Aturem la subhasta de pisos de la Generalitat: Valoració de la mobilització

Aturem la subhasta
valoració de les entitats veinals

Barcelona 29 de junio de 2018 Accion sorpresa Sindicat Llogaters en Nou Barris precio alquiler alquileres subasta pisos Foto Ricard Fadrique

Tot i que no s’ha aconseguit evitar la subhasta considerem que ha estat una victòria simbòlica que ha aconseguit fer trontollar l’espai institucional i les seves polítiques liberals amb l’habitatge. El fet d’organitzar-nos amb un objectiu clar amb un principi i final ha jugat al nostre favor, i la coordinació ha estat sempre efectiva i assenta unes bases per futures lluites.
El canvi de lloc de la subhasta ha tingut diversos efectes, entre els quals una possible falta de gent a l’Hospitalet i que el replantejament de les activitats del dia abans de la subhasta i les okupacions no hagi estat el millor. No obstant això, s’ha de valorar que el canvi de lloc ha estat una reacció a la nostra campanya.
Hi ha diversitat d’opinions sobre l’acció de les okupacions el mateix dia de la subhasta. D’una banda es considera que van ser okupacions massa precipitades, que dubtosament podien perdurar i per tant s’han cremat pisos que d’altra manera podrien haver estat okupats més temps. En aquests sentit, es destaca que d’haver-se volgut, es podrien haver preparat amb més temps. D’altra banda, es valora que sense l’acció de les okupacions, dels habitatges objecte de subhasta, no s’hauria donat tanta visibilitat al mateix dia de les accions i que per tant, amb les seves parts negatives, va ser una acció imprescindible.
L’acció del dia abans al Departament d’Economia no es valora gaire positivament. Es considera que no va generar cap mena de tensió, va tenir un caràcter massa lúdic pel que caldria, i que per futures situacions millor prioritzar accions que causin un mínim maldecap com un tall o una okupació.

L’Ajuntament sabia de la subhasta i veiem massa joc partidista amb evidents contradiccions

Es va descobrir que la Generalitat havia informat a l’Ajuntament de la seva intenció de subhastar els immobles per permetre-li exercir el seu dret a compra prioritari. Es valora que és pertinent demanar explicacions a l’Ajuntament de la seva actuació, especialment per no informar d’aquest fet i fins i tot arribar-lo a negar en declaracions públiques.

Alhora, no es vol entrar massa en l’evident joc de partidismes que hi ha darrera d’aquesta noticia i de l’actuar de l’Ajuntament. Per tant tot es valora incloure la crítica dins del comunicat de tancament més ampli que s’ha de redactar. Alhora també es comenta que fora interessant concretar una reunió amb l’Ajuntament per demanar explicacions cara a cara.

Algunes companyes tenen notificacions dels Mossos

Pel que fa a les notificacions a comissaria de tres companyes, ens quedem pendents de veure si la cosa va a més i hi ha intervenció judicial. Es preveu que judicialment això és insostenible i caldria esperar un arxiu. A nivell comunicatiu no hem estat prou ràpides. Hem d’estar atentes a que puguin haver més denuncies, tot i que es valora que molt probablement això ve de la mateixa comissaria de Nou Barris.

Futures subhastes

Estarem atentes a mobilitzar-nos de cara a una altra campanya concreta de subhastes, ja que es veu que aquesta ha estat la millor manera de fer. I tantegem la possibilitat d’assistir a reunions veïnals per obtenir informació de futures subhastes.

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies