PER QUÈ HEM OCUPAT L’EDIFICI DE TORRE BARÓ?

PER QUÈ HEM OCUPAT L’EDIFICI DE TORRE BARÓ?

A Nou Barris cada dia ens trobem més llars en precari, sense cap ingrés, ingressos esporàdics, la PIRMI o un subsidi d’atur insuficient. Amb aquesta precarietat absoluta viuen avui 2 de cada 5 persones al Districte. Incapacitat per pagar l’aigua, la llum, el gas, el menjar, el pis, els medicaments, el metro, etc. Hem denunciat un munt de vegades que després d’un desnonament el pis queda buit i la família s’amuntega a casa de familiars o habitacions al país que té més pisos buits per càpita.

Però a la pressió social tant la Casa Gran com la Regidora Irma Rognoni han respòs amb una política d’aparador posant tiretes foradades en aquesta hemorràgia de pobresa. Només a Nou Barris actualment hi ha més de 320 llars pendents de desnonament i cada dia que passa hi arriben més casos.

Per contra, l’Oficina d’Habitatge nega sistemàticament l’habitatge en aquells cassos que no poden demostrar uns ingressos estables. I aquesta manca d’ingressos afecta a una de cada tres famílies. Estem esperant des de fa mig any una Taula d’Habitatge amb participació de les entitats del barri però està ajornada sine die. Finalment l’Ajuntament de Barcelona ha estat incapaç de doblegar els bancs perquè posin els pisos de l’estafa immobiliària a preus realment assequibles i en condicions d’habitabilitat.

Tant la Regidora, el Gerent com la Casa Gran diuen sempre que no hi ha diners però unilateralment s’han gastat més de 16 milions d’euros per salvar els deutes hipotecaris de REGESA amb bancs i Caixes. Trias ha pagat 9 milions d’euros per comprar a “preu de mercat” l’edifici que hem ocupat. Qui és el veritable beneficiari d’aquests diners??

Davant unes polítiques d’austeritat que només generen pobresa és insultant que es gastin milions d’euros de diners públics en la compra d’edificis que són pufos immobiliaris i on les èl·lits es rescaten,, qual ” la cosa nostra”, amb teòrics preus de mercat que són mers rescats financers. Un bloc de pisos que no s’ha pogut vendre no pot valer nou milions d’euros, i es pagués a un preu realment de mercat, potser els diners sobrants es podria utilitzar per gestionar la pobresa

Dels prop de 300 habitatges públics que hi ha a Torre Baró només es destinen uns pocs pisos a les emergències socials de tota la ciutat de Barcelona. Els altres pisos els volen posar a preus inassumibles per a la majoria (300 €/mes) i subvencionar la resta amb 3’2 milions d’euros per pagar la hipoteca que pesa sobre cadascun. L’alcalde Trias es solidari amb els bancs que volen cobrar els deutes hipotecaris d’una nefasta administració de Regesa. Però oblida el patiment de la nostra gent.

Per això exigim a l’Ajuntament de Barcelona i al Districte de Nou Barris:

  • Borsa de lloguer públic fins a 100 € per a rendes inferiors a 2 vegades l’IPREM.

  • Exigim que tot l’habitatge públic sigui de lloguer i s’adeqüi a aquests barems.

  • Taula d’Habitatge del Districte amb entitats socials per aturar tots els desnonaments de primera residència per motius de precarietat econòmica fins que els Serveis Socials no donin una alternativa estable i assumible per la llar afectada.

  • Imposició d’increments de l’IBI anuals a tots els habitatges buits en propietat de bancs i entitats jurídiques.

  • Negociació del percentatge de pisos buits de Torre Baró que han d’anar destinats a emergències socials del districte.

—- A l”Estat espanyol hi ha entre 5 i 6 milions d’habitatges buits.

—–Art. 47 de la constitució: Tothom te dret a un habitatge digne. Correspon als poders públics fer efectiu aquest dret….

——–RESCATEM PERSONES, NO BANCS.

——–CAP PERSONA SENSE SOSTRE, NI A NOU BARRIS NI ENLLOC.

16 de Maig de 2.013

AVV. CIUTAT MERIDINA – PORTA – ASSOCIACIÓ 500X20

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies