2diesx2solucionsx2families – La lluita dóna els seus fruits a NouBarris.

3 desnonaments en curs al barri de Prosperitat.

El passat dia 18 sabíem a l’assemblea de famílies de 500×20 que al barri de prosperitat estaven pendents 3 desnonaments en les properes setmanes. El primer era el de Lucky, la dona i 4 fills petits.

2014-09-22 desahucioLUCKY_ocupacionSS+Trias_06Ocupació de Serveis Socials del barri de Prosperitat.

El passat dilluns 22 a les 10’30h més de 50 persones ocupaven les oficines dels serveis socials del barri exigint una solució per al desnonament de la familia de Lucky que tenia un tercer desnonament. Fins llavors ni l’oficina d’Habitatge (perquè no acomplia els requisits) ni l’assistent social (que li havia dit que es busques una habitació) havien donat cap alternativa al desnonament pel lloguer que no podien pagar. Ell recull ferralla pel carrer.

L’entrevista amb la Directora dels serveis va resultar infructuosa perquè entre altres raons no tenen recursos per les retallades brutals des del 2009. Va conèixer de viva veu que hi ha 3 desnonaments pendents al barri i que un era al dia següent. L’assistent social havia dit a Lucky que la solució passava perquè es busques una habitació i la separació dels nens sota tutela de l’Administració. Un trencament brutal de la família.

Per això, es demanava la dimissió del gerent de l’Àrea de Qualitat de vida de l’Ajuntament, sr. Angel Miret, per la seva incapacitat i prepotència al gestionar una àrea tant important per a la gent pobre. Els cartells parlavem de l’engany d’Habitatge i comparaven a Serveis Socials com el “Gran Germà” que vigila els pobres i els controla.

2014-09-22 desahucioLUCKY_ocupacionSS+Trias_00Aquell matí Trias inaugurava pisos per universitaris mentre es produia el desnonament al barri!!

Una llarga comitiva d’activistes va llavors enfila el metro fins a Torre baró on l’alcalde Trias feia inauguració… precisament de pisos…. per universitaris… no pels desnonats de la seva ciutat.

Davant de la regidora de Nou barris i altres autoritats Trias va haver d’escoltar les explicacions  i els crits de ràbia de la gent. Els coneix perfectament perquè se’ls hem explicat diverses vegades. Trias sap la situació d’emergència habitacional del barris populars.

La festa oficial va ser deslluïda perquè hi ha misèria als barris… quina pena!!!

El dimarts 23 esperem el desnonament de Lucky

Vàries decenes de persones es congregaven al domilici de Lucky. La dóna  i els 4 fills estaven espantats. La incertesa era total. La comitiva i la policia va aparèixer conjuntament amb els Serveis Socials Centrals del CUESB.

La dóna va patir un atac d’ansietat. Els metges van aturar el desnonament perquè no hi havia condicions. Finalment la nostra gent va poder negociar que un cop tot es calmes, la familia anava a una pensió sine die fins rebre un habitatge d’emergència. També rebran acompanyament dels Serveis Socials per a la manutenció i l’assistència dels nens a l’escola

L’altre desnonament que s’havia produït al barri de Verdum es va solucionar tambe donant un alberg a MªJose i al seu fill que havien estat desnonats d’un altra pis de lloguer que no podien pagar. Era el 3er. cop que es desnonava.

Després de dos dies de lluita es  recollien els fruits per a dues families més. Per`la lluita de la nostra Associació continua exigint:

 • activació dels protocols habitacionals abans de la data del desnonament
 • què les alternatives siguin plausibles per a les famílies afectades.

I NO ANEM A PARAR FINS CONSEGUIR-HO¡¡

GRÀCIES A TOTES ELS QUE HEU PARTICIPAT¡¡

NOMÉS EL POBLE RESCATA AL POBLE¡¡¡

Print Friendly, PDF & Email

2 comentaris a “2diesx2solucionsx2families – La lluita dóna els seus fruits a NouBarris.”

 1. Por favor… antes de emitir unas afirmaciones tan contundentes sobre las respuestas del personal de servicios sociales que ha atendido a la familia con anterioridad al desahucio se debería contrastar la información que ha dado la familia al respecto. Se trata a estos profesionales como a delincuentes y monstruos cuando de su trabajo y gestión depende la alimentación,pago de suministros y temas escolares (libros, materiales y comedores)…. de estas familias … además de una orientación y ayuda en cuanto a la inserción sociolaboral. Se intenta buscar alternativas de vivienda y dar apoyo en cuanto al pago de las fianzas y depósitos que se pide a las familias … y cuando no se dispone de pisos de emergencia, evidentemente se procura velar por el interés y protección de los menores… no para separarlos de sus padres, sino para ofrecerles y garantizarles unos mínimos de cobertura a sus necesidades básicas. Los adultos pueden optar por otras alternativas a las que los menores, lamentablemente, no deben ni pueden adaptarse. El fin es mantener a la familia unida ..pero lamentablemente servicios sociales no dispone de baritas mágicas… que no quede duda que sus profesionales traban por y para el ciudadano y que el objetivo de las personas que trabajan en servicios sociales es el de ayudar tanto como se pueda a estas familias… hay mucho trabajo detrás de esos muros por parte de los profesionales… su objetivo no es el de hundirlas aún más como parece ser que el vecindario lo ve… Por favor trabajemos juntos y que esto sea una lucha conjunta no una lucha contra servicios sociales…

  Respon
  • Moltes gràcies companya Carla per les teves valentes paraules.
   Haurem de passar per sobre de determinades situacions de incomprensió però pots entendre que la nostraentitat està al costat dels que pateixen.
   Volem treballar plegats pero fins ara els responsables dels serveis socials de nou barris només han tancat portes.
   Hem rebut amb ganes el comunicat dels treballadors socials de Barcelona pels fets de ciutat meridiana i et volem manifestar l’interes per fer una trobada conjunta i explorar amb les entitats de nou barris vies de col·laboració i denuncia de la precarietat que tothm vivim.
   el nostre telefon es 698.547.119
   salutacions
   Associació 500×20

   Respon

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies