L’Ajuntament dóna una alternativa habitacional a la Fady abans del desnonament de demà a l’Eixample Esquerra

La Fady i la seva companya viu en un ampli pis del carrer Balmes amb Aragó que va ocupar fa anys a l’Eixample Esquerra. El pis és propietat d’un conegut empresari de l’oci nocturn de Barcelona, José Luís Palli Escorza, que té forces locals en el negoci. Va perdre un judici per usurpació per defectes de forma de la demanda molt mal aconsellada pel seus advocats que van de prepotents als jutjats engrescats per la campanya mediàtica contra les ocupacions d’habitatges per families vulnerables.

La Fady i la seva companya serien un dels cassos de unitats de convivència especialment vulnerable contra les que van les ovacionades campanyes de mitjans com La Vanguardia que amaguen els veritables interessos dels grans propietaris d’habitatge com la banca i els fons d’inversió en aquest assumpte. Dóna, immigrant, una salut molt precària, en cadira de rodes, una discapacitat reconeguda del 83%, sense diners ni per tornar al seu pais i en tràmits de legalitzar papers en un jutjat per denegació després de portar 10 anys aquí treballant. Aquesta és la seva situació abans que arribes el desnonament de demà dimecres 25 de novembre en un tercer intent dirigit pel jutjat. Això és una mostra més que els desnonaments de les llars més vulnerables han continuat a pesar de la pandèmia encara que el Ministro de Fomento sr. Ábalos no s’assabenti.

És activista de l’Associació pel Lloguer Públic i Assequible-500×20 des de fa més de 3 anys i participa igualment amb la Xarxa d’Habitatge del seu barri. L’hem estat aconsellant de les seves possibilitats per aconseguir un habitatge digne. Una possibilitat podria haver estat la llei 17/2019 d’obligació d’oferir un lloguer social dels grans propietaris d’habitatges a llars vulnerables. Però reconeixem que l’aplicació en el seu cas com defensen alguns podria ser qüestionada perfectament en un jutjat doncs el conglomerat d’empreses en les que participa aquest empresari del tant qüestionat oci nocturn són locals i no habitatges. Per tant, l’alternativa habitacional legal de la Fady i la seva companya estaven força complicades si sumem el fet que els serveis socials teòricament no actuen en el cas de persones sense documentació.

Aquestes són els paràmetres sobre els que les entitats que hem estat darrera del cas hem cercat solucions : la nostra Associació pel Lloguer Públic i Assequible-500×20, la Xarxa d’Habitatge i l’Associació de Veïnes i Veïns de l’Esquerra de l’Eixample. Una ha estat buscar la complicitat de l’Ajuntament de Barcelona i en el seu torn de la Regidoria d’Habitatge per donar una alternativa habitacional digna a un cas especialment punyent com és el de la Fady SOSA com manen les lleis teòricament.

I així ha estat. Avui l’Ajuntament ha ofert una alternativa habitacional a la Fady en una moderna residència d’estudiants al barri de Mundet. L’ajudarem a instal·lar-se en condicions considerant la precària situació de salut que té. Aquesta hya estat la solució que quan vam començar les gestions es veia com una possibilitat llunyana per la mateixa afectada s’ha fet real. Amb 36 hores teníem una solució aportada per l’Ajuntament de Barcelona i la Regidoria d’Habitatge. Aquesta administració ha fet un pas pas important al considerar aquest un cas d’especial vulnerabilitat que esperem el generalitzin totes els administracions doncs la Generalitat amb molts més recursos només posa la policia autonòmica amb multes per assegurar els interessos de la propietat segons sentencien els jutjats.

LA FADY HA GUANYAT. TOTES HEM GUANYAT.

Associació pel Lloguer Públic i Assequible-500×20 i Associació de Veïnes i Veïns de l’Esquerra de l’Eixample

 

Print Friendly, PDF & Email

3 comentaris a “L’Ajuntament dóna una alternativa habitacional a la Fady abans del desnonament de demà a l’Eixample Esquerra”

 1. Señores buscaba a Fady porque desde el año 2.017 hasta el año 2.020 la fui prestando dinero y ella verdad o no mentira me dijo que era la beneficiada de su seguro de vida, 30.000€, me pase de esa cantidad y soy una persona que me quede en una gran ruina, quisiera dar con ella para ver si me puede devolver algo del dinero que le preste, no sé si ustedes pueden intentar localizarla
  Soy una persona con Esclerosis Múltiple y con un grado de minusvalía del 77% y por ello tengo una cuidadora viviendo conmigo y no llego a final de mes, he escrito a dos Fundaciones pero no me ayudan económicamente
  Si alguien está interesado en contar mi historia de vida, tengo 64 años y desde jugadora de tenis a nivel internacional hasta mi enfermedad tengo un par de libros que tuve que cerrar conforme me iban pasando las cosas
  Por ello si con mi historia y vivencias me pueden ayudar de alguna manera aparte de intentar localizar a Fady lo agradecería enormemente
  Gracias
  María Jesús

  Respon
 2. Señores soy una amiga de Faddy desde el año 2.017 y no sé nada de ella, por favor me pueden decir si saben dónde está ahora o dónde la puedo encontrar
  Mi correo electrónico es mjesus@sellaresga.com o por WhatsApp al 696 99 08 27
  Gracias

  Respon

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies