29N – Marxes per la Dignitat – lectura del Manifest de 500×20 i del de la PAH

La companya Elena de la nostra Asc. 500×20 va llegir un petit escrit i després la Begoña de la PAh va afegir el seu sumant tots pel dret a l’habitatge.

2014-11-29- marxes dignitat_lectura manifest

MANIFEST PEL DRET A L’HABITATGE

– comunicat de Asc. 500×20 –

 Hola companys Des de l’Associació 500×20 pel Lloguer públic i assequible, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i tots els col·lectius que lluiten pel dret a l’habitatge  també diem prou a que ens robin els nostres drets.
·       No  acceptem drets de saldo retallats.
Habitatge; educació;  sanitat; treball; pa, són drets i els exigim com a tals! ; no acceptem que ens retallin la nostra dignitat i especulin amb ella. L’habitatge  a més del sostre, és un element fonamental per la salut i  per la inclusió social de tots els ciutadans. I el defensem sota la pluja si cal!!!
·       Existeixen milions d’habitatges buits en tot l’estat, en mans d’entitats bancàries o en mans de  la Sareb, mentre estem presenciant en les nostres ciutats diàriament  desnonaments salvatges sense donar alternatives habitacionals. Diem Prou.
·       Milers  de  llars a Barcelona necessiten un contracte estable de lloguer que no superi els 100 euros de renda mensual, és a dir milers de  persones a Barcelona esperen una solució malvivint, mentre hi  ha milers de pisos buits. Ni gent sense casa ni cases sense gent!!!
·       Els requisits per accedir a un habitatge d’emergència van augmentant cada vegada més convertint l’accés a l’habitatge digne en una carrera d’obstacles. No acceptem limitacions per poder accedir als drets bàsics. No donen solucions i criminalitzen les famílies que okupen per poder sobreviure.
·       Gran part de la població amb necessitat d’habitatge no pot accedir als pisos de protecció oficial per manca d’ingressos i a la vegada  l’administració privatitza  progressivament el parc  públic d’habitatge.
·       En 2013 El Consorci del Barcelonès va cedir a mans del conegut fons voltor Goldman Sachs 298 habitatges de Lloguer social a la ciutat de Barcelona. Una vegada més traient profit del que és públic pagat amb diners de tots, una vegada més especulant amb els nostres drets. Repetim L’habitatge és un dret i com a tal  hauria d’estar fora del mercat.
·       Prou  criminalitzar les famílies que no poden pagar el lloguer, la  hipoteca i els subministres aigua i llum.  El 21,9 % de les llars  catalanes es sustenta pels ingressos d’un pensionista; el 20% de les famílies catalanes viuen en risc de pobresa i la  majoria de la població ja no recorda que és cobrar  1000 euros. Estan desnonant als nostres veïns; als nostres  pares i als nostres avis i diem que ja n’hi ha prou.
·       Prou  repressió també als activistes I ciutadans que fa  temps que no accepten i denuncien els drets de saldo que ens volen  imposar. Protestar i reaccionar contra polítiques criminals també és un dret! La desobediència és un dret.
·        Mai més dilluns  negres com el de Nou Barris amb 16 desnonaments. No acceptem que els nostres veïns hagin d’improvisar barraques per sobreviure-hi com a Montcada, sense aigua ni subministraments. No acceptem que l’administració amenaci amb separar a les famílies  amb menors que no poden pagar un habitatge.
·       No  acceptem més retallades ni en habitatge, ni a cap dret!!! No admetem rebaixes!!! No negociem els nostres drets, els exigim.  Endavant i Sí se puede!
Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies