el 9 a l’Audiència Pública i el 11 a Sant Jaume- no és pobresa, és injustícia!!

Important mobilització ciutadana del Districte de Nou Barris amb el suport dels moviments veïnals i socials de Barcelona.

Dos Fites:

2014-12-09 audiencia

I el dijous 11 hem quedat amb això:

pça sant jaume

Manifest a llegir

No és pobresa, és injustícia

Les més de 100 entitats agrupades en la campanya “Nou Barris Cabrejada, diu prou!” hem elaborat aquest document com a base d’una denúncia que volem fer pública: a Nou Barris s’ha instal·lat la pobresa de manera estructural mentre les administracions miren cap a una altra banda.

Les entitats, el veïnat, coneixem els fets perquè vivim dia a dia la realitat dels barris i les situacions dramàtiques que estan patint molts veïns i veïnes. Però no tenim les eines per demostrar l’abast social real que impliquen els últims tres anys de la mal anomenada “crisi” econòmica. No tenim totes les dades perquè no existeixen, amb la complicitat d’unes administracions que no volen establir com a prioritat política l’objectiu de la justícia social.

Perquè no es tracta de pobresa, sinó d’injustícia. A la nostra ciutat, com a la societat en general, estan creixent de manera exponencial les desigualtats socials. Desigualtats entre rendes i entre territoris. En paral·lel, les retallades brutals en serveis públics i drets socials, sumades a la falta d’inversió als barris, agreugen una situació de la qual, a sobre, s’està culpabilitzant a la població.

Els veïns i veïnes de Nou Barris volem saber per què se’ns està deixant soles, a veïnes i a entitats, davant la realitat intolerable de la pobresa, sense una diagnosi seriosa i un pla d’actuació global que pugui ser avaluat políticament. Volem conèixer l’abast del problema per exigir a les administracions polítiques contundents i estructurals contra la desigualtat. No som responsables del nostre empobriment però sí que ens sentim corresponsables en revertir aquesta situació.

Hem elaborat aquest treball per denunciar el que creiem que és una intervenció insuficient de les administracions i una falta de polítiques socials integrals capaces d’anar a l’arrel de les causes estructurals de la pobresa.

Aquestes són les nostres “dades”, els fets i situacions -els indicis- que hem recollit durant els últims cinc mesos en el nostre territori i els nostres àmbits de treball (escoles, casals, parròquies, associacions veïnals, juvenils, de gent gran, d’infància, culturals, esportives…), així com la recopilació de les poques estadístiques existents que poden ajudar a tenir una visió de conjunt de l’abast del problema.

L’objectiu: que les administracions moguin fitxa i posin en marxa de manera urgent els mecanismes adients perrevertir aquesta dramàtica situació social, que és del tot insostenible, i que ho facin treballant de forma transparent i activa amb els agents socials dels barris. Uns mecanismes i unes accions que han d’anar encaminats a millorar la condicions de vida de la gent dels nostres barris i que, per tant, han de generar confiança i cohesió social.

Tenim drets i no volem caritat!

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies