L’Ajuntament de Barcelona vol desnonar el Banc Solidari d’Aliments de Ciutat Meridiana

Ciutat Meridiana -1_1
foto: Guillaume Darribau

L’Ajuntament de Barcelona vol desnonar el Banc Solidari d’Aliments de Ciutat Meridiana

El consistori no dóna cap alternativa i el veïnat convoca una concentració de suport el dilluns 23 de desembre a les 9h.30 per aturar-ho. El veïnat diu que esta disposat a resistir encara “que enviïn els antiavalots o l’exèrcit”

El Banc d’Aliments està situat on l’ajuntament vol instal·lar un Fab-Lab -Centre Cultural d’Última generació amb fotocòpies làser en 3D-. Davant de la situació que estan patint el barri l’Associació de Veïnes conjuntament amb l’Assemblea 15-M de Nou Barris l’havia ocupat durant el mes d’agost passat i havien arribat a un acord per la gestió i el trasllat amb l’Ajuntament. Ara s’ha d’instal·lar la maquinària i el govern municipal vol treure el Banc d’Aliments sens cap alternativa.

L’Associació de Veïnes ha fet una crida a les xarxes socials on explica la seva situació. L’Ajuntament s’havia compromès a facilitar un local en la Plaça Roja del mateix barri per a que es pugues traslladar el Banc d’Aliments. En aquest acord es comprometíem a abandonar dit local el 21 de desembre i continuar autogestionant el banc d’aliments fins que s’obrís el local definitiu del banc d’aliments tan necessari per a la Zona Nord i ja passes a ser gestionat per l’ajuntament o altra entitat.

El veïnat resistirà encara que els “enviïn els antiavalots o l’exèrcit”

Hi ha dos entitats que opten a fer-se càrrec del banc d’aliments , que són DISA i Creu Roja. Encara estan pendents de reunions i per tant el procés pot durar coma mínim de dos a tres mesos. Per tant la gestió de l’AVV seria limitada i de transició, mentre es dugués a terme el traspàs, i perquè en cap moment els veïns es quedessin desemparats .

La resposta de l’ajuntament és que no estan disposats a cedir dit local a l’AVV , i que el que proposen és que treguin tots els aliments i deixem el local lliure per a aquest dilluns 23 de desembre.

La resposta del veïnat és que “ ens hauran de treure a la força tot i que ens manin els antiavalots o l’exèrcit”. “És un crim que tal com està la zona , amb la precarietat i la falta de recursos alimentaris abandonem als veïns”.

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies