roda de premsa: Sant Andreu contra els desnonaments a l’habitatge públic de lloguer

El teixit social i polític es rebela contra els desnonaments i la privatització dels habitatges públics

A iniciativa de la nostra Associació 500×20 i les families dels habitatges de lloguer públic del Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona han trobat el suport del teixit social i polític del Districte de Sant Andreu.

RODA DE PREMSA A LA PLAÇA ORFILA contra els desnonaments i privatització dels habitatges públics de lloguer

Des de les entitats veïnals de Trinitat Vella, Sant Andreu del Palomar i Tramuntana, amb el suport i implicació dels partits polítics de Sant Andreu sotasignats, volem convocar a la roda de premsa el proper dilluns 18 de novembre coincidint amb l’Audiència pública de Sant Andreu que es celebra a la Plaça Orfila a les 19.30 h.

El motiu d’aquesta és fer saber a la ciutadania l’oposició ferma i unitària dels sotasignats en relació a les condicions d’abús i discrecionalitat del lloguer públic de les vivendes de l’edifici del Patronat de l’Habitatge de Barcelona anomenat les Vores del Cinturó ubicat al passeig Santa Coloma. A la vegada i més greu, dels  desallotjaments previstos de varies famílies per no poder fer front al pagament d’aquests lloguers.

L@s inquilin@s de las vores del cinturo
AVV Trinitat Vella
AVV Sant Andreu del Palomar.
AVV Sant Andreu Nord-Tramuntana
FAVB
AVV. Ciutat Meridiana
Avv Porta
CUP Sant Andreu
ICV Sant Andreu
ERC Sant Andreu
PSC Sant Andreu
EUiA San Andreu.
Associació 500×20

CARTA AL DELEGAT HABITATGE DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

Totes les entitats han enviat una carta al Delegat d’habitatge de l Ajuntament de Barcelona, Sr. ANTONI SOROLLA AMAT, que diu així

Ens dirigim a vostè en relació a la problemàtica que els inquilins de l’edifici de les Vores del cinturó, edifici de lloguer públic que vostès gestionen, ens han fet arribar a les entitats veïnals de Sant Andreu.

Aquests veïns/es ens han detallat que han de fer front a uns lloguers públics abusius que són incrementats amb quotes per a uns serveis de manteniment que no se’ls hi estan prestant. Tot plegat els hi suposa un cost mensual “inassumible i poc social”.

A la vegada, també posen de manifest que  existeix una indefinició de criteris i una falta de certificacions dels contractes i convenis mitjançant els quals es regulen les quotes, la qual cosa comporta contradiccions i discriminacions per a alguns veïns/es en relació a altres.
Un altre aspecte molt important és la falta d’ajuts que haurien de percebre aquests veïns/es que a més, estan sotmesos a la constant amenaça d’un possible desnonament per no poder pagar el lloguers: ara mateix, ja hi han quatre desnonaments previstos (el primer, el 18 de novembre).

Assabentats de totes aquestes qüestions les entitats i partits sotasignats volem posar en el seu coneixement el següent aspectes :
Que no permetrem que a Sant Andreu ni a un altre lloc, es desallotgi de vivendes públiques les persones per no poder pagar les quotes del lloguer.
Que el dia 18 de novembre, coincidint amb la data del primer desallotjament i L’Audiéncia  pública de Sant Andreu, convocarem una roda de premsa per explicar a la ciutadania l’oposició ferma i unitària que portarem a terme per impedir aquests desallotjaments a Sant Andreu.
Que en relació als temes exposats, volem tractar amb vostè a la reunió que des de la FAVB els hi ha demanat possibles solucions a nivell de ciutat ja que entenem que les mateixes circumstàncies que concorren en l’edifici de les Vores del Cinturó es poden estar donant a altres edificis que aquest Patronat de l’Habitat gestiona.
Que fins que se celebri aquesta reunió per trobar vies de solució tots els desallotjaments previstos a l’edifici de les Vores del Cinturó quedin paralitzats.

Tot quedant a l’espera d’una resposta seva,
Salutacions cordials
L@s inquilin@s de las vores del cinturo
AVV Trinitat Vella
AVV Sant Andreu del Palomar.
AVV Sant Andreu Nord-Tramuntana
FAVB
AVV. Ciutat Meridiana
Avv Porta
CUP Sant Andreu
ICV Sant Andreu
ERC Sant Andreu
PSC Sant Andreu
EUiA San Andreu.
Associació 500×20

Barcelona, 6 de novembre de 2013

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies