[#Lawfare] 04/01- TROBADA DE COL·LECTIUS: el Tribunal Constitucional no garanteix el dret a l’habitatge.

SI VOLS FER POLÍTICA FES-TE JUTGE!

Aquest seria el resum de la sentencia del Tribunal Suprem a la demanda presentada pel Partit Popular contra el Decret 17/2019, de 23 de desembre, de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge, de la Generalitat de Catalunya. Curiosament ho ha fet per un defecte de forma al haver-se fet servir com decret i no com llei.

La qüestió és que molts jutges i especialment a Barcelona van fer cas omís al decret català doncs deien que era una llei administrativa que no entrava en la seva jurisdicció del civil o penal. Propossaven que posessin multes les administracions però lo seu era la Ley de Enjuiciamiento Civil – LEC – que era la que aplicaven.

Esta nueva manera de hacer política desde el Poder Judicial tiene ya un nombre internacional: LAWFARE y nos hacíamos eco así:

Lawfare es utilizar el Poder Judicial y los medios de comunicación para perseguir a líderes populares.

Diverses entitats i col·lectius anem a fer una trobada por donar resposta a la intromissió dels jutges en els drets de les persones:

Particularment, l’Associació pel Lloguer Públic i Assequible – 500×20 vam criticar aquesta llei catalana perquè deixava fora mols ciutadans que viuen en precari. Fa molts anys que la violència immobiliària està present no només amb els ocupes que viuen en habitatges de grans propietaris abans del 30 de juny del 2019 que es fins on la llei volia tenir aplicació.

Aquest decret no dona solució a les ocupacions posteriors a l’entrada en vigor ni de la violència amagada en els milers de llars que viuen rellogats o aquells que es tornen ocupes dels seus propis domicilis perquè ja no poden pagar el lloguer o no se’ls renova el contracte. O potser parlem dels milers de llar que han perdut l’habitatge en mans de les entitats financeres.

La llei era una cataplasma però la contraofensiva dels grans propietaris i bancs usant el #Lawfare agreuja tot encara més.

Però també som crítics amb el carrusel de lleis catalanes, com la d’ara tombada pel Constitucional o la de contenció de rendes de lloguer, que són brindis al Sol dels diputats catalans:

ELS DIPUTATS CATALANS NO FAN RES PER DEFENSAR LES SEVES LLEIS DAVANT DEL #LAWFARE!

On queda la sobirania popular que tant reclamen, les senyories, si des de que es va aprovar el Decret 17/2019, de 23 de desembre, de mesures urgents per millorar l’accés a l’habitatge no hem vist una sola multa ni una sola denuncia de prevaricació contra els jutges que no l’apliquen.


COL·LECTIUS INICIALS QUE CONVOQUEN:

ASC. 500X20. PAC BADALONA, MAREA BÁSICA GARRAF, MAREA BÁSICA CATALUNYA, COLECTIVO SIN VIVIENDA TERRASSA, SIN TECHO GRAMANET, PAH BLANES, PAH GIRONA-SALT, 500X20 COSTA DAURADA, 500X20 GARRAF, SINDICAT LLOGATERS VALLES, SINDICAT LLOGATERES PENEDES, SIN TECHO BCN, ……


SEGUR QUE L’INTERESSA:

Portal del inquilino – espacio de derechos y empoderamiento

PORTAL DEL HIPOTECADO/A – espacio de derechos y empoderamiento

Derecho a techo: manuales sobre ocupación, desahucios y sentencia absolutoria -actualizado 2020

 

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies