Entregada carta sol·licitant entrevista a Regidoria de la Inscripció Popular a Nou Barris pel lloguer protegit

El passat dia 28 de novembre varem entregar la següent carta per demanar una nova entrevista amb la Regidoria de Nou Barris per estudiar com satisfer les demandes de la nostre llista de sol·licitants.
Us reproduïm el text:

“….
A l’atenció de
la Regidoria del Districte de 9Barris
La Gerència del Districte
Al passat setembre l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Porta va conèixer una aproximació a l’estat del PERI. Després fruit de la tasca sobre habitatge de l’AVV el 3 de novembre vàrem també compartir amb el Delegat d’Habitatge de Barcelona, sr. Antoni Sorolla, la situació del Pla Habitatge i la Llei d’Habitatge de Catalunya. Amb l’avinentesa, un grup de veïns del barri, col·laborant amb la AVV de Porta els hem fet arribar la demanda d’un grup de veïns, en nombre superior a 120, la necessitat urgent d’habitatge de lloguer protegit. Vàrem convenir que els plaços en que es mou l’Administració són molt llargs mentre les necessitats de la gent són cada cop a més curt termini donada la precarietat que la crisi està agreujant. Ara concretament, ens adrecem a vostès amb ànims de tornar a reunir-nos per parlar de la promoció del carrer Deià/Escultor Ordóñez, ja que en les trobades que hem fet vàrem demanar-vos un gest de bona voluntat per part de l’Administració perquè aquest edifici sigui de lloguer protegit pel barri. Us demanem doncs una reunió amb l’objectiu de:
Saber si coneixeu els habitatges destinats a la reubicació dels veïns del barri així ..
Saber el nombre exacte d’habitatges que quedaran lliures després de la reubicació.
El règim concret d’ús dels habitatges. Entenem que l’entrada en funcionament de la Llei d’Habitatge de Catalunya pot afectar positivament la nostra demanda de lloguer protegit. Positivament significa incrementar i abaratir els habitatges disponibles per Porta i Nou Barris, i prioritàriament, en un règim diferent al de compra, tal i com estableix l’article 80.6 de la llei. Això significa que la qualificació d’un règim de compra, ja sigui en règim general, especial o a preu concertat, o a preu concertat de Catalunya, haurà d’estar motivat per raons objectives com, per exemple, que el règim de compra fos minoritari. En el cas de Nou Barris i especialment a Porta no ha estat mai així, de tal manera que per aconseguir la deguda neutralitat econòmica, l’oferta d’habitatges de protecció haurà de ser, tret d’excepcions puntuals i justificades per motius objectius, en un règim diferent a la propietat privada, com el lloguer estable protegit.
A l’Annex nº 3 de la Guia de l’Habitatge parla concretament de lloguers entre 4 i 8 euros el m2, segons el IPREM, i volem centrar-nos en aquesta tipologia. Hi ha centenars de pisos buits i moltes persones necessitades. L’Administració té el deure de quadrar el cercle.
Entenem que és molt important establir una línia fluida de comunicació per tal de buscar solucions ràpides a tota aquesta problemàtica dins l’àmbit de la seva actuació. Per tal d’abordar totes aquestes qüestions els demanem que ens tornem a citar per fer-los arribar les nostres demandes, que en tot moment estan avalades per la Llei del dret a l’habitatge de Catalunya i la Guia d’Habitatge del Departament de Medi Ambient i Habitatge.
Atentament,

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies