Tras meses luchando con 500×20 dos familias en alquiler reciben pisos públicos.

Les dues famílies tenien pendents dos nous desnonaments aquesta setmana.

L’Associació 500×20 les ha donat suport durant mesos en la seva exigència d’un lloguer públic assequible.

Finalment l’Ajuntament els allotjarà en habitatge públic mentre negocia un ajornament dels desnonaments.

accion delante ayuntamiento distrito2
Les famílies agraeixen a totes les persones que aquests mesos han col·laborat a les accions per reivindicar un habitatge públic com a solució als desnonaments

La Familia de Vanessa i Kamran van aturar el primer desnonament del seu pis el 27 de juny del 2013. Vivien en un pis de lloguer privat al barri de Porta al populós Districte de Nou Barris. La crisi els deixo sense feina i amb dos petits que alimentar.

La familia de Mariana i Jaume i els seus dos petits van aturar el primer desnonament el 17 de desembre del 2013 al barri del Turó de la Peira. Vívian en un pis privat en lloguer i novament la crisi els va abocar a impagaments dels rebuts. No van rebre mai ajuda per pagar els rebuts.

O pagaven el lloguer o pagaven el menjar, aquesta era la qüestió!

Des del primer moment tenien clar que volien anar-se’n del pis però amb una alternativa on refer la seva vida. La propietat del pis, encara que va mantenir la pressió del desnonament des del jutjat, va ser benèvola per donar nous ajornaments fins a buscar la solució des de l’administració.

Ni Serveis Socials ni l’Oficina d’Habitatge trobaven la solució. Així que des de juliol la família va col · laborar amb l’Associació 500×20, entitats veïnals i veïnat solidari realitzant tota mena d’accions per exigir solucions als desnonaments:

Finalment aquesta setmana passada el responsable d’habitatge de l’Ajuntament va oferir sengles pisos. Així mateix ha negociat la paralització dels desnonaments per donar temps al condicionament i trasllat de les famílies als nous pisos de lloguer públic assequible.

Una petita victòria que és fruit d’una lluita que podem qualificar de popular, solidària, constant, al carrer i a les institucions. Precisament cada vegada més els inquilins, que han estat els grans oblidats de la bombolla immobiliària comencen a moure fitxa per defensar els seus drets.

Com en el segle passat que van organitzar grans lluites el dret a l’habitatge es juga en un tauler on les classes populars amb menys recursos, que viuen de lloguer, també tenen la seva veu.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – FI – – – – – – – – – – – – – – – – – –

MÉS INFORMACIÓ:

.

Print Friendly, PDF & Email

4 comentaris a “Tras meses luchando con 500×20 dos familias en alquiler reciben pisos públicos.”

  1. Hola por favor estoy en una situacion desesperada me van a desalojar el dia 25 de junio con mi hijo menor de edad y estoy separada y mi asistencia no puede hacer nada .me dice busca algun sitio donde puedes vivir hasta que te sale una vivienda social .y yo no tengo donde ir ni para pagar ni un habitacion .que hago me podeis ayudar estoy desesperada .gracias

    Respon

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies