No siguis GAFAM! o l’imperi de Google-Amazon-Facebook-Apple-Microsoft

La nostra entitat treballa sempre que és possible amb programari lliure i no regala dades a les tecnològiques americanes.

La raó és ben senzilla…

Volem promoure amb els nostres diners dels socis/sòcies l’economia local

Fes el mateix! Aquesta és la campanya de l’Economia Social i Solidària sobre aquest greu problema de la dependència tecnològica de les grans corporacions.

PER QUÈ AQUESTA CAMPANYA?

Xarxa d’Economia Solidària

L’ESS – Economia Social i Solidària– posa especial cura en la intercooperació i en buscar proveïdores dins del mercat social, però quan es tracta d’utilitzar serveis digitals, sembla que aquesta mirada i responsabilitat se’ns oblida. Des de la Comissió Procomuns de la XES (*1) no volem deixar d’insistir en la importància de construir i reforçar les eines lliures com una forma de resistir enfront de l’imperi de les GAFAM (Google, Amazon, Facebook, Apple i Microsoft). Aquestes grans empreses actualment, i gràcies en part a les dades que entre totes els hi proveïm, s’han convertit en 5 de les 6 empreses que més capital borsari acumulen del món. Que no ens pugui la mandra a buscar alternatives i aprendre a utilitzar-les!

Hem detectat algunes de les pràctiques més habituals amb les que lidiem les iniciatives de l’economia solidària i sobre les que ens falta posar consciència. Et demanem, no només que canviïs a poc a poc els teus hàbits de consum i ús d’eines digitals, sinó també que animis a les teves companyes a fer-ho. Per tal de fer aquesta tasca més amena hem preparat un seguit de material gràfic (memes, gifs i stcikers) que ens permetin visibilitzar aquestes males praxis mentre ens fem un fart de riure.

A més hem preparat un recull de repositoris d’alternatives (*2) perquè el desconeixement no sigui el que ens impedeixi fer el salt a les eines lliures!


Notes:

  1. Xarxa d’Economia Social i Solidària, Procomuns.
  2. Xarxa d’Economia Social i Solidària, Recull de repositoris d’alternatives perquè el desconeixement no sigui el que ens impedeixi fer el salt a les eines lliures!
Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies