TJUE i Suprem coincideixen a la fi! es poden reclamar despeses hipotecaries gairebé sempre a la Banca

Avui com la creació miraculosa de la major part dels euros – en crèdits – de curs legal surt per màgia del barret de la Banca de l’IBEX35, lluny de ser molt meticulosos en les seves obligacions socials, els Consells d’Administració de les nostres entitats financeres es comporten com pirates. Així és com la Banca a Espanya tenen un poder incommensurable per gestionar l’economia que ja els agradaria a les senyories del Congrés dels Diputats. Aquesta privatització de la sobirania popular està escrita al Tractat de Maastrich. Ens van vendre l’ànima al diable mateix.

Són un Cártel, no perque queden 3, bé 4 bancs, sinó perque fan el que voeln i cap grup parlamentari els tus en la cara. Aquest poder de la Banca corroeix el principi d’igualtat i corromp la justícia perquè en la seva actuació impune injecta el virus mafiós a tot el cos social. En altres paraules, en la degradació social i política que vivim des de fa molts anys la Banca de l’IBEX35 té un paper fonamental com a poder fàctic i mafiós.

Un exemple és la descaradura en com es neguen a pagar les despeses hipotecàries després de múltiples sentències i les retorçades recomanacions del Tribunal de Justícia de la Unió europea -TJUE-. Encara que en moltes ocasions, els magistrats espanyols fan autèntiques piruetes per a salvar el cul als del Càrtel (han de rebre bones prebendes per això), perquè els va de milers de milions com és el cas de la manipulació del – Euribor®– o del IRPH o el que ens ocupa avui de les despeses hipotecàries.

Ja estem cansats de publicar articles en la nostra web defensant el dret dels deutors a reclamar. Però encara així es troben amb un paret i el Banc d’Espanya -BdE-, molt procliu a tenir opinions de tot, aquí sempre calla quan el seu amos bancaris han de deixar anar la mosca.

La imposició al deutor de totes les despeses en constituir una hipoteca sempre va ser una clàusula, de obligada adhesión, pues sino no había casa donde vivir porque en nuestro país no existe una parque público de alquiler. Sólo comprar -hipotecas a los bancos-.

Els bancs conserven tots els documents de molts anys enrere. Sobretot si tens deutes amb ells. Els notaris també tenen en els seus arxius la documentació de bona part de les despeses en la constitució d’una hipoteca. Els deutors també haurien de ser responsables de la seva pròpia documentació.

Alguns casos exemplificadors d’aquesta ignominía disfressada refinats que impotents ciutadans i poders públics permetem a aquests pirates quan ens presten els seus euros privats que imprimeixen en les seves obscenes impressores legals.

CaixaBank creu que l’obligació de demostrar aquestes despeses en una hipoteca seva, no d’un altre banc absorbit, recau en els seus clients. Van imposar una clàusula abusiva a gratcient, guarden la documentació, però encara així és l’altre que ha de demostrar el que es deu. No tenen vergonya, encara que els deutors han estat molt submisos sabent que pactaven amb pirates disfressats de germanetes de la caritat.

La desestimació de La Caixa de les despeses de formalització d’una hipoteca sobre un habitatge subrogat de constructor adduint que no són àmbit de la jurisprudència del TS del 2019 (*1) és hilarant perquè aquest Tribunal no exclou en la seva sentència determinats tipus d’hipoteques a particulars.

En aquest altre cas, el Banc ING, es nega a retornar les despeses hipotecàries assumides pel seu client perquè segons el mateix no coincideixen aquestes pretensions amb les sentències sobre despeses hipotecàries dimanades des de l’alt Tribunal. I es queden tan amples:

El Banc de Sabadell incorre, encara pitjor, en ardits propis de trilers, per a negar a la seva clienta que presenta un reclamació, que li fan fotocòpia del seu DNI, en la sucursal bancària, li posen el segell i data, i la resposta és que no coincideixen les signatures. Delirant:

Al final, tota la Justícia haurà de realitzar una a una tantes sentències com idees pelegrines té els bufets d’advocats de la Banca per a negar-se a pagar les despeses de formalització o estudi o obertura d’una hipoteca. Les dues recents sentències del TJUE i del Tribunal Suprem aprofundeixen a donar la raó als deutors sobre raons pelegrines de la banca per a no pagar.

Quan el 23 de gener del 2024 finalitzava el termini de 5 anys per a reclamar les despeses de formalització d’hipoteca, etc segons sentència del T.Suprem del 2019, citada en (*1), i que analitzem en les nostres entrades:

Contravenint al Tribunal Suprem espanyol, el TJUE ja va determinar en 25 de gener de 2024 i ara a l’abril del 2024 novament que el termini de prescripció d’una clàusula abusiva – en sentència contra el Banc Santander- s’iniciava quan aquesta era declarada abusiva i no quan va ser imposada pel banc. Si no fos així el banc tindria barra lliure per a la impunitat i sembla ser que el TS espanyol va haver de preguntar al TJUE i després en la sentència recent reconèixer que només quan és declarada abusiva una clàusula, només, llavors, comença la prescripció de 5 anys.

El desvergonyiment de la Banca. SA. és ignominiosa i de la servitud del Poder judicial encara més perquè aquest tema s’arrossega des de fa anys, una vegada i una altra, el T.Suprem espanyol ha de canviar la seva jurisprudència en favor del poder bancari i a arrossegues acceptar el que era evident en la seva recent sentència que ha recollit àmpliament la premsa comprada per les entitats financeres.

És a dir, hi havia tribunals que estaven donant la raó als bancs en considerar que el termini de prescripció per a reclamar es va iniciar quan els clients van pagar les despeses hipotecàries, per tant, en les hipoteques més antigues, encara que els jutges determinessin que la clàusula era abusiva, rebutjaven que se’ls compensés perquè ja havien passat més de cinc anys des que van pagar les despeses. Amb això, s’incentivava a la Banca reiterar en els seus abusos per a després interposar tota classe d’argúcies per a no pagar i deixar passar els 5 anys. Ara per fi aquesta conducta financera delictiva ja no és possible (després d’anys de lluita!) i només inicia la prescripció quan es declara abusiva la clàusula. Bo hi haurà primer que declarar-la abusiva. Ja veurem, per això el gairebé del títol d’aquesta entrada.

Con esta sentencia, CASI, queda zanjada la controversia después de años en que la Banca – los piratas- parecía iba a ganar con su patente de corso.

Amb aquesta sentència, GAIREBÉ, queda resolta la controvèrsia després d’anys en què la Banca – els pirates- semblava anava a guanyar amb un xec en blanc.

El Pleno de la Sala Primera, de acuerdo con la doctrina del Tribunal de Justicia de la Unión Europea, ha resuelto en la sentencia 857/2024, de 14 de junio (CAS 1799/2020) que, salvo en aquellos casos en que la entidad prestamista pruebe que, en el marco de sus relaciones contractuales, ese concreto consumidor pudo conocer en una fecha anterior que esa estipulación era abusiva, el día inicial del plazo de prescripción de la acción de restitución de gastos hipotecarios indebidamente pagados por un consumidor será el de la fecha de la firmeza de la sentencia que declara la nulidad de la cláusula que obligaba a tales pagos. 

En el recurso que ha examinado, al no haber probado el banco demandado que los consumidores tuvieran conocimiento de la abusividad de la cláusula de gastos antes de la firmeza de la sentencia que declaró su nulidad, no cabe considerar que la acción de restitución estuviera prescrita.

Sala Primera del Tribunal Supremo

Encara així, això és xavalla per als bancs. El gran afront ve quan es declarin nuls els cobraments per l’EURIBOR® o el IRPH manipulats.

Com reclamar despeses de formalització i comissió obertura de la hipoteca

Así pues, para reclamar los gastos de formalización de la hipoteca incluida la comisión de apertura tiene tiempo durante 5 años una vez está es declarada abusiva. Otra cosa es que la ganen en el tribunal aunque siempre pueden ir a segunda instancia. Pues como tales cláusulas abusivas no existen plazos para su reclamación. El TJUE, a diferencia de lo que dictaminan varias audiencias provinciales, descarta que el plazo para poder reclamar estos gastos comience en el momento en que se firmó el préstamo, sino que considera que la prescripción comienza a contar desde el momento en que consumidor conoce que tiene derecho a que le devuelvan estos gastos, lo que se produce desde que sabe que su cláusula es nula y existe una sentencia que así lo dictamina.

Així doncs, per a reclamar les despeses de formalització de la hipoteca inclosa la comissió d’obertura té temps durant 5 anys una vegada està és declarada abusiva. Una altra cosa és que la guanyin en el tribunal encara que sempre poden anar a segona instància. Perquè com a tals clàusules abusives no existeixen terminis per a la seva reclamació. El TJUE, a diferència del que dictaminen diverses audiències provincials, descarta que el termini per a poder reclamar aquestes despeses comenci en el moment en què es va signar el préstec, sinó que considera que la prescripció comença a comptar des del moment en què consumidor coneix que té dret al fet que li retornin aquestes despeses, la qual cosa es produeix des que sap que la seva clàusula és nul·la i existeix una sentència que així ho dictamina.

DESPESES DE CONSTITUCIÓ DE LA HIPOTECA

Reclamación preveía Gastos Notariales Hipoteca.

Con este modelo de reclamación todos los que hayáis tenido hipoteca alguna vez (da igual que ya esté pagada o no) podéis reclamar a vuestro banco los siguientes conceptos:
✅Factura de Notaría
✅Factura de Registro
✅Factura de Tasación
✅Factura de Gastos de Gestión
(+Comisión de apertura)*
La suma de estas facturas rondan los 2.000€ y el banco debe devolvernos estas cantidades sí o sí, así que no dejéis de reclamar y para cualquier consulta podéis contactar con nuestra Asociación 500X20.


DESPESES DE COMISSIÓ OBERTURA DE LA HIPOTECA

Con este modelo de reclamación podéis reclamar a vuestro banco la Comisión de Apertura que os cargaron cuando contratasteis vuestra hipoteca, esta comisión suele ser equivalente a un 1 o 2% del capital concedido (no todos los bancos la cobraron pero si la mayoría) está reclamación es aparte de la anteriormente publicada sobre Gastos Hipotecarios y la cantidad a recuperar depende del capital concedido (en una hipoteca de 200.000€ entre 2.000 y 4.000€ aproximadamente)
Los plazos una vez que la entráis es igual que la anterior, 2 meses, si en ese tiempo os responden que no o no dan señales de vida podéis contactar con nuestra Asociación 500X20.

compte! Serveix ja per a totes les hipoteques

ASSOCIACIÓ 500X20 pel dret a un parc públic d’habitatge de lloguer assequible

Print Friendly, PDF & Email

Escriba aquí su comentario

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies