DECLAREM: #Declaremelsdesnonamentsobertsilegals – sense data-i indueixen un enorme patiment per a les llars

DONES, POBRES, MARES, SENSE RECURSOS.

AQUEST ÉS EL PERFIL QUE SUPORTA ELS DESNONAMENTS OBERTS

I ELS JUTJES HO VAL·LIDEN SENSE CAP LLEI QUE DONI SUPORT

La nostra Associació y moltes altres de tota Barcelona portem des de fa quasi dos anys una lluita constant contra una manera traumàtica i de gran patiment emocional per a les llars: ELS DESNONAMENTS OBERTS O SENSE DATA.

Això vol dir, que els jutjats es salten la jurisprudència espanyola i de drets humans internacional o fan una lectura laxa sempre a favor de la propietat per desnonar famílies que no tenen cap alternativa habitacional que no sigui aquell habitatge.

Ho sap el jutge. Ho sap la Comissió judicial. Ho sap el policia. Ho sap la propietat que demana aquest desnonament. Ho sap la classe política. Tots callen.

Es justifiquen que els serveis socials tenen la obligació de donar cobertura al desnonament. SÓN HIPÒCRITES. Sabem que el s serveis socials dels ajuntaments estan desbordats des de fa anys. Saben que no poden fer res. Els cassos de més violència policial o de suïcidi s’han donat en desnonaments d’aquesta classe. Tots som conscients de la gravetat de la situació perquè ELS DESNONAMENTS EN DATA OBERTA NO PAREN D’AUGMENTAR MES RERA MES.

La família espera el desallotjament del seu habitatge cada dia fins que arriba amb la més absoluta angoixa que no sap que passarà en cap cas. Cap reglament jurídic ni cap legislació democràtica pot suportar aquesta actuació administrativa que s’ha generalitzat en tre els jutges d’aquest país que actuen com si no passes res. No hi ha cap llei que reguli els desnonaments amb data oberta…. perquè es practiquen doncs?

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ja es va pronunciar, traient els colors a l’estat espanyol, que no són possibles els desallotjaments sense alternativa habitacional…. perquè es practiquen doncs els desnonaments amb data oberta?

La Llei d’Enjudiciament Civil, amb la qual es dicten molts dels desnonaments de llars a l’estat, no parla de desnonaments amb data oberta. Ans el contrari. En l’article 440.4 de la citada llei es fa esment a:

Artículo 440. Admisión y traslado de la demanda sucinta y citación para vista.

4. En todos los casos de desahucio, también se apercibirá al demandado en el requerimiento que se le realice que, de no comparecer a la vista, se declarará el desahucio sin más trámites y que queda citado para recibir la notificación de la sentencia que se dicte el sexto día siguiente al señalado para la vista. Igualmente, en la resolución que se dicte teniendo por opuesto al demandado se fijará día y hora para que tenga lugar, en su caso, el lanzamiento, que deberá verificarse antes de treinta días desde la fecha señalada para la vista, advirtiendo al demandado que, si la sentencia fuese condenatoria y no se recurriera, se procederá al lanzamiento en la fecha fijada, sin necesidad de notificación posterior

[Este apartado 4 de este artículo ha sido introducido por la Ley 37/2011 de 10 de octubre, de medidas de agilización procesal.(BOE núm. 245 de 10-10-2011, pp.106726 a 106744)]

Així mateix, l’article 704 que evoca per demanar pròrrogues del llançament també fa esment a la data de la següent manera

Artículo 704. Ocupantes de inmuebles que deban entregarse.

1. Cuando el inmueble cuya posesión se deba entregar fuera vivienda habitual del ejecutado o de quienes de él dependan, el Secretario judicial les dará un plazo de un mes para desalojarlo. De existir motivo fundado, podrá prorrogarse dicho plazo un mes más.

Transcurridos los plazos señalados, se procederá de inmediato al lanzamiento, fijándose la fecha de éste en la resolución inicial o en la que acuerde la prórroga.

Per tant, podem dir sense error, que ELS DESNONAMENTS AMB DATA OBERTA SÓN IL·LEGALS tant en consideració de la legislació europea com la comunitària…


PER LA QUAL COSA, VOLEM LA COMPLICITAT TOTES LES ORGANITZACIONS QUE LLUITEM PEL DRET A L’HABITATGE PER ENGEGAR UNA CAMPANYA UNITÀRIA A  PER ERRADICAR AQUESTA EINA BUROCRÀTICA-ADMINISTRATIVA de la pràctica quotidiana dels jutjats i que prevalgui sempre el dret a l’alternativa habitacional


 • Documento suspensión desahucios = [formato.odt] [formato.pdf] – según TEDH (Sentencia Tribunal Europeo Derechos Humanos) – valido alquiler e hipoteca PREVIO al DESALOJO.
 • Documento suspensión desahucio de alquiler por artículo 704 LEC: = [formato.odt] [formato.pdf].

RECENTS CASSOS amb desnonament de data oberta als barris de la zona nord de Barcelona.

 • aquest juliol hem tingut el cas de l’ habitatge de les nostres companyes Juliette i Obince, dos dones sense recursos i amb dos fills a càrrec de 4 i 2 anys, que després d’intentar negociar amb la propietat ajornaments fins a obtenir pis emergència, s’ha arribat al desnonament obert al barri de Verdum, districte de Nou Barris.
 • Aquests dies la família de la Lourdes i Antonio amb tres fills a càrrec tenen data fixada pel jutjat de desnonament amb data oberta per entregar el pis a un fons voltor rus que va comprar el seu pis. Són subhastadors que pul·lulen als jutjats per comprar pisos per inversos estrangers. +++ INFO>>>
 • Tenim altre desnonament obert de 1-15 setembre a Sant AndreuUna Gran Victòria: BBVA no farà fora Scarlett fins a obtenir pis d’emergència de l’Ajuntament de Barcelona

El passat dijous 31 de maig del 2018 va haver un intent de desnonament a Sant Andreu, a prop del Pont del Dragó. Era Scarlett, que amb els seus fills de 11 i 8 fan una familia monoparental. Va haver gent solidària que es va apropar pel cridament a la solidaritat que va fer la família davant el quart desnonament. Gent de la nostra Associació, del Banc d’Aliments Obrer de Sant Andreu -BOSA, del Sindicat de Llogaters de Sant Andreu i particulars.

Abans vivia en un pis de lloguer fins que no va poder pagar el rebut i va tenir que anar-se’n a un pis buit del BBVA que tenia al barri. Com molta gent va practicar la patada a la porta abans de quedar-se sense sostre.

Per sort ha  rebut la confirmació que ha estat acceptada per a un pis d’emergència de l’Ajuntament de Barcelona. Acomplia les condicions. Però l’espera ara és molt llarga…. fins a un any. Hi ha una llarga llista de més de 300 famílies. L’Ajuntament de la ciutat comtal exigeix solucions al Govern central davant l’allau de desnonaments per precari.

La Comissió judicial i el BBVA va acceptar un acord excepcional perquè Scarlett i els seus dos fills podran estar a l’habitatge provisional fins que en uns mesos rebin les claus de l’habitatge d’emergència que els serveis municipals buscant.

Segons informa els activistes de 500×20 que han porat el cas des de fa mesos, el BBVA es va negar a concedir un lloguer social. Però la presió social ha fet un miracle del que Scarlett estava molt agraïda.
demà divendres 18 maig, 3 families demanen solidaritat davant del seu desnonament.

3 Desnonament!!!⬅ des de 8,30 hores .

3 FAMILIES DEMANEN la SOLIDARITAT DONCS VOLEN SER DESNONADES PER el BANC SATANder, la SAREB i un inversor que guanya diners comprant i lloguant pisos.

Atents a suspensió o HORA !!!!

➡ 1 Desnonament!!!⬅ al Bon Pastor (S.Andreu)

Sandra y su família C/Mare Eterna, nº34

Sandra i la seva familia es poden quedar sense habitatge per l’interés monetari d’un inversor immobiliari…. dels que avui hi ha massa!
HORA: 9 horas


➡ 1 Desnonament!!!⬅ al Guinardo,

#Maragall – Zulay y su familia C/ del Centre, nº5 <M>Maragall L4 –

Zulay, amb minisvalúa de moviment, Alberto- marit- i dos fills es poden quedar sense habitatge per culpa de la Sareb
HORA: 10,30 horas


➡ 1 Desnonament!!!⬅ al Turó de la Peira (9barris)

– Polo y su família C/ Beret nº 72 <M>Vilapicina L5
Una parella de jubilats no es poden quedar sense habitatge per culpa del Santander

HORA: 11 horas

2017-02-09 Desnonament a S.Andreu: En la vida he imaginat que arribaria aquest moment!

 • La Mònica ja ho sap! La Mònica i la seva filla avui seran desnonades si ningú ho impideix!
 • Avui a les 11:10 hores es presentarà la comitiva judicial a la porta de casa seva amb l’ordre de desnonament.
 • “No sóc cap ONG“, li va respondre la propietària del pis on viu de lloguer

DATA: 2017/02/09 dijous 9 horas.

LLOC: carrer Gran de Sant Andreu 368 – c/Guardiola i Feliu – a prop de Valldaura-meridiana

Localització: https://goo.gl/maps/EttsaGv1cSM2

Metro: L1 sortida Plaça Orfila

monica_i_filla_express_standreu

La Mònica i la seva filla demà seran desnonades

Societat – per gentilesa de l’Express de Sant Andreu

La Mònica ja ho sap. Demà a les 11:10 hores es presentarà la comitiva judicial a la porta de casa seva amb l’ordre de desnonament. Ho sap des de fa més d’un any, però l’última nit que passi al seu llit ja ha arribat. Segurament no dormirà. “En la vida he imaginat que arribaria aquest moment”, explica desconsolada. La seva filla juga a una sala annexa amb nenes que també han viscut el mateix drama. “Demà si els veïns i veïnes no ens vénen a donar suport, a nosaltres també ens faran fora”.

La Mònica va deixar de pagar el lloguer fa més d’un any. Després de separar-se del seu exmarit a Lloret de Mar, va decidir venir a reconstruir la seva vida a Barcelona. “Volia començar de nou”. Si bé el primer any va poder sortejar l’arrendament de 620 euros amb l’ajuda que rebia com a dona que havia patit maltractaments, els sis mesos posteriors els va haver de superar amb una segona ajuda de l’Inem.

Amb les mànigues arremangades tota la vida, en els darrers mesos només ingressava les hores que cobrava a precari. Netejant cases i passejant gossos. Diners en negre que va deixar enrere amb el contracte que va poder signar fa un mes per 800 euros en una reconeguda cadena de supermercats. Contracte? Sí. Precarietat laboral? També. “Amb 800 euros si pagava el lloguer em tallaven la llum”, explica.

Davant d’aquesta situació i assessorada pels serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona, va decidir deixar de pagar el lloguer després d’intentar negociar una rebaixa fins als 400 euros. “No sóc cap ONG“, li va respondre la propietària. Ara, els 800 que cobra els destina íntegrament “a les factures de més de 100 euros de llum, a la cangur que li he de pagar 300 i a les despeses escolars de la meva filla”. “No arribo…”. El compte queda buit i mare i filla han d’anar a buscar el dinar a Càritas o a la nevera solidària de l’Harmonia.

L’objectiu de demà de la Mònica és “guanyar temps”. Viure una, dues o tres setmanes més a casa fins que l’Ajuntament tingui un pis de lloguer social disponible. Si demà no ho aconsegueixen, els serveis socials l’hauran d’assegurar una alternativa habitacional, sigui en una pensió o en un pis d’emergència social. “La meva filla afortunadament no en sap res; si demà marxem, li diré que hem tingut la sort d’anar-nos a viure a un hotel”. Demà la petita anirà a l’escola, com qualsevol altre dia.

Per la Mònica, la seva única família és la seva filla. Amb 43 anys, només compta amb els seus veïns i veïnes. La Plataforma 500×20 ja ha fet la crida per donar-li suport demà en el seu portal, situat en el carrer Gran de Sant Andreu número 368. El seu bloc està situat just a l’alçada que el carrer Gran conflueix amb el carrer de Guardiola i Feliu. Alguns dels seus veïns i companys ja han assegurat que estaran allà des de les 9 del matí.

Xerrada: com Catalunya Banc cobra una hipoteca 3 cops i el fons voltor rus desnona la família

Xerrada

com Catalunya Banc cobra una hipoteca 3 cops i el fons voltor rus desnona la família

dimarts 13 – 19,30 hores – local avv.santandreu – carrer Balari i Jovany 14 – metro s.andreu (L1) – localització

_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_*_

 • La titulització hipotecària era i és una estafa bancària gegantina que comencem a entreveure
 • Ha hagut i hi ha un saqueig de famílies i persones!
 • La familia GARCÍA és una afectada que pot perdre l’habitatge amb els instruments legals que tenen els voltors per saquejar.

#elsGARCÍAesquedenacasa

2016-12-13-cartell-xerrada-s-andreu-tirulitzacions

+++ info relacionada
Catalunya Bank cobra 3 cops una hipoteca titulitzada, revenen el pis a un fons turístic rus que vol desnonar una familia.

#elsGARCÍAesquedenacasa

Stop desnonaments il·legals!

Catalunya Banc no pot cobrar-se 3 cops una hipoteca.
Ni revendre-la a un fons turístic.
La titulització hipotecària és una estafa
Transparència amb les hipoteques revenudes a fons voltors!
Els jutges no poden rentar-se les mans

No podem permetre que fotin fora al veïnat per reconvertir la seva llar en un pis turístic en la connivència de Catalunya Banc i el fons immobiliari.

La nostra Associació 500×20 vol donar veu a la família dels García doncs el seu cas és paradigmàtic del que ha passat amb milers d’execucions hipotecàries que estan succeint i han succeït al nostre país. És l’estafa i l’enriquiment fraudulent d’uns pocs a costa de les famílies i el deute públic. És una màfia financera organitzada, en termes policials: banda criminal, pilotant des de CX el saqueig de famílies i de l’Estat.

PER QUÈ DIEM QUE UNA HIPOTECA S’HA COBRAT 3 COPS?

Doncs perquè la família dels Yubero-García va estar pagant religiosament la seva hipoteca durant 21 anys. Catalunya Bank ja havia fet caixa 1 cop cobrant amb escreix el preu de l’habitatge amb l’amortització i els interessos.

Tot i així, al 2008 Catalunya Caixa va vendre el principal del crèdit al fons de titulització hipotecària MBSCAT1 constituït per la Gestora “Gestión de Activos Titulizados- GAT.sgft” a data 2008-11-26. Segons el Banc d’Espanya quan una hipoteca és venuda-cedida a un fons el Banc es converteix només en custodi dels cobraments, DEIXA DE SER CREDITOR. Catalunya Bank ja havia fet caixa 2 cops – havia cobrat la totalitat del préstec del fons MBSCAT1. En aquests anys l’habitatge, com ha passat a molts emprenedors, va servir d’aval a un negoci familiar.

fondo-titulizacion-mbscat1-de-catalunya-caixa-con-hipoteca-familia-yubero_page270
página amb la titulització de la hipoteca

Però va arribar la crisi i al 2012 la família no podien pagar els poc més de 24.000 euros que quedaven de principal x amortitzar. Llavors Catalunya Banc va iniciar l’execució hipotecària, presentant-se al jutjat de Primera Instància 55 de Barcelona, sense ser el legítim creditor del deute que reclamava perquè l’havia venut. Nosaltres entenem que és UNA ESTAFA PROCESSAL perquè no tenia legitimitat per reclamar el deute hipotecari. Aquell any Catalunya Caixa va ser rescatada amb més de 14.500 milions d’euros.

Al 2015 Catalunya Banc-CX- a la subhasta de l’habitatge situat al barri de la Sagrera, ven al remat el pis de la família Yubero a un fons immobiliari turístic rus – Kontur Grup Company 3000 S.L. CX torna a fer caixa 3 cops. Quan al 2012 es va deixar de pagar la hipoteca va remetre CX l’impagat al fons MBSCAT1? Va anotar com pèrdues aquesta hipoteca la gestora del fons (GAT.sgft)  als comptes del fons MBSCAT1? Si les pèrdues se les va endossar CX al fons MBSCAT1 per què no és el fons qui reclama el resultat de la subhasta per a ell? On són tants diners? Si CX actuava cobrant sense ser la legítima creditora on han anat a parar tants diners si ha estat rescatada amb diners públics?? quin responsable del Banc d’Espanya ha passat comptes de tants despropòsits?

Aquesta és la història d’una família però hi ha milers de famílies, avalistes i familiars avaladors estafats. Però també està estafat l’Estat que fa front a les pèrdues del banc que reclamen els creditors internacionals alemanys, francesos, etc que volen cobrar sense atendre a pèrdues. Volen negoci segur: guanys per a ells i socialització de pèrdues! Aquesta reclamació forma part de la reforma de l’article 135 de la Constitució signada al 2011 per Zapatero i que Espanya va refrenar al rescat a la banca davant la Troika comunitària per Rajoy.

Una altra pregunta que ens fem és la raó per la qual la hipoteca de la família no va ser venuda al fons voltor Blackstone- Anticipa al 2015 conjuntament amb milers d’hipoteques problemàtiques que van ser reempaquetades al fons de titulització FTA 2015. La raó es clara: quedava una petita quantitat per cobrar de la hipoteca dels Yubero-García i el pis és un caramel pels fons d’inversió turístics a Barcelona- un negoci!

La família demana solidaritat per ella i per tota la gent de Catalunya Banc i Anticipa que està en la mateixa situació.

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

DIMARTS 13 desembre 19,30h

Xerrada: la titulització hipotecària i la bombolla immobiliària a la nostra ciutat. Com ens afecta?

local – Avv Sant Andreu de Palomar

c/ Carrer del Dr. Balari i Jovany, 26 – costat Pça orfila

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

DIVENDRES 16 desembre des de 9hores

DESNONAMENT – LLANÇAMENT AL CARRER DE LA FAMÍLIA

la família demana la solidaritat del veïnat en un moment tant difícil

carrer de la Sagrera 159 – sota el Parc de la Pegaso

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

DECLARACIÓ DE LA FAMÍLIA per donar-li suport escrit

Stop desnonaments il·legals!

Transparència amb les hipoteques revenudes a fons voltors!
Ni Catalunya Banc és propietària de l’habitatge
Ni el pot revendre a un fons turístic rus.

Tot comença amb la constitució d’una hipoteca al any 1991. Des de llavors Catalunya Caixa-CX- va fer caixa doncs hem pagat, entre interessos i amortització, més del valor del nostre pis. Al 2008 es van vendre la nostra hipoteca al fons de titulització MBSCAT1. CX va tornar a fer caixa però també al vendre la hipoteca va deixar de ser el nostre creditor. Quan per la crisi no vam poder fer front als pagaments CX va iniciar l’execució hipotecària al 2014 reclamant el nostre pis però enganyant al jutjat doncs ja no era propietària de la hipoteca. A la subhasta va vendre el pis a un fons immobiliari turístic rus. Per tercer cop va tornar a fer caixa !

Ara la nostra família es troba assajada pel deute que reclama el banc del que no n’és propietari i pel fons turístic rus que ens vol desnonar. El jutjat continua donant la raó a CX a pesar que estem davant una estafa processal per la qual cosa estem a l’espera d’una sentència de l’Audiència de Barcelona

Qui s’ha quedat amb tants diners pagats si hem hagut de rescatar Catalunya Bank amb més de 14.500 milions d’euros públics i l’han revenut per quatre rals? Si el nostre pis acaba en mans del fons especulatiu rus la família haurà de ser allotjada com a emergència social per l’Ajuntament de Barcelona. Això és el que està passant amb milers de famílies que amb la crisi van deixar de pagar la quota hipotecària.

El passat 28 d’octubre el Ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar un proposició exigint a l’Estat espanyol i a la CNMV transparència en la revenda de les hipoteques a fons voltors de tot el món que busquen rendibilitats i beneficis que són l’altra cara del patiment de moltes famílies. L’Ajuntament ha de fer front després al desnonament per evitar que visquem sota un pont.

Tot comença amb la constitució d’una hipoteca al any 1991. Des de llavors Catalunya Caixa-CX- va fer caixa doncs hem pagat, entre interessos i amortització, més del valor del nostre pis. Al 2008 es van vendre la nostra hipoteca al fons de titulització MBSCAT1. CX va tornar a fer caixa però també al vendre la hipoteca va deixar de ser el nostre creditor. Quan per la crisi no vam poder fer front als pagaments CX va iniciar l’execució hipotecària al 2014 reclamant el nostre pis però enganyant al jutjat doncs ja no era propietària de la hipoteca. A la subhasta va vendre el pis a un fons immobiliari turístic rus. Per tercer cop va tornar a fer caixa !

Ara la nostra família es troba assajada pel deute que reclama el banc del que no n’és propietari i pel fons turístic rus que ens vol desnonar. El jutjat continua donant la raó a CX a pesar que estem davant una estafa processal per la qual cosa estem a l’espera d’una sentència de l’Audiència de Barcelona

Qui s’ha quedat amb tants diners pagats si hem hagut de rescatar Catalunya Bank amb més de 14.500 milions d’euros públics i l’han revenut per quatre rals? Si el nostre pis acaba en mans del fons especulatiu rus la família haurà de ser allotjada com a emergència social per l’Ajuntament de Barcelona. Això és el que està passant amb milers de famílies que amb la crisi van deixar de pagar la quota hipotecària.

El passat 28 d’octubre el Ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar un proposició exigint a l’Estat espanyol i a la CNMV transparència en la revenda de les hipoteques a fons voltors de tot el món que busquen rendibilitats i beneficis que són l’altra cara del patiment de moltes famílies. L’Ajuntament ha de fer front després al desnonament per evitar que visquem sota un pont.

Exigim aturar tanta injustícia! Ho demanem per nosaltres i per tota la gent que està en la mateixa situació! Els hem de donar un escarment! Cal aturar la bombolla immobiliària denunciada a Barcelona experts, associacions i partits polítics!

 

Aquest divendres 16 de desembre volen desnonar a l’Antonio, la Lourdes i els nens!

Us demanem solidaritat: volem viure a casa nostra!

*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-

amb el suport d’entitats del barri : asc.500×20 SantAndreu, PAHC Sant Adria, ERC, Sant Andreu en Comú (BEC), PSC-SantAndreu, CUP, Activistes afectades Bàrbara del Vallès, Avv Sant Andreu del Palomar, Avv Porta-NouBarris…
Aturat – 2016/07/22 divendres 9 hores – desnonament a NouBarris

stop-desahucios

DESNONAMENT 1

Ens arriba la informació que volen desnonar  a Mari Àngels
LLOC: carrer Valldemosa 62, Barri Porta (districte Nou Barris) – Barcelona
LOCALIZACIÓN: http://goo.gl/maps/4QKtbTCepJp
HORA: 9 horas
METRO: línia 4 estació  República ( abans Llucmajor)
Promou el desnonament:

La família té la nostra solidaritat i la del barri

Aquest dia vindran els mitjans de comunicació a cobrir el desnonament de MªÀngels i un altre que s’ha aturat perquè els dos són de lloguer i en aquests moments suposen el 90% de tots els desnonaments que tenen lloc a la ciutat.

+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_+_

DESNONAMENT 2… aturat!!

Ens arriba la informació que volen desnonar la família de Mercedes y su marido

LLOC: carrer ________________ , Barri Turó de la Peira (districte Nou Barris) – Barcelona
LOCALIZACIÓN:
HORA: 9 horas
METRO:
Promou el desnonament: Catalunya Banc i Gescat Viviendas

La família té la nostra solidaritat i la del barri
Aturat- desnonament, divendres 1 abril a Sant Andreu – carrer Berenguer de Palou 135

desnonament a Sant Andreu

divendres 1 abril 2016.

Ayer nos solidarizamos con la familia Ala Khurtsidze, embarazada, su marido, dos hijos y su sobrina con un bebe.
estaban a punto de ser desahuciados.

esta es la noticia tal como aparece en EL PAIS- Catalunya.

Paralizado el desahucio de una mujer embarazada con dos hijos

La familia no podía pagar la fianza del piso que les había ofrecido el Ayuntamiento de Barcelona

La Associación 500×20, el concejal de la CUP en el distrito de Sant Andreu, Ivan Altimira, y la unidad de prevención contra los desalojos del Ayuntamiento de Barcelona han frustrado este viernes por la mañana un polémico desahucio en el barrio de la Sagrera……

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2016/04/01/catalunya/1459521943_502214.html

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

la convocatoria del desahucio

Desahucio urgent puntualitat

Matrimoni amb 2 menors i dona embarasada que precisament surt de contes demà.

LLOC: Carrer Berenguer de Palou 135 / per sota parc Pegaso (sant andreu)
LOCALIZACIÓN: https://goo.gl/maps/cU1z48me8Ty
HORA: 9 horas
METRO: linia 1 fabra i puig (fabra i puig) o Sagrera (L10-L9_L1-Rodalies Renfe) o Onze Setembre (L9 i L10)

La familia té la nostra solidaritat i la del barri

 
Qué está pasando? silencio mediático frente al alud de desahucios en Nou Barris!

En dos semanas se han parado 8 desahucios.

El Ayuntamiento de Barcelona y el Distrito de Nou Barris están trabajando duro con el tema.

Aún así la situación es muy difícil y Barcelona debería tomar conciencia de la profundidad del problema.

Los medios de comunicación son responsables de dónde ponen el foco mediático.

Si como dicen quieren visibilizar a la gente afectada por la crisis les daremos una oportunidad

2015-09-15 quatre_desnonaments_9barris2015-09-15 quatre_desnonaments_9barris2015-09-15 quatre_desnonaments_9barris

Este lunes 14 de setiembre del 2015 sucedían 5 desahucios, 5 dramas sociales detrás, en la zona norte de la ciudad, en los barrios populares de Nou Barris (4) y Sant Andreu (1) -no estaba identificado. Estaban afectados los barrios de Turó de la Peira, Ciutat Meridiana, Prosperitat y la Vila de Sant Andreu.

Los estrenados protocolos del Ayuntamiento de Barcelona se tensaron al límite. Días antes las solidarias de Ciutat meridiana ya habían realizado una concentración delante del  Distrito de Nou Barris porque a la vuelta de vacaciones los problemas sociales afloran a pesar que en los medios de prensa sólo hay guerras electorales. No se tratan los problemas reales de la gente.

Los medios como La Vanguardia machacan con los manteros cada día con litros de tinta sin dar tregua al nuevo Govern de la Casa Gran. Ni cien días de gracia. Pero estos medios de comunicación olvidan que a nuestros barrios, a nuestra gente, nos han dado 3 años de gracia y nunca han gastado los ríos de tinta que gastan cuando se trata de derribar al “enemigo”. Los medios de comunicación son responsables de dónde ponen el foco mediático.

El Distrito de Nou Barris se movilizó en pleno para atender la emergencia habitacional. La presencia de la regidora Janet Sanz y los responsables de Vivienda del distrito permitió suavizar una situación muy tensa cuando llegaban las comisiones judiciales de lanzamiento preparadas “para aplicar la ley”. También estuvieron presentes Maria Jose Lecha de la CUP-Capgirem y miembros de BEC. Ningún otro partido apareció solidariamente con los desahucios.

Nuestra Asociación aplaude la presencia de esta nueva clase política que pone el pecho y arropa a los activistas que llevamos cuatro años parando desahucios en el barrio más pobre de Barcelona. No nos da miedo la  ley mordaza y asumimos nuestras responsabilidades y esperamos continuar codo a codo disfrutando de la presencia de responsables políticos después de las elecciones. Y lo ponemos en negreta porqué esto es lo nuevo respecto de antes.

Pero sobre todo queremos poner de manifiesto que sólo el empeño de decenas de vecinas y vecinos del barrio resistiendo cuatro años han permitido sonrojar a Barcelona delante del alud de desahucios de familias pobres. La campaña NouBarris Cabrejada, entidades vecinales como Ciutat Meridiana, Prospe, Porta y nuestra Asociación 500×20 han puesto y pondremos las caras del activismo para cuando a la prensa quiera ponernos el foco delante.

Nueva táctica policial.

La nueva táctica de los Mossos de Esquadra comandados desde el Departament d’Interior de colarse en la escalera como tomando posesión del dintel de la puerta no ayudan precisamente a calmar una situación muy difícil. No sabemos de donde llega esa orden pero esta claro que es una nueva táctica dispuesta no sabemos bien para qué. Dudamos que la presencia de parejas identificando a activistas o interponiéndose en la puerta de los edificios este consensuado desde la Comisaria dels Mossos con el Ayuntamiento ni con el Distrito.

Harían bien la prensa y los medios de comunicación en hacerse responsables de poner el foco mediático en la grave situación de desahucios que se resuelven en los juzgados por leyes totalmente injustas.

Estamos en período electoral que dicen los candidatos de todo esto?

Más allá de los derechos nacionales o del unionismo más extremo la sociedad catalana y nuestra ciudad se construye hoy en estos graves conflictos de vulneración del derecho a la vivienda que los medios de comunicación generalistas callan.

Los desahucios en la prensa y televisión.

Sólo dos citas en los medios:
La lluita pel dret a l’habitatge es consolida a Sant Andreu amb el suport del barri.

Sant Andreu viu un abans i un després des de la constitució de la Taula de l’Habitatge i l’emergència social.

Des de que fa dos anys el veïnat de Sant Andreu va pendre contacte amb la nostra Asc.500×20 per la problemàtica que arrossegaven els habitatges públics del Titanic la reivindicació del dret a l’habitatge al barri ha anat prenent cos.

Aobre tot, unes quantes dones molt guerreres han dut la batalla pels drets socials al barri. S’han començat a salvar desnonaments. El Patronat Municipal de l’Habitatge ha baixat els preus dels lloguers al Titanic. Les entitats veïnals de Sant Andreu del Palomar i Sant Andreu Nord-Tramontana han donat una potent empenta. I finalment la incorporació d’alguns partits ha permés crear aquestes setmanes la Taula de l’Habitatge i l’emergència social de Sant Andreu.

S’han fet dues xerrades a la plaça Orfila i al Ple del Districte el Regidor Raimon Blasi ha hagut de respondre a un problema que l’administració tapava per no veure’l. Ara el té sobre la taula però l’equip de Govern ha estat incapaç de moure fitxa fins al punt que utilitza a la Guardia Urbana per aturar els activistes i les famílies desesperades que s’apropen als Serveis SOcials buscant solucions al desnonament.

Raimon BLASI s’enrroca amb la Guàrdia Urbana

Això és el que va passar divendres al matí quan 500×20 de Sant Andreu i altres col·lectius han fet la primera acció per treure un compromis de l´Administració perque la Antonia i el seus fills de 2 i 12 anys no siguin desnonats el dia 12 de desembre. Al arribar als Serveis Socials del carrer Paixalet, per anar a parlar del cas, s’han trobat quatre cotxes de la Guardia Urbana i han tancat serveis socials. Al final després de moltes negociacions ha entrat la Antonia i en Fernando, un vei que coneix molt be el cas, i sembla que el dia 9 es sabra si le concedeixen un habitatge d’emergència a la familia de l’Antonia.

2014-11-29 acompanyament antonio a serveis socials

La Festa Major de Sant Andreu reivindica el dret a l’habitatge al pregó.

El diumenge 31 de novembre una nova acció reivindicativa ha posat en evidència que al barri estan passant coses que no haurien de passar. Una petita comparsa, al mig de la pluja, ha recordat a la plaça orfila que hi ha veïnat que pot ser desnonat en els propers dies. És el cas de l’Antonia i els dos fills petits.

cercavila_sant_andreu1 cercavila_sant_andreu2
Presentada Taula Habitatge i Emergència Social de Sant Andreu

Aquest dissabte 22, amb la presentació a la plaça Orfila, comença aquest punt de suport al dret a l’habitatge al Districte de Sant Andreu.

2104-11-22 presentacio taula habitatge sant andreu_web1

La Taula té el suport de diverses entitats del barri: les Associacions de Veïnes i Veïns de de Sant Andreu Nord i la del Palomar, de la nostra Asc. 500×20, de Asc. veïnat de Titanic, de Ptac i els partits ICv, EUiA, ERC, PSC.

Associada a la Taula es crea un punt de suport a les famílies amb problemes d’habitatge i emergència habitacional a un local cedit per Avv S.Andreu Tramuntana al pg. Torres i Bages 103 que obrira els dimecres a les 19h.

A l’acte van intervenir Carles i Joaquim presentant l’acte, Sílvia (activista de 500×20 i de l’Asc. Veïnat del Titanic) i Salva que va fer una radiografia de la situació de l’habitatge a la ciutat i les possibles alternatives a l’emergència habitacional.

Lloc d’acollida i assemblea de famílies: Dirigirse a Taula de l’Habitatge i l’Emergència Habitacional a Avv Sant Andreu -Tramuntana Lloc: Passeig Torras i Bages, 103 · tel 932 740 334 tots els dimecres a 19 hores. Metro: Línia 1, vermella (Torres i Bages).
8 octubre 19h- Xerrada – Setmana Mundial pel Dret a l’Habitatge – sala Ivanow

Cartell Xerrada_web

XERRADA A NAU IVANOW

Pel dret a l’habitatge Digne i Assequible

Organitza: habitatgepublic.prouespeculació.org

lloc: https://goo.gl/maps/4qbLs
dissabte 26-12h- Concentració recolzament familia amenaçada desnonament x Ajuntament BCN

El pare ha mort aquest dijous a l’Hospital de la Vall d’Hebron

Més que mai exigim el dret a l’habitatge de la mare i el fill menor.

El Patronat (PMHB) ha exigit a la família que abandoni el pis ocupat

Mayte Fandos, tinent alcalde de BCN, s’ha compromès a buscar una solució en una reunió amb la nostra Asc. 500×20.

edificis del titanic

CONCENTRACIÓ SUPORT A LA FAMILIA

DISSABTE 26 JULIOL 12h

psg. Santa Coloma 55 edifici H

Convoca: la familia, As. veïnat del Titanic, Avv’s Sant Andreu, Asc. 500×20 i els partits de l’oposició (Icv-EUiA, ERC, PSC, CUP)

…. amb el suport de la FAVB

cita prèvia: 11’30 hores metro Torres i Bages

…..

Aquest mati davant Antoni Sorolla, delegat Habitage BCN i Angel Miret, Gerent de l’àrea de Qualitat de vida, Igualtat i Esports, la tinent d’alcalde Maite FANDOS ha assegurat al membres de la nostra Associació que no hauria desnonament de la família, donada la seva precària situació. A la tarda mentre celebràvem l’assemblea de famílies de 500×20 hem sabut la mort de Jordi, el pare, després que un càncer terminal ha acabat en la seva vida.

La família, en atur feia temps, mai va rebre cap ajut dels Serveis Socials ni tant sols punts per poder anar al Banc d’Aliments. En la seva precària situació i després d’un desnonament per manca impagament del lloguer, van decidir ocupar un pis al Titanic (268 habitatges propietat del PMHB). En aquells moments hi havia més de 40 habitatges buits.

Amb el pare malalt terminal, sense ajuts ni cures pal · liatives per suportar el dolor intens, la família va decidir ocupar un pis. Un cas més dels milers d’injustícies que viu aquest país que nega el dret a l’habitatge i retalla en sanitat i qualitat de vida pels seus ciutadans. A la primera assemblea de 500×20 que van venir van rebre el suport i la solidaritat de tothom fins avui lluitant pels seus drets. Eli, la mare, ens ha ajudat a aturar desenes de desnonaments.

Especialment l’Associació del Veïnat del Titanic (Vores del Cinturó) ha estat en primera línia de foc per ajudar la família. Per contra la Regidoria de Sant Andreu mai ha donat una sola paraula de suport per una família treballadora que estava patint un dels pitjors tràngols. Raimond BLASI, Alcalde de Districte, ha estat insensible i ha negat cap ajuda a una família que ocupa pisos de propietat municipal.

EN RECORD DEL JORDI

PERQUÈ MAI MÉS HI HAGI TANTA INJUSTÍCIA

PROU DE DESNONAMENTS

T’ESPEREM !!!

 

 
dimecres 22 gener – 19h -assemblea edificis privatitzats x Regesa

2ª ASSEMBLEA LLOGATERS/ES

EDIFICIS PRIVATITZATS x REGESA A COLON INMOBILIARIA

DIMECRES 22 DE GENER 2014, 19 hores

edificis privatitzats x regesa-BCN_llarga Centre Cívic Can Basté Pg. Fabra i Puig 274 – LOCALITZACIO

Metro: L5 Virrei Amat/ Bus: 11,31,32,47,50,51, 71,82

Després de realitzar la 1ª assemblea dels edificis, continuen preparar peticions conjuntes a les administracions responsables de la privatització i sobre les condicions dels lloguers i edificis als nous propietaris. A la primera assemblea es va decidir diverses coses.

Un possible ordre del dia seria:

  • constitució de Junta de veïns amb estatuts. (penjarem uns estatuts bàsics per a tothom)

  • Anàlisi de nous contractes (tenim un de c/Benavent). Acompanyament entitats implicades. ¿contractes de lloguer i parking?

  • Intentar conèixer si el valor de les despesses d’escala es correspon amb el que es cobra

  • Regesa, Fundació pisos de lloguer i Oficines Habitatge. Legalitat de la privatització? Preparar propera reunió i que volem aconseguir d’ella.

  • El tema de la comunicació pública, xarxes socials, Internet, Facebook…

  • Assistència als Consell i Audiències de Districte i barri

Us esperem!!

Amb el suport de la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, Can Peguera, Porta, Sagrera, Les Corts, Nou Barris Cabrejada i Associació 500×20.