Ens adherim al pla de xoc popular contra la crisi proposat per diversos col·lectius

Diferents organitzacions sindicals i socials, ens hem unit per exigir un pla de xoc social davant la crisi provocada per la pandèmia. Davant les mesures d’austeritat que proposa Foment del Treball o l’FMI, creiem convenient una sortida més justa i social davant la recessió econòmica que ha desencadenat el coronavirus, però que s’estava gestant des de feia temps.

Les propostes es divideixen en un decàleg que reivindica intervenir els recursos de la sanitat privada i posar al servei de la població, aturar els EREs, assegurar els salaris de les persones afectades de forma directa o indirecta pel virus, una moratòria en el pagament dels lloguers o hipoteques, i transparència informativa.

Estem d’acord amb moltes de les mesures però creiem que haurem d’anar més lluny doncs el nucli de l’expropiació financera, rendista i salarial amb aquestes mesures no es toca i per tant només són una cataplasma davant la magnitud dels esdeveniments.

PLA DE XOC DAVANT LA CRISI DEL COVID19

  • Intervenir la totalitat dels recursos sanitaris privats i posar-los al servei de l’interès general. Injecció de diners i mitjans per tal de prevenir el col•lapse del sistema sanitari.
  • Obertura de les plantes d’hospitals públics tancades per les retallades. Amb el compromís de manteniment posterior per recuperar els nivells de qualitat previs a la crisi financera i que avui es demostren imprescindibles.
  • Moratòria del pagament del lloguer. Cal paralitzar el cobrament de rendes immobiliàries i alleugerir l’asfíxia de la població, en un context en el qual l’economia comença a paralitzar-se i els ingressos a disminuir.
  • Moratòria dels pagaments hipotecaris. Cal paralitzar el cobrament de deutes i d’interessos per part de les entitats financeres a individus, famílies i petits comerços.
  • Paralització de tots els desnonaments d’habitatge habitual en processos civils i penals sigui quina sigui la propietat. Especialment en un context com l’actual, en el qual no es pot afegir més pressió a les meses d’emergència municipals, ja normalment saturades.
  • Cobertura del 100% del salari. Incloent-hi els complements de les treballadores afectades pel virus o en confinament preventiu, sota el mateix tractament que un accident laboral. Que les mútues es facin càrrec del cost econòmic, no la Seguretat Social.
  • Cobertura econòmica de les cures. Cobertura del 100% del salari com a mesura excepcional per aquelles treballadores i treballadors que no puguin assistir al seu lloc de treball, per fer-se càrrec de terceres persones afectades pel virus, convalescents o afectades pel tancament dels centres educatius, de les residències de gent gran i dels centres de dia. De
  • Aturar tots els EROs o ERTEs que la patronal hagi iniciat o pretengui iniciar durant aquest període d’emergència.
  • Pla de suport a les treballadores i treballadors per compte propi. Exempció del pagament de la quota d’autònoms i cobertura econòmica per totes aquelles persones que no puguin desenvolupar les seves tasques laborals per motius de confinament, malaltia o per fer-se càrrec de terceres persones afectades directament o indirectament pel virus.
  • Programa d’informació a la població. Informació diària, didàctica, clara i rigorosa de la situació real, d’obligat compliment per tots els mitjans de comunicació de masses, per calmar a la població i confrontar les fakes news i informacions confuses i alarmistes.
Print Friendly, PDF & Email

2 comentaris a “Ens adherim al pla de xoc popular contra la crisi proposat per diversos col·lectius”

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies