Les PAH de catalunya denuncien a Catalunya Banc com l’entitat que més desnona i executa

 

Les plataformes d’afectats per la hipoteca (pah’s) de catalunya denuncien a catalunya banc (cx) com l’entitat que més desnona i executa

Després de constatar que Catalunya Caixa, avui Catalunya Banc, era una de les pitjors entitats financeres a Catalunya pel volum d’execucions hipotecàries, desnonaments, mala praxis general i mal tracte a la gent afectada, el passat 5 de novembre més de 20 PAH’s catalanes ens vam coordinar per a realitzar una acció a la central de CX. L’objectiu d’aquella acció no era un altre que aconseguir una interlocució amb la central que permetés desbloquejar els centenars de casos de persones víctimes de l’estafa hipotecària.
Recordem que el cas de CX és dels més greus, donat que és probablement l’entitat que més executa i desnona a Catalunya, malgrat ser la segona entitat financera que més diners públics ha rebut de l’estat per sanejar la seva mala gestió. Recentment hem conegut que, a través del FROB, l’entitat ha estat rescatada amb quasi 10.000 milions d’euros, però en canvi aquesta entitat no ha fet res per rescatar a les persones a les que va estafar amb hipoteques abusives i taxacions inflades. Tampoc l’estat ha condicionat els diners públics entregats, ni ordenant l’aturada dels desnonaments, ni reclamant els milers de pisos buits en mans de CX per a destinar-los a lloguer social.
Des del passat 5 de novembre, quan vam aconseguir que s’obrís finalment una negociació col·lectiva, les PAH’s catalanes hem aturat les nostres accions de pressió a les oficines i la central de CX, a l’espera que el procés d’interlocució donés fruits, tal i com s’havia compromès l’entitat. El nostre objectiu sempre ha estat aconseguir solucions per als casos de persones que, contra la seva voluntat, no poden fer front a la hipoteca de la seva vivenda habitual.
Desgraciadament, després de nombroses reunions i un gran esforç per part de les PAH’s que, sense quasi recursos, han hagut de recopilar tota mena de documentació dels casos requerida per l’entitat, ens veiem obligades a constatar que CX ha menyspreat la negociació col·lectiva, no oferint pràcticament cap resultat i fent-nos perdre temps que no tenim. CX ha jugat amb les vides de les persones a les que ha estafat i ara, dos mesos després, podem afirmar que ha jugat amb la bona fe de les PAH’s catalanes. Per resumir-ho en xifres, de 321 casos presentats, només s’han signat 11 dacions.
 
Per tant, avui 7 de gener de 2013, amb l’entrada d’any, les PAH’s catalanes declarem a CX la pitjor entitat financera de Catalunya, la més vulneradora de drets humans, i anunciem que iniciem una campanya d’accions, pacífiques però contundents, que mantindrem fins que no veiem resultats en la negociació oberta. Així mateix, convidem a tota la ciutadania a recolzar aquesta negociació sumant-se a les accions de pressió que anunciarem aquest proper dimecres 9 de gener.
 
Us demanem que estigueu atents i atentes. Dimecres anunciarem les convocatòries que donaran inici a la campanya ciutadana per aturar el genocidi financer perpetrat per Catalunya Banc – CX.

Notícia relacionada
Carta a CX del 15 de desembre de 2012

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies