9Barris Cabrejada rebutja la venda de pisos 10HJ de joves a fons d’inversió

Qualifica la privatització de saqueig dels béns públics.

Azora Immobiliària recuperarà en 15 anys la inversió.

Apostem per multar als pisos buits de bancs i immobiliàries per aconseguir diners

Ahir Nou Barris Cabrejada va escenificar el seu enuig per la venda de quatre edificis de lloguer públic per a joves. Davant de l’Equip de Govern es va llegir un manifest i desafiar a la Regidora i Consellers a acabar amb la privatització de més pisos de lloguer públic. La Campanya amb col·laboració amb la FAVb (Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona) pensen fer assemblees del veïnat per parar els peus a més vendes i assegurar les condicions del llogaters i que aquests s’organitzin.

A la mateixa Audiència diverses famílies van explicar les seves problemàtiques d’habitatge, desnonaments i pobresa creixent que van donar un tint dramàtic a una situació que comença a ser explosiva i incendiada per la sensació de saqueig generalitzat que practiquen empreses i polítics.

el manifest que es va llegir és aquest:declaració de 9barris Cabrejada repartida a l'Audiencia Districte

la Campanya Nou Barris Cabrejada vol manifestar en aquesta Audiència i al Consell de Districte

Fa tres setmanes, el Conseller de Territori, Santi VILA va anunciar la venda de 14.000 pisos de lloguer públic a Catalunya. Sense vergonya explicava que així continuarien construint habitatge públic. Fa dues setmanes el nostre Ajuntament va negar que hi hagués cap venda prevista a Barcelona a una delegació de entitats veïnals i socials. Les mentides duren poc.

La setmana passada ens varem assabentar per l’Associació 500×20 que l’empresa pública Regesa (Rehabilitació i Gestió, SA) ha ocultat la venda de 298 pisos de lloguer públic per a joves a un fons “buitre” de Madrid. Són quatre edificis dels que dos estan al nostre Districte. La venda es va realitzar fa més d’un any, a l’agost del 2012, per més de 11 milions d’euros al fons “buitre” Azora. Azora només es va pagar 38000 euros per pis. Un cop la premsa s’ha fet ressò de la noticia també s’ha descobert que al 2010 l’anterior majoria política també va ocultar la venda d’altres 391 pisos al mateix fons immobiliari Azora, controlat per ex-directius del Santander. Azora recuperarà la inversió en menys de 15 anys.

Sembla que a Catalunya som alumnes avantatjats de l’alcaldesa Ana Botella que també ha venut al mateix fons immobiliari els 3000 pisos socials de Madrid. El país, sigui igual Catalunya o Espanya, està en venda. Diuen que no tenen diners? Vagin a buscar-los on hi són… als bancs. No tenen diners, doncs carreguin amb multes per IBI els pisos buits dels Bancs o les immobiliàries! Aquests són els fets, Sra Regidora, srs. Consellers. Ara venen les preguntes!!

Per què Regesa ha estat rescatada per Trias? On estan els seus comptes? Per què els lloguers dels pisos de joves 10HJ van ser traspassats a la Fundació Privada “Lloguer d’Habitatges” que estava incrustada al mateix edifici que Regesa al carrer Tapies del Raval? Per quina raó no hi ha rastre d’aquesta Fundació a Internet? Per què ha fet fallida aquesta Fundació Privada que cohabitava un edifici públic? Per a què servia aquesta Fundació si després la gestió diària dels edificis la portava la immobiliària privada Finques Feliu? Qui està darrera de Finques Feliu de Sant Gervasi? És tot aquest conglomerat societari la pantalla d’un pessebre de polítics i tècnics de partits amb portes giratòries amb empreses privades que es lucren dels diners públics? Qui paga la festa?

Ara entenem al Conseller de Territori!! Privatitzen per obtenir diners per continuar la festa a costa de nosaltres! Aquest és el seu regal de Nadal? …

Sra Regidora vostès s’han venut l’edifici singular del passeig Urrutia on es troba l’institut universitari IGOP. Al barri de Porta s’han venut l’edifici on es troba l’escola de Música de Nou Barris. Aquests centres públics pagaran ara els lloguers a una empresa allotjada a Madrid? Què passarà amb la gent d’aquests pisos si no poden pagar el lloguer? Què passa si dintre de dos anys no els volen renovar els contractes? Quina és la propera que preparen? Els 6.000 pisos del Patronat Municipal de l’Habitatge?

Prou de privatitzacions! Prou de saqueig!! El país no està en venda! Sra Regidora, srs. Consellers ho si oposen a cap altra venda o són col·laboradors necessaris del saqueig amb un silenci complice.

Nou Barris Cabrejada, diu prou!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies