La lluita pel dret a l’habitatge es consolida a Sant Andreu amb el suport del barri.

Sant Andreu viu un abans i un després des de la constitució de la Taula de l’Habitatge i l’emergència social.

Des de que fa dos anys el veïnat de Sant Andreu va pendre contacte amb la nostra Asc.500×20 per la problemàtica que arrossegaven els habitatges públics del Titanic la reivindicació del dret a l’habitatge al barri ha anat prenent cos.

Aobre tot, unes quantes dones molt guerreres han dut la batalla pels drets socials al barri. S’han començat a salvar desnonaments. El Patronat Municipal de l’Habitatge ha baixat els preus dels lloguers al Titanic. Les entitats veïnals de Sant Andreu del Palomar i Sant Andreu Nord-Tramontana han donat una potent empenta. I finalment la incorporació d’alguns partits ha permés crear aquestes setmanes la Taula de l’Habitatge i l’emergència social de Sant Andreu.

S’han fet dues xerrades a la plaça Orfila i al Ple del Districte el Regidor Raimon Blasi ha hagut de respondre a un problema que l’administració tapava per no veure’l. Ara el té sobre la taula però l’equip de Govern ha estat incapaç de moure fitxa fins al punt que utilitza a la Guardia Urbana per aturar els activistes i les famílies desesperades que s’apropen als Serveis SOcials buscant solucions al desnonament.

Raimon BLASI s’enrroca amb la Guàrdia Urbana

Això és el que va passar divendres al matí quan 500×20 de Sant Andreu i altres col·lectius han fet la primera acció per treure un compromis de l´Administració perque la Antonia i el seus fills de 2 i 12 anys no siguin desnonats el dia 12 de desembre. Al arribar als Serveis Socials del carrer Paixalet, per anar a parlar del cas, s’han trobat quatre cotxes de la Guardia Urbana i han tancat serveis socials. Al final després de moltes negociacions ha entrat la Antonia i en Fernando, un vei que coneix molt be el cas, i sembla que el dia 9 es sabra si le concedeixen un habitatge d’emergència a la familia de l’Antonia.

2014-11-29 acompanyament antonio a serveis socials

La Festa Major de Sant Andreu reivindica el dret a l’habitatge al pregó.

El diumenge 31 de novembre una nova acció reivindicativa ha posat en evidència que al barri estan passant coses que no haurien de passar. Una petita comparsa, al mig de la pluja, ha recordat a la plaça orfila que hi ha veïnat que pot ser desnonat en els propers dies. És el cas de l’Antonia i els dos fills petits.

cercavila_sant_andreu1 cercavila_sant_andreu2

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies