campanya en defensa del Bloc La Jahnela com habitatge públic

Fa dos anys que des de l’Oficina de Habitatge Popular de Gràcia i l’Obra Social Barcelona vam ocupar el bloc La Jahnela situat al número 156 de Travessera de Gràcia. Pocs mesos després es va ocupar també el bloc del costat, Ca La Trava, el número 154 del mateix carrer, desallotjat el passat mes d’octubre. Els blocs, propietat de la Llave de Oro, havien sigut buidats i estaven a punt de ser enderrocats i llestos per especular. Però des de l’ocupació, estem conservant l’edifici i a La Jahnela hi viuen tres unitats familiars sense alternativa habitacional, com a consequència de l’especulació immobiliària que està acabant amb les veïnes, els barris i la ciutat de Barcelona.
La nostra principal reivindicació des de l’ocupació del bloc ha sigut que sigui rehabilitat perquè les veïnes hi puguin viure dignament i que passi a formar part del parc públic i assequible d’habitatge. Un posicionament que ens ajuda no només a frenar el procés de gentrificació i d’expulsió de les veïnes del barri, sinó també a la creació d’un parc d’habitatge públic i assequible a la Vila de Gràcia, que actualment no existeix.
Per l’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona ha estat negociant a les esquenes de les veïnes i les propostes que ens han ofert fins ara han beneficiat majoritàriament a la Llave de Oro, ja que els hi permet enderrocar els edificis i construir habitatges de luxe, contribuint el procés de gentrificació i l’expulsió de les veïnes de Gràcia.
El Districte de Gràcia està perdent l’oportunitat de garantir el dret a l’habitatge de les veïnes, afegir dos blocs sencers al parc d’habitatge públic de Gràcia i frenar la construcció de pisos de luxe i l’augment del preu del lloguer. És per això que no volem uns nous blocs amb el 70% d’habitatge de luxe i un 30% de lloguer social, tal i com s’estan plantejant. Pensem que el que necessita el barri i la ciutat són uns edificis que siguin 100% d’habitatge assequible i que l’ajuntament s’hi comprometi.
Per concloure, tenim clar que no marxarem de les nostres cases ni dels nostres espais. Tampoc marxarem de la Vila de Gràcia, on tenim construïda la nostra comunitat i la nostra xarxa, ni acceptarem pactes que contribueixen al procés de gentrificació i beneficien majoritàriament als especuladors que ens fan fora.
Fem una crida a defensar el bloc La Jahnela, a posicionar-se a favor del dret a l’habitatge #100vs30

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies