No augments abussius del transport públic – Concentrac​ió 30/12..19h

Convocada una mobilització per la congelació del preu del transport públic.

Aquesta protesta, que tindrà lloc dilluns 30 de desembre, a les 19h al metro Llucmajor, al districte de Nou Barris, respon a l’anunci de l’Autoritat del Transport Metropolità, d’incrementar, entre un 3 i un 8%, les tarifes de 2014.

jo no pago metro

Un desafiament als barris més castigats per la crisi, l’atur i les retallades.

Nou Barris lidera les xifres d’atur a Barcelona, amb un 19,4% i és el districte amb la renta mitja familiar més baixa. Aquesta pujada del preu del transport representa un nou desafiament cap als veïns i usuaris que observen que mentre l’administració retalla serveis, retira ajudes i desnona famílies, castiga els qui aposten pel transport públic: per a molts, l’únic transport per anar a treballar o per la recerca de feina.

Consolidació d’uns criteris empresarials del servei públic

El bitllet més venut, la T-10, tindrà un cost de 10,30€. Això significa un 5,10% més que l’any anterior i un 68% més que fa deu anys. Aquest augment exponencial de les tarifes, converteix el transport públic, pagat per tothom a través dels impostos, en un luxe pels usuaris i en un autèntic transvassament de fons públics cap a les empreses que el gestionen.

Tot això passa mentre s’eliminen línies d’autobús, s’elimina el bus de barri els diumenges i festius i, des de l’any 2007, s’ha anat reduïnt un 10% el servei d’autobús entre setmana i un 25% els caps de setmana.

Direcció de TMB o la màxima expressió d’opacitat i d’espoli dels recursos públics

Mentre els barcelonins paguen el transport públic, l’empresa TMB que gestiona l’autobús i el metro de la ciutat, segons han denunciat reiteradament els seus treballadors/es, té una opacitat absoluta al voltant dels 603 membres de l’equip directiu, el seu salari fora de conveni i totalment desconegut, els cotxes oficials de que gaudeixen i el motiu pel qual càrrecs de PSC i CIU acaben ocupant llocs dins d’aquesta direcció.

Per aquestes raons,

  • fa una crida al veïnat de Nou Barris a mobilitzar-se el proper dilluns dia 30 de desembre a les 19h al Metro Llucmajor, amb un objectiu:
  • Exigir la congelació del preu del transport públic pel 2014.

Manifest Trobada Alternativa

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari a “No augments abussius del transport públic – Concentrac​ió 30/12..19h”

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies