Catalunya: privatitzar l’habitatge públic, fam avui i demà encara pitjor.

L’alcaldessa madrilenya, Ana Botella, va iniciar la carrera a la qual el Govern català també s’ha apuntat.

Volen vendre les més de 14.000 habitatges de lloguer públic de Catalunya.

santi vila_ana botella

Santi Vila: “Venen per fer més habitatge social”.

Així de categòric es mostrava el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La venda del miserable fons d’habitatge públic de lloguer repartit entre diferents ciutats de Catalunya busca en va generar fons per pagar deutes. Són 14.000 habitatges sobre un total de 3.863.381 construïdes en aquesta comunitat. Són només el 0’4% i encara així serà un negoci o això els sembla.

Ningú entén la raó per la qual a Catalunya amb més de mig milió d’habitatges buits es necessita construir més. Això és el que es dedueix de les paraules del conseller que diu que amb els diners generats per la venda a fons voltor, d’un patrimoni pagat per tots, es generarà diners que permetrà “més polítiques d’habitatge”. Però la realitat és que el conseller d’Economia, Mas Colell, està revisant qualsevol actiu que sigui vendible per quadrar uns comptes del 2014 escrutades per Brussel · les i per Madrid. Aquests diners només servirà per pagar deutes i més deutes: es fam avui i demà encara pitjor.
el deute acumulat de l’Incasol és de més de 700 millones de euros i Adigsa (Agència Catalana de l’Habitatge) té deutes per més de 70 millones.

…. continua llegint

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies