències van exigir un tracte humà per part dels Serveis Socials exigint respostes concretes a les necessitats de tothom. Intervencions d’altres persones de fora de Ciutat meridiana van fer palesa que aquesta problemàtica s’estén a tot el Districte.

Estaven presents la Directora General de Serveis Socials de Barcelona i el sr. Angel Miret de Qualitat de vida de la ciutat. Van respondre a l’allau de exigències amb una resposta personalitzada del tipus: “doni’m el seu nom i dades que ho arreglarem”.

També van aparèixer problemàtiques diverses amb els habitatges del patronat Municipal de l’Habitatge des de Torre Baró al barri de Sant Andreu.

Al final un grup de veïns “més acomodats” van expressar molestos que després de quasi dues hores i que els que només “demanaven” s’havien anat (i els representants de l’Ajuntament també) es podia parlar dels problemes reals del barri: la brutícia, el xivarri, etc… Des de l’Avv se’ls va donar la raó, trencant una estratègia reaccionària, i es va exigir solucions a la brutícia que provoca més mosques i rates, etc…..

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies