La síndica de Greuges alerta de la falta de pisos de lloguer social a Barcelona.

image_pdfimage_print
Maria Assumpció Vilà, nova Síndica de Greuges
  • La síndica alerta de la falta de pisos de lloguer social a Barcelona
  • Denuncia que 4 de cada 10 peticions queden fora per falta de recursos
  • Vilà critica la dilació de les respostes de l’ajuntament a les queixes del seu gabinet
  • Crítica durament la Llista Única d’Habitatge perquè la crisi ha fet saltar pels aires els criteris que utilitza.

L’oferta de pisos de lloguer social a Barcelona és totalment insuficient i basa el seu accés en unes polítiques de sorteig que exclouen les classes més necessitades, una realitat que han denunciat reiteradament ciutadans i entitats i a les quals ahir es va sumar la síndica de Barcelona, Assumpció Vilà, que subratlla aquesta carència en el seu primer informe anual des que va arribar al càrrec, el maig del 2010, que inclou una extensa recopilació de les queixes que va rebre la seva oficina l’any passat.
La defensora dels barcelonins alerta que prop de 7.800 famílies s’han quedat fora de les promocions socials per no tenir prou recursos econòmics, ja que «la majoria van dirigides a classes mitjanes, que no són les que més ho necessiten». A més, la situació es veu agreujada, va dir Vilà, per les dificultats que tenen algunes famílies per accedir a pisos d’emergència social, ja que moltes tenen vetat aquest servei si abans han estat ocupant un pis de forma il·legal, una situació a la qual han arribat al no tenir cap més opció.

>>>tal com ho explica la premsa >>>

Deja un comentario