Les hipoteques del carrer més desnonat d’Espanya no acompleixen els requisits de De Guindos

Les hipoteques del carrer Perafita no encaixen en el decret de De Guindos per a la Banca.

¡Piensa que yo lo aplicaré! sonrie De Guindos
¡Piensa que yo lo aplicaré! sonrie De Guindos

El carrer Perafita s’ha fet tristament celebre perquè ha estat el carrer que amb altres del barri de Ciutat Meridiana, del popular districte de Nou Barris a Barcelona, amb més desnonaments per edifici d’Espanya.

Tothom és immigrant en aquest barri. Els que van arribar en els 60 i 70 des de tota Espanya i ara que han vingut d’altres països. La immigració que va arribar a partir del 2000 va estabilitzar la seva economia a partir del 2005 quan el cicle immobiliari arribava al seu zenit.

Alla molts van rebre catifa vermella a les oficines dels Bancs i caixes per signar hipoteques de fins a 250000 euros per pisos que mai més tornaran a valer aquest preu. Ara ningú els vol encara hi ha bancs que els venen a un terç del seu valor. Va ser una estafa monumental sobre gent que no tenia referents immobiliaris ni financers adequats al nostre país.

Hi havia gent que va conèixer als seus avaladors asseguts al voltant de la taula del director de l’Oficina del Banc, que fent de mestre de cerimònies al costat d’un notari ben calladet, signant hipoteques descomunals que enterraven els seus somnis d’una vida millor per moltes dècades. Tothom ho sabia menys ellos.Prácticamente totes les hipoteques de Perafita tenen avaladors perquè sinó era impossible que el servei d’estudis del Banc acceptarà la hipoteca. Això significa que amb el Decret de Bones Pràctiques bancàries, només aquells avalistes que estiguin com els desnonats, sense res, podran beneficiar, de què?

Hi havia gent que va conèixer al seu avalador a la taula del director del Banc al costat d’un notari ben calladet ..

Molts no saben que els ha passat als seus avaladors. Altres encara treballen però no poden pagar tampoc. Altres són familiars que han marxat o viuen en altres províncies amb hipoteques amb altres entitats. Una troca molt difícil de desfilar perquè arribarà a funcionar el Decret. I difícilment pot funcionar quan Caixes com Catalunya Caixa continuen negant fins i tot a acceptar prendre de la mà d’un desnonat tan sols el paper pel qual demana la dació i l’obliga a enviar per fax quan tothom sap que els fax sempre es perden o no hi ha prou tinta.Emmanuel tenia una hipoteca de 240.000 euros pel que el seu valor supera el decret De Guindos. El seu germà que viu a Les Illes ja va perdre la seva casa com avalador encara treballant. Ell i altres persones van estar a la manifestació que el pasat 12 de març es va dirigir fins l’Ajuntament del Distrite reivindicant una solució en aquesta greu problemàtica.

NOTICIES RELACIONADES

Nou Barris se planta contra los desahucios. http://www.lavanguardia.com/

Las hipotecas con avales cruzados no se benefician de la dación en pago http://cincodias.com

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies