Girona: BLOC AFECTAT PER UNA ESTAFA DE LLOGUERS AL VEÏNAT DE SANTA EUGÈNIA

ES TRACTA DE 20 FAMÍLIES QUE HAN PAGAT EL LLOGUER FINS L’OCTUBRE I QUE DENUNCIEN SER ESTAFADES PER LA GESTORA A QUI L’HAN PAGAT DURANT ANYS I QUE PRESUMPTAMENT S’HA QUEDAT ELS DINERS. EL VEÏNATGE HA SABUT FA POC QUE AQUEST BLOC TAMBÉ ESTÀ AFECTAT PER UNA EXECUCIÓ HIPOTECÀRIA IMPULSADA PER LA SAREB. 

Convoquem una roda de premsa – acció demà dijous 22 de desembre a les 10:30h. davant de la Generalitat a Girona on les famílies del Bloc de Santa Eugènia explicaran la seva situació.

També hi assistiran les famílies del Bloc de Sant Narcís per actualitzar la informació sobre com estan els tràmits amb la SAREB i l’Ajuntament de Girona, després que el passat dia 14 de desembre la SAREB decidís aturar el desnonament de tot el bloc, responent a la pressió generada quan es va fer pública la situació. 

Recordem que la SAREB ara és una empresa majoritàriament de capital públic i que per tant depèn del govern central a l’hora de decidir què ha de fer amb les propietats i els crèdits hipotecaris que gestiona. Des de la Plataforma d’Activistes per l’Habitatge de Girona i Salt reclamem que la SAREB deixi de vendre els edificis a fons voltors. Uns fons voltors que tenen per objectiu seguir especulant amb els pisos. Lluitem perquè els posin al servei de la ciutadania a través de lloguers socials i lloguers assequibles. 

Hem titulat l’acció de demà davant de la Generalitat: 

“EL MILLOR REGAL SOCIAL ÉS EL DRET A L’HABITATGE PER A TOTHOM”

Explicarem durant la roda de premsa que en aquests moments, pel que fa al dret fonamental de l’Habitatge, és igual de greu la situació d’una família vulnerable com la d’una família que pateix exclusió residencial, tot i que potser la seva situació econòmica no sigui tan dramàtica. I el motiu d’això és que el mercat capitalista del lloguer cada vegada deixa a més persones tirades a la cuneta i sense possibilitat de tenir un lloc on viure, fins i tot quan es treballa amb contractes laborals fixes. Moltes de les famílies d’aquests dos blocs busquen lloguers des que es van assabentar de les estafes que han patit, que les han deixat en risc de desnonament. S’han mogut molt durant els darrers mesos i els ha estat impossible aconseguir llogar habitatges, tot i que la majoria tenen treballs amb contracte laboral o pensions de jubilació. 

La manca de Dret a l’Habitatge ens afecta a tothom directa o indirectament ja que, en un moment o altre de la vida, nosaltres o la família i amics poden quedar-se literalment al carrer. I perquè la pobresa i el fet de no poder disposar d’un habitatge on organitzar la vida fan que augmentin molt els problemes greus durant la infància i l’adolescència, les malalties mentals i de tota mena i fins i tot es trenca la pau social. 

Durant l’acció que farem demà dijous al davant de la Generalitat reclamarem que tothom té DRET A L’HABITATGE. Volem sensibilitzar a la societat perquè no s’acostumin a veure sense fer-hi res com els seus veïns i veïnes estan afectats per desnonaments. Pensem que durant el Nadal, que estem a punt de viure, és el millor moment perquè les persones reflexionem i parlem a casa amb la nostra família i amics sobre la necessitat de formar part de lluites per defensar els Drets Humans i els Drets de la Natura.

Després de la roda de premsa entrarem instàncies a la Generalitat dirigides a la Coordinadora Territorial d’Actuacions Socials d’Habitatge, Montserrat Soler i Vila i a la responsable del Centre de Mediació de Catalunya, Elisabeth Saltor Camero, per a sol·licitar el suport de l’administració catalana per aconseguir que totes les famílies d’aquests blocs obtinguin lloguers socials o lloguers assequibles, pagant en funció dels ingressos de cada família. 

PLATAFORMA D’ACTIVISTES PER L’HABITATGE, PAH-GIRONA-SALT
Telèfon de contacte: 636 380 002

FACEBOOK, PAH-GIRONA-SALTAtenció a aquesta emergència:

L’AJUNTAMENT DE GIRONA VOL DEIXAR AL CARRER DEMÀ A LES 18 PERSONES, 8 D’ELLES MENORS D’EDAT, QUE RESIDEIXEN A L’ALBERG CERVERÍ DE GIRONA.

Segons han informat des de Serveis Socials de l’Ajuntament a les famílies demà pel matí es tanca l’alberg per vacances de Nadal i els han dit a les famílies que han de marxar abans de les 11 del matí sense oferir cap alternativa.

Convoquem a tothom demà divendres 23/12/22 a les 10 del matí a l’entrada de l’alberg, al C/ Ciutadans núm. 9 de Girona.


Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies