prop de 200 persones ajornen quinze dies un desnonament a Nou Barris.

T-rias segueix sense complir la seva paraula

L’alcalde va assegurar a l’estiu i ara fa una setmana que hi hauria pis.

desnonament vanessa-kamran1

Una concentració de 200 persones ha aconseguit aturar el desnonament previst per avui dimecres 22 de gener a les 9h. L’execució s’ha ajornat quinze dies. Es tracta del tercer intent per treure de casa seva la Vanesa, al Kanram i els seus dos fills.

Tenen un lloguer que no poden pagar i fa set mesos que han demanat un pis d’emergència social a l’ajuntament de Barcelona. L’habitatge està situat al número 79-81 del carrer Alcúdia, al barri de Porta del districte barceloní de Nou Barris. La comitiva judicial ha arribat acompanyada del Mossos d’Esquadra i una furgoneta d’antiavalots ha fet presència al mateix carrer. Fins al carrer Alcúdia s’han desplaçat veïnes de les diferents barriades de Nou Barris, d’altres districtes de la ciutat i de municipis propers.

El portaveu de l’Associació 500×20 explicava com l’ajuntament ha tractat a aquesta família durant els set mesos que esperen un pis de emergència social. “Primer van visitar un pis a la Trinitat Nova totalment destrossat que necessitava fer totes les instal·lacions. I aquestes havien d’anar a càrrec de la família. I ahir mateix a la tarda, l’ajuntament de Barcelona els va ensenyar un soterrani de menys de 35 m2 sense ventilació ni cap finestra”, ha explicat.

El matrimoni, ha prosseguit vol deixar el pis i que el propietari el recuperi, “però el fet que l’ajuntament no doni solucions d’habitatge perjudica tothom, inclòs el propietari”, ha conclòs. A 200 metres d’on viu aquesta família hi ha un bloc totalment nou que fa tres anys que resta buit i sense moviment. Les veïnes ho han denunciat concentrant-se a la porta després d’aturar el desnonament.

Des d’aquí s’han desplaçat fins a la seu del Districte on una forta presència policial els ha tancat la porta de l’ajuntament. Finalment, una representació veïnal ha aconseguit parlar amb el gerent Carlos Altamirano i arrencar un compromís de reunió urgent amb la regidora del districte Irma Rognioni, absent de la seu del districte en aquell moment.

Entre las entitats que hem convocat la concentració estem l’Associació 500×20, l’Assemblea 15-M, l’Assemblea de Famílies Nou Barris, l’AVV Porta, l’AVV de Ciutat Meridiana i el Col·lectiu de Joves de 9Barris en el marc de la Plataforma Nou Barris Cabrejada diu Prou. A més, han comptat amb el suport de la Plataforma d’Afectats de la Hipoteca (PAH).

ANTONIO ALCÁNTARA / @ANTALCANTARA | 22/01/2014

La info des de LA DIRECTA

Fotos de Pedro CERVERA

 

Print Friendly, PDF & Email

3 comentaris a “prop de 200 persones ajornen quinze dies un desnonament a Nou Barris.”

  1. Hola, mi piso ya fue subastado y dado de baja en el registro de la vivienda, la carta de desalojo no me ha llegado, aún no tengo donde vivir, me podrían orientar donde puedo encontrar un alquiler barato que no superé más de 400€ somo una familia de 4 miembros y solo trabajo yo. Muchas gracias

    Respon

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies