2016/05/21 La Taula Energètica i d’Habitatge de Figueres demana suport dels moviments socials de Catalunya.

Taula Energètica i d’Habitatge de Figueres demana la solidaritat x doblegar el tancament social de l’Ajuntament.

L’entitat vol concentrar l’esforç solidari el 21 maig per donar veu a les precàries del poble davant l’Ajuntament.

On són les polítiques socials de l’Ajuntament de Figueres per al precariat castigat per la crisi?

La Taula Energètica i d’Habitatge de Figueres

La + castigada: DONA, IMMIGRANT, MARE, PRECÀRIA.

La Taula Energètica i d’Habitatge de Figueres vam presentar una moció al Ple de l’Ajuntament contra la Pobresa Energètica el dia 7 d’abril del 2015, aprovada per unanimitat, còpia de la qual adjuntem, i del qual no han complert cap punt.

Nosaltres hem estat demanant, reiteradament, a l’ajuntament que es posessin en contacte amb les companyies subministradores, perquè no poguessin tallar ni el gas ni el llum (l’aigua és del municipi) sense avisar prèviament als serveis socials, així com un servei de mediació, etc., però no ha fet res al respecte (aquests van ser uns dels punts que van ser aprovats en el ple per unanimitat de la nostra moció)

Així mateix, i perquè us doneu compte de la negligència d’aquest ajuntament, la Convocatòria que va sortir en el D.O.G número 6946 del 31 d’agost del 2015 (ordre EMO 263/2015) de la línia d’ajuts del Fons d’atenció solidària de subministraments bàsics per donar suport econòmic a les unitats familiars en situació de vulnerabilitat econòmica que no podien complir els compromisos de pagament dels subministraments d’aigua, gas i d’electricitat, el termini de la presentació de la qual es va iniciar l’u de setembre del 2015 i que finalitzava el 15 d’octubre del 2015 , l’Ajuntament de Figueres ho va publicar a la seva web el dia 7 d’octubre i posava com a data de termini el dia 15 d’octubre, i que tenint en compte que aquella setmana hi havia un pont i que quedava tan sols cinc dies hàbils per a fer tots els tràmits, la majoria de famílies afectades per a la pobresa energètica no van poder accedir a aquest ajut. Aquest fet el vam denunciar al Síndic de Greuges de Barcelona.

La política d’Habitatges de l’Ajuntament ha estat nul.la. No ha fet res per aconseguir pisos pel municipi, ni ha imposat cap multa als bancs perquè cedeixin pisos buits.

El nombre d’habitatges destinats a polítiques socials per a una població com a Figueres és de 37 pisos i només un és propietat de l’ajuntament i són:

  • 16 cedits per l’Agència d’Habitatge de Catalunya a través d’un conveni
  • 7 de Bankia / 2 de la Caixa / 1 de Càrites / 3 de la Fundació Sergi / 4 de la ONG Tallers / 3 del Patronat de la Santa Creu
  • i un pis d’adquisició recent sempre de caràcter temporal i mai permanent.

Tenim molts problemes en ubicar les emergències habitacionals en pisos socials al municipi. Sempre ha estat molt difícil.
Es podem explicar molts exemples documentats sobre la política nefasta que està efectuant aquest Ajuntament, governat pel PSC+CDC+UCD i independents,  i sobre la quantitats d’escrits de denúncia que hem realitzat.

LA TAULA ENERGÈTICA I D’HABITATGE INFORMA

Que ahir va venir a la nostra assemblea la Sra. Amina, vídua des de fa tres mesos i amb un nen de 5 anys malalt. No cobra cap prestació econòmica, vivia en un pis en unes condicions infrahumanes: : ni aigua, ni gas, ni electricitat, finestres amb vidres trencats, humitat, no podia cuinar (per no tenir cuina)ni podia alimentar al seu fill, el qual, a més, d’altres malalties, té anèmia.. .

El nen no estava en el menjador escolar i estaven passant fam. Els serveis socials ja havien anat a visitar el seu pis, coneixen el seu cas, però no li havien donat cap solució. En resum els havien abandonat totalment a la seva desgràcia i a la seva misèria. Aquesta dona amb el seu infant estaven totalment desemparats i maltractats per l’administració… Avui hem anat uns membres de la Taula Energètica a acompanyar-aquesta família, d’extrema urgència, a serveis socials. Avui el nen i la mare dormiran, per primera vegada, en un lloc calent: Estaran en una pensió fins que la setmana vinent puguin entrar en un pis i tindran els tres àpats inclosos. El nen entrarà dilluns vinent al menjador escolar i per fi aquesta família ha deixat de patir, anònimament, aquest maltractament de l’administració.

El Govern de l’Ajuntament de Figueres i, sobretot, el seu responsable, El Regidor de Serveis Socials i d’Habitatge Sr. Pere Casellas, PSC, està actuant amb negligència i desídia amb els ciutadans de Figueres. ESCANDALÓS!!!

LA TAULA ENERGÈTICA I D’HABITATGE DE FIGUERES INFORMA:

vídeo de SICOM per denunciar mobbing a Diawo Diallo.

Que Avui en Diawo ha anat a entrevistar-se amb els serveis socials de Figueres i han quedat que a partir del dia 22 de febrer anirà a viure en una pensió pagada per l’ajuntament amb menjars inclosos, mentre li busquen una vivenda adaptada per la seva enfermetat.

Estem satisfetes. En Diawo, ja no estarà més maltractat per la ONG TALLERS ni pels seus dos companys i podrà, per fi, viure amb dignitat i sense l’angoixa que li ha produït aquest situació tan terrible i més tenint en compte la gravetat de la seva enfermetat.

 

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies