ep Ajuntament Barcelona! totes tenim llars amb #RealojoDignoYa i per tant totes tenim veu!

La violència immobiliària a Barcelona ha arribat a un moment crític. No sabem amb certesa quantes llars desnonades viuen en pensions o solucions temporals escampades per la ciutat. Una cosa és evident, l’Ajuntament de la ciutat no té capacitat per respondre però tampoc la Plataforma d’Afectats per la HIPOTECA-BCN pot erigir-se en única portaveu de les afectades de la ciutat doncs l’esclat de desenes d’entitats que lluiten pel dret a l’habitatge a tots els districtes mostra que les opinions són molt més diverses del que els mitjans de comunicació volen fer veure.

Totes patim desnonaments i per tant totes tenim veu en les solucions!

El passat dijous al mati ens varem assabentar a través de la xarxa Twitter que la PAH-Barcelona iniciava un tancament-ocupació- de les oficines de l’Ajuntament de Barcelona exigint solucions dignes per a totes les llars en espera a la taula d’Emergències. Van demanar recolzament…

I la nostra entitat es va apuntar a la moguda amb VOLUNTAT UNITÀRIA. A la tarda, després assemblea, 8 famílies estaven disposades a anar a dormir a l’Ajuntament.


A la nit quan arribaven dos de les nostres famílies, una amb cadira de rodes, a la plaça Sant Jaume ens assabentàvem que l’ocupació havia acabat. A pesar d’intentar participar, trucades i tuits inclosos a la Pah convocant, en aquesta moguda suposadament unitària només hem trobat silenci. Divendres vam parlar amb Carlos Macías, portaveu de la regidora Habitatge Lucía Martín, explicant que nosaltres i moltes més veus a la ciutat estevam autoritzades per estar en una suposat Grup de Treball Tècnic per a reallotjaments Dignes amb totes les administracions implicades. L’excusa per no cedir es que la reunió l’havia demanat la PAH-Barcelona i no pas nosaltres. Que alguna organització amb afany competitiu vulgui invisibilitzar-nos amb política de terra cremada es pa de cada dia. Ara be, que l’Ajuntament d’Ada COLAU ens menystingui com interlocutor com a molts altres té molt mala pinta en l’inici de la nova legislatura amb coalició amb uns vells coneguts de la ciutat: PSC  No entrarem a discutir qui ha demanat una reunió però el nou Ajuntament de Barcelona no pot tenir només un interlocutor a la ciutat en els moviments socials:

La violència immobiliària que patim no és només un problema tècnic, és també un problema polític que necessita la implicació de totes les administracions i de totes les afectades representades en la pluralitat de la ciutat comtal.

LA NOSTRA PREGUNTA ES LA SEGÜENT: Es poden reunir les administracions amb una sola entitat representativa d’una part petita de les afectades per la violència immobiliària? El suposat Grup de Treball no pot posar obstacles a la participació i a la transparència!

Associació pel Lloguer Públic i Assequible – 500×20

Registre nº Departament Justícia Generalitat de Catalunya nº45225

Print Friendly, PDF & Email

2 comentaris a “ep Ajuntament Barcelona! totes tenim llars amb #RealojoDignoYa i per tant totes tenim veu!”

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies