El veïnat atura un altre desnonament i a l’alcalde T-rias a Nou Barris

Més de 50 persones aturen el desnonament de Rachida i els seus petits

El dia 22 hi ha un altre desnonament al barri de Porta.

Fotos de Pedro CERVERA

Una concentració veïnal ha aconseguit aturar el desnonament de la Rachida i el seus dos fills d’un i cinc anys d’edat. Estava programat per avui 10 de gener del 2014 a les 10.30h. La dona no podia fer front al pagament de lloguer del pis propietat d’una immobiliària del barri. L’habitatge està situat al carrer Josep Solé i Barberà, 8 del barri de Roquetes del districte de Nou Barris de Barcelona. La concentració estava convocada per l’Associació de Veïns de Roquetes, L’Associació 500×20 i l’Assemblea 15-M Nou Barris dins del marc de la Plataforma Nou Barris Cabrejada. La Rachida havia demanat entrar als protocols dels pisos d’emergència social però el desnonament ha arribat abans. José Centeno de l’Ajuntament de Barcelona ha declarat “que no disposem de pisos suficients per donar resposta a la demanda que tenim” i, posteriorment, a la seu del districte la regidora Irma Roginioni ha declarat que “només fa tres setmanes que ha demanat el pis i això és molt poc temps”. El portaveu de l’Associació 500×20 informava per megàfon que just el dia abans del desnonament els Serveis Socials havien dit a la Rachida que empaquetés les seves coses.

Més de 50 persones aturen el desnonament de la Rachida i els seus petits

Xavier Trias inaugura un centre d’atenció a dones amb situació de risc social.

Després d’aturar el desnonament de la família, el veïnat concentrat s’ha desplaçat fins a la seu del Districte on Xavier Trias ha inaugurat un centre d’atenció a víctimes de la violència domèstica. Després de rebre la comitiva municipal amb crits de “Gent sense cases, cases sense gent” han pogut parlar tranquil·lament amb ell. Entre d’altres, li han preguntat per què la Rachida era a punt de ser desnonada i li han demanat que no hi hagi cap desnonament més. L’Alcalde ha dit que “intentarà que no hi hagi cap persona desnonada”, però que no podia fer més. El veïnat també ha protestat contra la pujada del preu del transport públic. Finalment, l’han acomiadat amb el crits de “Sí se puede “ i “Irma Dimisió”, en referència a la regidora del Districte. Malgrat les paraules de Trias, els desnonaments a Nou Barris continuen. El proper està programat per al dimecres 22 de gener al carrer Alcúdia 79-81, del barri de Porta, i se n’esperen dos més els propers dies al barri de Ciutat Meridiana.

Més de 50 persones aturen el desnonament de la Rachida i els seus petits.
Fotos de Pedro CERVERA

ANTONIO ALCÁNTARA/ @ANTALCANTARA | 10/01/2014

http://directa.cat/noticia/veinat-atura-un-altre-desnonament-nou-barris

Fotos : Pedro CERVERA: https://plus.google.com/

Print Friendly, PDF & Email

1 comentari a “El veïnat atura un altre desnonament i a l’alcalde T-rias a Nou Barris”

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies