El 30 d’octubre vam fer assemblea i varem decidir …

El primer tema del dia varem parlar de la propera reunió del 3 de novembre amb Antoni Sorolla, responsable d’habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, que es desenvoluparà a la seu del Districte. Se li faran demandes molt concretes.

  1. Habitatges de protecció oficial al barri: L’Ajuntament planeja construir una macro-urbanització a VallBona de 5.000 habitatges, els veïns no veuen molt clar si hi haurà finançament, ni tampoc que l’aïlament físic del barri sigui una gran oportunitat.
  2. A més, volem que Sorolla es reafirmi en el compromís expressat al Pati Llimona en què deia que l’Ajuntament ja no farà VPO de compra i que els lloguers seran del 20% de la renda dels sol·licitants.
  3. Respecte de l’edifici del carrer Deià volem un gest de bona voluntat de manera que els pisos buits siguin repartits pel veïnat seguint el nou criteri de lloguer lligat a la renda.
  4. Registre de sol·licitants d’habitatge lloguer protegit. En la darrera reunió es va informar de que s’havia de refer el registre de sol·licitants i que, per tant, ens hauríem d’apuntar de nou. S’estableix que se l’informarà que els veïns no van rebre informació sobre els nous sortejos de pisos i que la informació que sortia de l’ajuntament era molt irregular i poc precisa. A més, mentre molts veïns pensaven que s’estaven registrant al registre de sol·licitants, en realitat només s’apuntaven a una base de dades per rebre informació (una informació que mai es va rebre). Se li preguntarà com serà el nou registre, si discriminarà sol·licitants de compra i de lloguer, i com funcionarà (serà igual que l’altre que no servia de res?).
  5. Pisos buits. Es preguntarà què es farà, tant a curt com a mig termini, amb els pisos buits al barri, ja que n’hi ha tants pisos i solars buits que no s’entén com es pretén seguir maltractant el territori construint nous pisos quan ja n’hi ha de buits. Se li demanarà si faran alguna cosa per facilitar l’accés als pisos buits del districte al 20% de la renda.

Es van abordar altres temes:
Invitació de VdeVivienda. S’assistirà a un acte organitzat per V de Vivienda sobre pisos buits per tal de presentar les nostres demandes de 500×20. Podem anar tothom i serà el 10 de novembre a Espai Social Magdalenas (C/Magdalenes 13) .
– S’aumentarà el to de les demandes amb activitats de difusió al barri (assemblees al carrer, xocolatada, etc…). Es parlarà en la propera reunió.
– propera reunió, que serà el dia 13 de novembre a les 20,00 h. al C.C. Porta-Soller.
– S’organitzarà un taller amb gent principalment magrebí per tal que un advocat o expert els assessori sobre lloguers i d’altres problemes associats amb l’habitatge. Tothom hi està convidat.

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies