150 persones aturen un desnonament al Turó de la Peira i ocupen la seu del districte de Nou Barris

Prop de 150 persones concentrades al carrer i picant cassoles des de les finestres han aturat el desnonament del pis de lloguer on viuen la Mariana, el Jaime i el seus dos fills menors d’edat. El desnonament estava previst per avui dimarts 17 de desembre al número 33 del carrer Aneto del barri del Turó de la Peira del districte barceloní de Nou Barris.

La convocatòria de suport a la família ha estat realitzada per l’Associació 500×20, l’Assemblea del 15-M Nou Barris, i l’Associació de Veïns Turó de la Peira en el marc de la Plataforma Nou Barris Cabrejada. L’entitat que ha promogut el desnonament és una immobiliària propietat d’un advocat amb varis pisos a la zona.

Segons els convocats, la família porta tres mesos a l’espera d’un pis d’emergència i la resposta que han tingut fins a aquest matí des dels Serveis Socials ha estat que es busquin una habitació o una fonda pels seus propis mitjans. Després d’aturar el desnonament, les famílies afectades i el veïnat concentrat s’han desplaçat fins a la seu del districte de Nou Barris i han ocupat l’Oficina de l’Habitatge per denunciar les polítiques de l’Ajuntament en relació a l’habitatge i el desnonaments. No existeix una Taula d’habitatge de Nou Barris per parlar i trobar solucions a la sagnia que està patint el districte de Barcelona més afectat per la crisi, reclamaven als representats polítics que no s’han presentat.

Un conveni municipal “pervers” per agilitzar l’atenció als desnonats

Al març del 2013, es feia públic la signatura d’un conveni que havia de garantir que els ciutadans en risc d’exclusió que perdin el seu habitatge accedeixin als serveis municipals amb més rapidesa, ja que serien avisats de la situació des de l’inici del procés.

L’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Justícia de la Generalitat, l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona van signar aquest conveni de col·laboració que garanteix l’accés als serveis municipals amb la major celeritat possible quan els ciutadans perdin el seu habitatge a causa d’un procés de desnonament, d’una execució hipotecària o d’execucions de laudes arbitrals .

La realitat que es troben és un altra, explica Toni de l’Associació 500×20. Quan es presenta la denúncia al jutjat per impagament, el jutge marca una data d’alçament de l’habitatge i dóna un temps perquè es puguin interposar recursos. Toni explica que la família necessita una sentència en ferm per tenir la protecció del conveni. Això vol dir que la Mariana, el Jaime i els seus dos fills haurien entrat aquest migdia, després del desnonament, en el protocol. I aquesta nit no tindrien on dormir, continua explicant en Toni. A partir d’avui, la família queda a l’espera de la resposta de l’Ajuntament, que està estudiant el seu cas. Encara que entrin al conveni, ningú els assegura puguin disposar d’un pis d’emergència social, conclou.

La situació es desbordant. El desnonaments continuen. Avui n’hi havia set previstos al districte de Nou Barris i les associacions veïnals només tenien constància del que havia de succeir al Turó de la Peira. El proper que s’espera es a principis de gener al barri de Roquetes.

ANTONIO ALCÁNTARA

La Directa

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies