Aturem la subhasta: prou criminalització del dret a l’habitatge

Els Mossos criden a declarar per l’intent d’ocupació d’un habitatge a la companya Barbara de Gracia i a Fili de Avv.CiutatMeridiana

Avui han estat cridats a declarar a la comissària del Districte de Nou Barris per una ocupació d’un pis dels de la subhasta del barri la companya Barbara i el president de l’Associació de veïns i Veïnes de Ciutat Meridiana Filiberto Bravo.

Ha hagut una concentració de suport a la qual ens hem afegit gent diversa i entre elles activistes de 500×20.

La cosa no aniria més lluny si no fos perquè la policia autonòmica no té la mateixa mesura segons de qui es tracti. El fet de que la Generalitat de Catalunya porta reivindicant el dret a la dissensió no casa amb la mà dura que mostra amb els activistes que denuncien la venda d’habitatges quan hi ha una emergència habitacional sense precedents a la ciutat

Tot els suport amb els companys i exigim que els deixin en pau.

Associació 500×20


comunicat de suport de FAVB…

La persecució dels qui defensen el dret a l’habitatge

El passat dia 29 de juny, Filiberto Bravo, president de l’AV de Ciutat Meridiana, va acudir en el marc de la campanya #AturemlaSubhasta al carrer Pla de Fornells de Nou Barris, on hi havia un pis de propietat pública que formava part dels 46 immobles que la Generalitat volia entregar al mercat immobiliari.

El Fili és un líder conegut pels mitjans de comunicació i, com a tal, va contestar les preguntes dels periodistes expressant la seva indignació pel gravíssim problema que pateixen moltes persones del seu barri i de la ciutat que no poden pagar els elevats preus de l’habitatge. Els Mossos d’Esquadra acusen tant el Fili com la Bàrbara, de la Plataforma #AturemlaSubhasta i una altra persona de reunió i manifestació il·legal per emparar una ocupació fallida.

Poques persones com el Fili tenen una trajectòria tan llarga i meritòria en defensa de les persones que no tenen possibilitats d’accedir a un habitatge. Dia darrere dia, ell, juntament amb altres persones de l’associació veïnal, els han fet costat amb una determinació digna d’admiració. Una realitat dramàtica que al seu barri es tradueix amb una mitjana de quatre desnonaments setmanals. Ciutat Meridiana és el barri més empobrit de la ciutat amb una minsa renda per càpita del 34,5%. L’AV denuncia que l’esforç de la Taula d’Emergència de l’Ajuntament de Barcelona per crear una mitjana de 18 habitatges socials al mes representa una xifra testimonial davant dels 190 desnonaments mensuals que pateix la ciutat.

La citació cursada pels Mossos d’Esquadra només es pot entendre com un acte de persecució cap a les persones que s’han significat en la lluita pel dret a l’habitatge.

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies